Fay’s lievelingsdier: de koe

Heb je drie huisdieren: 2 honden en 1 konijn.. Wordt het lievelingsdier van je kind een koe. Wie had dat kunnen bedenken? Nu zal het vast een fase zijn, maar stiekem vind ik het eigenlijk best wel leuk. Want welk kind antwoordt er nu op de vraag “wat is je lievelingsdier?” met KOE! Oké oké, Fay heeft natuurlijk niet op die manier antwoord gegeven dus in principe kan het best zijn dat ze heel anders zou antwoorden. Echter is het de hele dag koe voor en koe na. Schitterend!

 

Nu hoor ik je denken: dat is zeker het enige wat ze kan zeggen? Maar dat is niet zo. Ze weet al veel dieren te benoemen, aan te wijzen en de geluiden erbij te maken. Maar als ze een koe ziet, dan straalt ze. Heel dat gezichtje licht op en je ziet haar ogen sprankelen. Een koe vindt ze gewoon helemaal te gek! Ze ziet ook echt overal koeien, op het melkpak wijst ze de koe aan ‘KOE!’, ze vindt opeens een stickervelletje met een koe erop ‘BOE!’, bij de tractor van Little People zat ook een koe en als we aan het rijden zijn horen we vanuit de achterbank om de paar minuten wel KOE voorbij komen omdat ze hen door het raam heen ziet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Koeien zijn leuk

En eigenlijk snap ik ook wel waarom onze dochter de koeien zo leuk vind. Het zijn eigenlijk hele dartele beesten, dat viel me vroeger nooit op. Maar dat komt misschien omdat ik in de stad woonde en vrijwel nooit koeien zag. Ja als we op de snelweg reden dan zag je in de weilanden ernaast wel eens wat koeien staan. Maar nu we in een dorp wonen staan de koeien om de hoek in de weiland en komen we er telkens langs met het uitlaten van de honden. Ook gaan we wel eens speciaal naar een weiland met koeien puur voor Fay. Vooral als er kalfjes rondlopen is dat helemaal te gek. Wat een schattige beesten zijn dat!

Wat is jouw lievelingsdier? Of die van je kind?

3 reacties op “Fay’s lievelingsdier: de koe

  • Grappig, onze zoon zit in precies dezelfde fase en roept de hele dag koe boe. Zelfs op de peuterspeelzaal weet hij al precies in welke boekjes koeien voorkomen of welke duplobak hij moet hebben… Iedere dag proberen we hem een nieuw dier te leren maar ce koe blijft favoriet.

  • Als ik aan mijn dochter vraag wat ze later wil worden is haar antwoord al enkele maanden, Koeienmelker! Als ik vraag op welke sport ze wil, Koeien melken…..gelukkig hebben we in de Flevopolder een hoop koeien en inderdaad….ze zijn ook gewoon heel erg schattig om naar de kijken!

Reageren is niet mogelijk.