Fay 15 maanden: dreumes tag

Herinneren jullie je ook nog zo levendig die artikelen van mij over het feit dat ons meisje 1 jaar werd? En ik alweer een jaar moeder was? Nou ik kan je vertellen.. dat is alweer 3 maanden geleden! Zo lang ja! Omdat ik het leuk vind om af te wisselen vul ik dit keer de dreumes tag in. Zo leer je Fay ook weer iets beter kennen…

Wat is haar leeftijd?
Zoals je in de titel al kunt zien is ons meisje vandaag precies 15 maanden! Een jaar en een kwart dus. Ongelofelijk wat vliegt die tijd, ik blijf dat maar zeggen.

Wat is haar favoriete eten?
Cherrytomaatjes. Echt, daar kun je haar volgens mij voor wakker maken. Zodra ze die kleine rode dingen ziet lijkt ze gek te worden. Ze moet en zou ze eten. Daarnaast is ze nu nog erg makkelijk met wat ze eet. Ze vindt poffertjes ook erg lekker en sowieso boterhammen gaan er vlot in. Oh ja en macaroni, daar smult ze ook net iets meer van dan van iets anders. Maar we mogen dus niet klagen, mevrouw probeert alles en is een goede eter tot nu toe!IMG_5260

Het meest favoriete tussendoortje?
Fruit. Ze is echt dol op banaan en peer. Oh ja en aardbeien en watermeloen en… Het ligt er ook wel aan wat we geven natuurlijk, ik geef het liefst fruit als tussendoortje en heel soms krijgt ze wel eens een spekje of een ligakoekje. Maar ze reageert echt heel enthousiast als ze een banaan of een aardbei ziet. Dus ook dat zit wel goed!

Wat is haar favoriete drinken?
Ik denk toch appelsap. We geven haar veel water en heel soms zit er ook een beetje slimpie siroop in, maar als ze appelsap krijgt dan is het “mjammjammjam”. Dus dat zegt alweer genoeg he!

Favoriete televisieprogramma?
Fay kijkt niet zoveel tv. En als ze tv kijkt is het eigenlijk alleen maar babytv en daar schreef ik al een artikel over.

Favoriete boek?
Het geluidjesboek dat ze kreeg van haar oma Bernie vindt ze echt prachtig. Op de knopjes drukken en de geluidjes die eruit komen nadoen is echt een hobby van haar. Ook vindt ze haar pooh boek erg leuk, maar dat komt omdat ze volgens mij verliefd is op pooh beer!

Favoriete speelgoed?
Dat is heel simpel: water. Als er water in de buurt is dan moet en zal ze ermee spelen. Al is het een klein plasje ergens buiten of er liggen wat druppels op de tafel. Fay speelt ermee. Maar goed, dat is geen echt speelgoed. Naast water speelt ze ook graag met de honden, maar ook dat is geen echt speelgoed. Als ik dan moet kiezen waar ze het liefste mee speelt en wat ook echt speelgoed is dan is dat het picknickmandje met vormen. Dat maakt geluid en het lukt haar al aardig om de vormpjes erin te doen. Dus een groot succes!IMG_4981

Favoriete kleur?
Volgens mij heeft ze die niet echt.

Wat maakt haar verdrietig?
Wanneer ze haar zin niet krijgt haha. Ons meisje heeft een heel sterk eigen willetje en als het niet gaat zoals zij wilt dan toont ze haar verdriet op een grootse manier. Wat haar echt verdrietig maakt is als mama weggaat. Dan is het ook altijd echt huilen, beetje late verlatingsangst dus. Gelukkig is ze wel snel af te leiden.

Hoe noemt ze papa en mama?
Dat verschilt heel erg. Papa noemt ze papa, maar mama noemt ze de ene keer mapa maar soms ook gewoon mama. En soms is iedereen papa.. zowel opa en oma als mama.

Wat is haar favoriete knuffel?
Ik denk toch Pooh beer. Ze knuffelt eigenlijk alles. Het is een echt knuffelbeertje zelf. Maar als ik kijk naar hoe ze knuffelt dan is haar Pooh toch de allerliefste. Binnenkort maar nog eentje extra kopen dus 😉dreumes-tag

Een favoriete activiteit?
Dat is op dit moment lopen. Van de ene kant van de kamer naar de andere kant. Ze sjouwt telkens dingen mee en verplaatst dingen volgens mij puur om te kunnen lopen. Ze is zo trots op zichzelf en is flink aan het oefenen.

Wanneer slaapt ze?
Fay slaapt heel wisselend. De ene nacht gaat het super goed en de andere nacht vraagt ze veel aandacht en heeft ze moeite met in slaap komen. Overdag zit er nu ook een wisseling in. Nu ze loopt verbruikt ze natuurlijk nog meer energie dus ik merk dat ze vaker en sneller moe is. Toch wil ik het proberen te houden bij 1 slaapje want dat doet ze ook al maanden. Tot nu toe lukt dat goed.

Wat maakt haar druk?
Haar papa, de honden, opa, dieren, geluidjes, zij zelf.. Op zich is Fay best een druk meisje van zichzelf. Ze is eigenlijk altijd wel aanwezig, is het niet lijfelijk dan wel met haar stem. Ze eist ook graag alle aandacht op en kan heel erg hard lachen, vaak om zichzelf of omdat anderen lachen.

Wat maakt haar geweldig?
Heel cliché maar: ALLES. Fay is echt een boefje en een enorme clown. Ze is heel erg aan het uitproberen en vooral ook aan het uittesten. Grenzen aftasten en kijken wat ze allemaal kan en durft. Maar juist dat maakt haar zo leuk. Ik moet regelmatig mijn lach houden omdat ik boos hoor te zijn. Ze is lekker actief en enorm gezellig. Als zij in een gezelschap is dan kijkt iedereen naar haar en hoor je iedereen lachen. Ik hoor altijd enorm veel positieve geluiden over haar en ben dan ook trots op het feit zo’n geweldige dochter te hebben!IMG_3044

9 reacties op “Fay 15 maanden: dreumes tag

Reageren is niet mogelijk.