Februari: de maand van de zelfliefde

Zelfliefde. Eigenlijk is dit je hele leven lang belangrijk. Zelfliefde betekent houden van jezelf. Wat je ook doet en wat er ook gebeurd. Zelfliefde betekent ook je echte zelf zijn. Het betekent het omarmen van jouw imperfecties en dat je zowel van binnen als van buiten liefdevol naar jezelf bent. Het is ook iets waar veel mensen, en dan met name veel vrouwen, moeite mee hebben. Zo ook ik. Vooral die imperfecties omarmen en echt liefdevol met jezelf omgaan. Dat is iets waar ik moeite mee heb.

Mijn doel voor 2020

Ik ben altijd kritisch naar mezelf geweest. Ik zorgde dan ook liever voor anderen dan voor mezelf. Natuurlijk doe ik genoeg voor mezelf. Maar echt goed voor mezelf zorgen is iets wat ik heel moeilijk vond. Of eigenlijk vind. Er is echter wel een knop om bij mezelf. Ik heb eind vorig jaar voor de zoveelste keer gemerkt wat er gebeurd wanneer ik niet goed voor mezelf zorg. Wanneer die zelfliefde ontbreekt. En daarom is het mijn doel geworden om in het jaar 2020 daar extra mee bezig te zijn.

Begin januari schreef ik er al een blog over. Ik noemde het toen egoïstisch zijn. Maar dat is het natuurlijk niet. Ik ga niet egoïstisch zijn, ik ga gewoonweg echt van mezelf houden. Dit is ook wat ik terug kreeg van een aantal lezers. Dat het geen egoïsme is, want dat past niet bij mij. Maar het is zelfcompassie en self care. En daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in.

Februari staat voor mij extra in het teken van zelfliefde

Alhoewel ik dus dit hele jaar extra aandacht hieraan wil geven zodat het hierna vanzelfsprekend is staat de maand februari voor mij net iets meer in het teken van liefde voor mezelf en zorgen voor mezelf. Natuurlijk valt Valentijnsdag in deze maand en deze dag staat sowieso in het teken van liefde. Maar eigenlijk is dat toevallig. Ik heb deze maand gebombardeerd als maand van de zelfliefde omdat ik in deze maand op Self Love Retreat ga. Drie dagen lang verblijf ik samen met nog 6 anderen in een luxe villa op Texel en dompel ik me onder in de wereld van zelfliefde.

Lees ook: Edelstenen als steuntje in de rug

Denk daarbij aan een massage, sauna, lekker eten en drinken, ontspanning, maar ook een coachingsessie en andere activiteiten die allemaal in het teken staan van liefde voor jezelf. Ik kan bijna niet wachten en ben me dan ook al goed aan het voorbereiden. Ik neem nu veel meer mijn rust wanneer nodig, eet hele lekkere gezonde dingen (denk aan crackers met cottage cheese en gerookte zalm of een heerlijk vers gemaakte soep) en ik wandel zodra het weer dat toelaat. Ik merk direct dat ik veel beter in mijn vel zit.

Februari is voor mij dus eigenlijk de start van lief zijn voor mezelf. In januari voelde het nog een beetje onwennig, maar nu eigenlijk al niet meer. Ik mag er zijn en ik ben het waard. 

1 reactie op “Februari: de maand van de zelfliefde

Reageren is niet mogelijk.