Fay’s eerste kinderfeestje

Het duurt nog wel eventjes, maar begin maart viert onze dochter haar eerste kinderfeestje. Zij is al flink aan het aftellen want ze kijkt er ontzettend naar uit. Voordat het overigens zo ver is heeft ze eerst nog haar eerste kinderfeestje van een vriendinnetje. Ze was eerder al twee keer uitgenodigd maar toen kon ze niet in verband met vakantie.

Enorm spannend allemaal dus. Maar ook wel weer ontzettend leuk. Een nieuwe mijlpaal voor ons allemaal in ieder geval. Bij het kinderfeestje waar ze naartoe gaat volgende week gaan ze naar een binnenspeeltuin. Ik ben enorm benieuwd hoe ze dat allemaal gaat vinden. Het zal vast super worden.

Wat haar eigen feestje betreft, het thema is al bekend 😉 Onze dame wil namelijk een prinsessenfeestje. Ik ben al druk bezig met zoeken naar leuke versieringen en andere dingen. Zo heb ik al een toffe piñata gekocht in de vorm van een roze kroon en heb ik ook al bordjes, bekertjes en slingers in huis.

Wat we precies gaan doen en welke kinderen er uitgenodigd worden weet ik nog niet. Ze is begin maart jarig dus de kans op regen is natuurlijk aanzienlijk aanwezig. Toch kan het zijn dat ik een buitenprogramma bedenk én een binnenprogramma als alternatief. We gaan het feestje in ieder geval niet uit besteden of ergens anders vieren. Dat komt vast nog wel ooit, maar zo’n eerste feestje kan prima thuis.

Voorlopig ben ik dus op zoek naar allerlei leuke knutselactiviteiten en spelletjes om te doen. En breek ik mijn hoofd er nog even over wie we uit gaan nodigen. Als ik dit namelijk aan mijn dochter vraag dan noemt ze de hele klas op. En ik wil er eigenlijk maar maximaal vijf uitnodigen. Maar dat komt vast allemaal wel goed.

Mocht jij nog tips hebben voor leuke spelletjes, activiteiten en knutsels dan hoor ik het graag!
Alle hulp is welkom..

6 reacties op “Fay’s eerste kinderfeestje

  • Leuk er is genoeg leuks zelf te bedenken! Iig lekker ‘ouderwets’ cake of eierkoek versieren. Dat blijft hier een hit! En gewoon even langs een speeltuin tussendoor dan is de tijd zo om.
    Veel plezier en ben benieuwd naar de blog

    • Haha dat is een idee. Alleen moeten ze in de ochtend gewoon naar school 😉 Maar we gaan sowieso cupcakes versieren. Alleen die kinderen zijn vaak overal in vijf minuten klaar mee 😛 Dus heb nogal wat activiteiten nodig. En een buitenprogramma doen we zeker, maar als het regent zullen we het toch binnen moeten houden…

  • De prinses is haar spullen verloren. En dan spulletjes of gewoon geplastificeerde plaatjes zoeken in de tuin. Erg makkelijk maar elk jaar een succes ;).

  • Ons eerste feestje was ook prinses feest. Wij hadden kus de kikker, wordt hij een prins? Om de beurt lippenstift en geblinddoekt de kikker kussen. Ook had ik een prinses bingo gemaakt, viel in de smaak. Met kleine prijsjes. En nog iets geknutseld voor prinsessen. Oh en een korte speurtocht. Maar voor dit thema zeker genoeg te vinden….

  • speurtocht, nagels lakken, kroontjes knutselen, opdrachtjes doen om prinses te kunnen worde bijv. lopen met een boek op je hoofd, netjes drinken, kikker kussen, dansen enz.
    heel veel plezier

Reageren is niet mogelijk.