Fay’s eerste daagjes..

20140309_081021

Gisteren begon ik met het schrijven van een blogje over Fay’s eerste daagjes. Echter was het zo’n chaotische dag en gebeurde er uiteindelijk zoveel dat ik hem niet af heb kunnen schrijven en ik daarom nu maar opnieuw begin. Het was de bedoeling om hem vanmorgen vroeg al te plaatsen, maar ja.. Als je moeder bent (of vader) weet je dat wanneer je kinderen hebt niets te plannen valt en zo was dat bij ons uiteraard nu ook het geval. Om het een beetje in goede lijnen te brengen zal ik hieronder per dag een beetje omschrijven wat er is gebeurd en hoe Fay het heeft gedaan.

Donderdag
De dag van de geboorte van ons meisje. Zij deed het, net zoals in de buik, echt perfect. Ze sliep lekker, had een goede temperatuur en zocht zelfs naar de borst. Helemaal fijn dus. Met mij ging het minder want ik zat er helemaal doorheen… Tsjah de bevalling was dan ook enorm heftig en heeft heel lang geduurd. Maar goed daar komt nog een blog over. Die dag ging verder ook in een roes voorbij, er kwamen mensen op bezoek en  de verpleging/kraamzorg liep in en uit en ik maakte t allemaal maar half mee.
20140306_082758

Vrijdag
Vrijdag ging het al beter met mij en met ons meisje ging het uiteraard weer super. Ze was heel alert op alles om haar heen en het gaat met het borst voeden ook steeds beter. Ze heeft wel echt een voorkeursborst en het is vooral voor mij ook echt wennen hoe ik haar het beste kan aanleggen maar samen doen we dappere pogingen! Wel blijkt dat ze bijna 10% van haar lichaamsgewicht is afgevallen dus dat moet echt goed in de gaten gehouden worden. Vanuit het ziekenhuis wordt besloten dat ze iets van bijvoeding moet krijgen, niet teveel ongeveer 20 cc. Ik kwam mezelf die dag enorm tegen omdat er in de ochtend en begin middag allerlei leuke dingen waren zoals het eerste badje enzo en ik daardoor teveel deed. De eerste kraamtranen waren een feit!
20140309_081021

Zaterdag
Vandaag zouden we te horen krijgen of we naar huis mochten. We hadden zeer goede hoop want de bijvoeding die ze kreeg was goed gegaan en Fay had zelfs ook nog extra aan de borst gezeten plus het afgekolfde melk had ze opgedronken dus het kon niet anders als dat ze weer aangekomen was. Helaas… Wat een teleurstelling! Ze was nog meer afgevallen, al scheelde dat niet veel het was teveel en de kinderarts besloot om ons dus nog te houden. Ze moest nu 50cc bijvoeding gaan krijgen om het weer op peil te brengen en dat was dan naast de borstvoeding. Verder deed ons prinsesje het hartstikke goed, er was eigenlijk niks aan te merken op haar behalve het afvallen…

Gelukkig kregen we om 17uur geweldig nieuws. Ons meisje had haar voedingen goed binnen gekregen en binnen gehouden (zeer belangrijk) en de kinderarts zag niet in waarom ze dan nog langer moest blijven. De reden dat ze zou moeten blijven was dat ze dachten dat ze misschien slecht at maar ze hadden nu wel ingezien dat het gewoon eraan lag dat er weinig borstvoeding beschikbaar was en ze daarom dus (samen met het vele plassen en poepen) dus was afgevallen.

Ik kon wel janken zo blij was ik, wat zeg ik.. Ik jankte ook! Zoals ik al twee dagen deed om elk klein dingetje en elk groot dingetje.. Fijn, die kraamtranen!
20140309_095704

Zondag
Het was echt een fijne thuiskomst gisteren (op de kraamhulp na maar daar komt nog een blog over). Ik zag mn hond en konijn weer en beide waren super blij me te zien. Ook lagen er erg veel kaartjes klaar die we dus vandaag allemaal hebben bekeken en gelezen! Verder was de nacht ook redelijk goed gegaan, we hebben op afroep (hihi) ons meisje gevoed. De ene keer lukte de borstvoeding wel, de andere keer niet. Maar de kraamzorg plus verloskundige vertelden ons beide dat we de nacht erg goed hadden gehandeld. Met mijn moederinstinct zit het dus gewoon hartstikke goed! Ik genoot dit keer erg van de kraamhulp, heb echt veel aan haar gehad vandaag. Ons lief prinsesje woog overigens gewoon hetzelfde als gisteren dus ook daar waren we erg blij mee! Ze is echt een voorbeeldig kindje en ze wordt met de dag knapper en knapper! Ook  een leuk feitje; vandaag hadden we de newborn shoot! Echt super gaaf om te zien hoe Ingrid, onze fotografe,  dat doet en ook erg mooi om te zien hoe onze Fay echt het perfecte modelletje was!
20140309_163933

Conclusie
De eerste dagen waren dus erg chaotisch, net zoals dit blogje uiteindelijk toch nog. Maar 1 ding bleef constant: onze liefde voor Fay. Alhoewel… Deze wordt met de seconde groter en groter!!
20140309_164120

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Happy Lioness op 10 maart 2014 om 07:09

  Wat fijn dat jullie thuis zijn. En laat die tranen maar vloeien dat is alleen maar goed. Het is ook allemaal niets niks.

 2. nandasdaily op 10 maart 2014 om 08:07

  Ik was even een weekje niet aan het meelezen!! Van harte gefeliciteerd met je meisje Fay!

 3. Linda op 10 maart 2014 om 08:35

  Knap hoor dat je in de kraamweek nog de tijd weet te vinden om ons op de hoogte te houden. Bij de eerste had ik niet eens de tijd om de laptop op te starten om de geboortekaartjes te bestellen. Geniet maar lekker van je kraamweek, hopelijk blijft de leuke kraamzorg. En altijd spannend als je moet gaan bijvoeden, hopelijk komt de borstvoeding nog op gang (als je dat wilt tenminste). Ik kan je dan zeker een lactatiekundige aanbevelen. Hier was de jongste ook 10% afgevallen, maar dankzij haar hulp kan ik nu nog steeds bv geven.

 4. jennn op 10 maart 2014 om 10:31

  Wat een ontzettend mooi blogje!

 5. CrazyGreatLife op 10 maart 2014 om 10:56

  Doe je rustig 🙂 bloggen hoeft niet he 😉 al is het natuurlijk wel fijn even van je af te schrijven. (En sorry als ik nu te bemoeierig ben maar ik vond het al heftig allemaal, last staan hoe het voor jou is ;-))

  Geniet lekker van je kraamtijd en neem ook lekker je tust. Fijn te horen dat Fay het zo goed doet! Blijft een mooie naam 🙂

 6. Zoë-Amber op 10 maart 2014 om 11:24

  Mooi om te lezen dit!
  Fijn, want het geluk straalt ervan af! Geniet ervan =D

 7. mamasgoud op 10 maart 2014 om 11:30

  Welkom thuis en in het leven als moeder en vader!

 8. Insoon op 10 maart 2014 om 14:42

  Goh, ik had niet verwacht dat er al zo snel een blogje hier zou staan. Doe het wel kalm aan hè meis! Fijn dat jullie zaterdag dan toch naar huis mochten met z’n drietjes! Mooi die foto’s tussendoor van Fay en wat heeft ze al een bos haar, prachtig ♥ Nu lekker genieten thuis!

  • Misseagles op 10 maart 2014 om 15:43

   Haha nou voor mijn gevoel duurde t een eeuwigheid! Maar bloggen is nu in de kraamtijd juist ontspanning. Dat betekent dat ik niets hoef en alles mag.. heel fijn!

 9. Gwen op 10 maart 2014 om 20:18

  Wat een leuk blogje!!! 🙂 Olivia heeft op 1 dag na de volle 2 weken gedaan over weer op haar geboortegewicht komen, maar ik weigerde bijvoeding. Mijn productie moest gewoon op gang komen en daarna kwam ze netjes weer aan (na 4 dagen), maar in kleine beetjes. Ach ja, ieder z’n eigen ritme zeg maar. Heb je de rugbyhouding al geprobeerd qua BV? Die vond ik echt heel fijn en Olviia hapte veel beter onderlangs. Lekker genieten!

 10. lortjee op 10 maart 2014 om 22:43

  pittig hè, zo in het begin, die borstvoeding. Leuk om te lezen hoe het er de eerste dagen in huize Eagle aan toe gaat.

 11. Whitney op 10 maart 2014 om 23:49

  Oh de kraamtranen. Ik was vrij lang emotioneel en schaam me er ook niet voor. Het hoort er allemaal bij. Lekker rustig aan doen en genieten van je prachtige dochtertje. Liefs

 12. Amarins op 12 maart 2014 om 14:33

  Welcome to the first day of the rest of your life. Blij dat jullie thuis zijn, waar jullie horen!

 13. Saskia op 12 maart 2014 om 20:39

  Oooh wat een geweldig lief schattig poppetje!! En huilen mag hoor, er komt ook zo veel op je af!

 14. iliveformydreams.com op 14 maart 2014 om 08:16

  Wat een moppie. Leuk om te lezen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje