Fay 21 maanden, zij houdt van.. (tag)

Bij Betty zag ik een hele leuke tag voorbij komen die echt op het juiste moment kwam. Vandaag is Fay namelijk 21 maanden en ik besefte me dat ik al best een lange tijd geen update heb gegeven. Nu zocht ik al naar een leuke manier om dit te doen, dus de ‘mijn kind houdt van..’ tag kwam als geroepen! Ik heb hem qua titel wel even aangepast, maar dat vindt Betty vast niet erg. In de afgelopen maanden is Fay echt het dreumes zijn ontgroeit, ze is stiekem al een echt peutertje. Daarbij horen allerlei streken en nieuwe dingen waar ze van houdt.

Fay’s favoriete…

Eten
Ons meisje is echt een vreetbeer. Dit zit wel in de familie hoor want zowel mijn kant van de familie houdt van eten, maar de kant van mijn man ook. Naast haar boterhammen, fruit en avondeten is ze ook echt een snoepkont. Ze kan heel goed zonder gelukkig, maar zodra ze bij haar opa is dan vraagt ze erom. Dat heeft hij haar dan ook wel onbewust aangeleerd haha. Fay haar lievelingseten is macaroni. Het liefste met hamblokjes en kaas. Maar alle andere soorten vindt ze ook prima, als het maar pasta is. Daarnaast is ze een echte carnivoor. Ze eet altijd als eerste al het vlees op, daarna wil ze nog wel eens aan de groente beginnen en als laatste wellicht nog een beetje aardappel. Als we geluk hebben.

Drinken
Als Fay mag kiezen wat ze drinkt dan is het melk. Water en ranja drinkt ze ook wel en heel soms ook appelsap. Maar voor melk mag je haar volgens mij echt wakker maken. Wel geeft ik haar maar maximaal 2 bekers melk per dag, omdat het mij anders teveel wordt. Daar is ze het alleen niet altijd mee eens haha.

Speelgoed
Op het moment van schrijven is Fay bezig met geld in een spaarpot te gooien. Ze is helemaal weg van ‘centjes’ en vindt het dan ook erg leuk om ermee te spelen. Maar gelukkig speelt ze ook gewoon met speelgoed. Zo kookt ze regelmatig wat in haar keukentje, is haar tipi tent echt een favoriet geworden in korte tijd en maakt ze altijd nog muziek op haar trommel die ze voor haar 1e verjaardag kreeg. Blij met alles wat er is eigenlijk.

Televisieprogramma
IMG_8480Hier kan ik heel kort en krachtig over zijn: BUMBA! Dat is echt een programma waar ze om vraagt, maar dat mag ze echt niet veel zien. We hoopten dat wanneer ze een Bumba knuffel zou krijgen dat het zeuren om het programma minder zou worden, maar helaas. Daarnaast vindt ze Dora ook leuk (Boots) en Paw Patrol.

Muziek
Fay danst op alles haha, maar ze vindt drie (oftewel K3) wel erg leuk! Ook vraagt ze in de auto altijd om blub, oftewel de cd van Monique Smit. Die laatste komt ons echt de neus uit, want we hebben hem nu echt grijsgedraaid. Maar alles voor je kind he haha! Ik probeer ook steeds vaker Disney liedjes te draaien en musical liedjes, hopelijk gaat ze dat ook leuk vinden. Fijn voor de afwisseling sowieso.

Dieren
IMG_0320Als je mijn blog volgt weet je dat wij twee honden en een konijn hebben. Ze is echt dol op die beesten en speelt er dan ook erg vaak mee. Toch denk ik niet dat het haar favoriete dieren zijn. Ik schreef namelijk een tijd terug al over de koe als lievelingsdier. Maar die liefde is denk ik voorbij. Tenminste, niet helemaal. Maar er is een dier waar ze nóg gekker op is: de aap!

Mensen
Wanneer Fay nieuwe mensen ontmoet kijkt ze meestal nog even de kat uit de boom. Dat geldt niet altijd zo, want zijn er andere kinderen dan gaat ze er direct heen. Verder is ze echt allemans vriend. Ze wind iedereen om haar vinger en is altijd enorm netjes ook. Handjes geven, zwaaien, handkusjes soms ook. Echt heel erg leuk. Ze is eigenlijk nooit echt heel erg eenkennig geweest. Natuurlijk is ze het liefste bij mama en wanneer ze zich niet goed voelt zal ze ook om mij roepen. Maar echt eenkennig, nee dat zit er gewoon niet in. Super leuk natuurlijk.

Kleding
Qua kledingmaat zit Fay nu in 86 al kan ze van sommige merken ook best maat 80 aan. Bijvoorbeeld Pomp De Lux of Chaos and Order. Daarnaast heeft ze ook al een klein beetje een eigen smaak. Soms weigert ze echt om iets aan te trekken. Dan vindt ze het niet mooi, dat zegt ze tenminste. Wanneer ik dan iets anders pak, wil ze dat opeens wel aan. Gek kind! Ik hou er nog steeds van om haar zowel stoer als meisjesachtig te kleden. Dus een jurkje, maar dan bijvoorbeeld lekker donkerblauw met stoere schoenen eronder. Of een mooie roze broek met stoer shirtje erop, kan ook.

Mijlpalen (hoort niet bij de tag)
Ik kon het niet laten om toch nog een paar kleine aanvullingen te doen, zo wil ik ook nog een paar mijlpaaltjes noemen. Puur omdat ik er enorm trots op ben en ik bang ben het anders te vergeten. Zo kan Fay sinds kort zelf op haar stoel klimmen, kan ze al echt springen en gaat ze ook al zelf op het potje zitten. Ze doet er nog niks op. Maar geeft steeds vaker aan dat ze geplast heeft en wil dan naar de “wc” (het potje dus). Ook kan ze sinds een tijdje helemaal zelf puzzels maken, lange tijd lukte het niet en opeens van de een op de andere dag: tadaaaa! Nu doet ze niets anders meer.. Knap kind 🙂 Ook haar woordenschat wordt groter en groter, opa en oma zegt ze nu eindelijk maar nog veel meer.

Zo en nu houd ik maar eens op, want dit blogje wordt anders veel en veel te lang haha!

4 reacties op “Fay 21 maanden, zij houdt van.. (tag)

Reageren is niet mogelijk.