Favorieten van meisje eigenwijsje

Ons kleine meisje eigenwijsje (ja ik ben de grote haha) heeft in haar korte leventje al flink wat voorkeuren. We zien nu ze 8,5 maand is dat ze echt al een persoontje aan het worden is, ze begint zelfs al een klein beetje op een dreumes te lijken. Zo weigerde ze gisteren haar avondeten. Ik geloof dat ze 3 happen binnen heeft gekregen, maar de rest ging gewoon met tong en al er weer uit.

En lachen dat ze dan doet en je lief aankijken. Het lijkt alsof ze dat allemaal al precies weet. Ik dacht eerst dat het misschien aan het eten zelf lag, maar dat was het niet. Ze had gewoon geen zin. Prima, ik ga geen gevecht aan, ze komt vanzelf als ze honger heeft.

Naast dat heerlijk eigenwijze gedrag van haar heeft ze ook een aantal favorieten qua knuffel, huisdier, enzovoort… Lees je mee?

Bol AlgemeenBol Algemeen

De favorieten van meisje eigenwijsje.

Knuffel: dat kan er maar eentje zijn, Phoxy. Deze ligt bij haar in bed maar neemt ze het liefst overal mee naar toe. Dat doen we dus niet, ze mag hem er even mee spelen op het aankleedkussen maar als we naar beneden gaan dan gaat Phoxy weer slapen.favorieten van meisje eigenwijsje

Speeltjes: ons meisje heeft al best veel speeltjes en ze kan ook echt overal mee spelen. Echter zodra ze de Ikea stapeltoren ziet dan kan ze van de ene kant van de kamer héél snel naar de andere kant komen om hem om te gooien. Ook de badeendjes die haar oma heeft gehaald zijn echt favoriet. Die houdt ze ook stevig vast in haar knuistjes.

Huisdier: je zou zeggen dat wanneer je een hond en konijn rond hebt lopen dat één van die twee wel favoriet zou zijn. Maar nee hoor.. Het zijn toch echt de vliegen (bah!) waarvoor ze de kamer doorkruipt. Dat is wel echt grappig om te zien hoor, dan ziet ze een vliegje op de grond zitten en tijgert ze erheen. Zodra hij wegvliegt kijkt ze heel verbaasd. Stiekem vindt ze de hond ook enorm leuk hoor, haha.. Ze speelt er niet voor niets enorm vaak mee! De hond is ook echt haar beschermengel volgens mij… En het konijn… die vindt het allemaal wel leuk maar zodra ze probeert te aaien (wat bij haar dus meer op meppen lijkt) dan hupst hij toch weg!

Fruit: Fay lust alles, maakt niet uit wat je haar geeft ze eet het allemaal mjam mjam mjam op. Maar banaan is toch wel favoriet. Dat snap ik ook wel hoor.. Overigens heeft ze gisteren voor het eerst sinaasappel op. Ik dacht dat ze het vies zou vinden maar ook dit ging er heel snel in!

Avondeten: hetzelfde verhaal hier als bij het fruit. Ze is op het moment echt een veelvraat en een allesvraat. Ben benieuwd wanneer dit eindigt (wellicht gisteren al? Haha) maar wat echt binnen een paar minuten op is dat is macaroni. Wanneer ze dit op heeft lijkt ze nog honger te hebben omdat het zo snel naar binnen is gegaan!

Vriendinnetje: natuurlijk heeft ons meisje nog niet zoveel vriendinnetjes of vriendjes, ze is nog zo klein. Maar zodra ze Bregje ziet dan is ze echt helemaal blij want Bregje wil ook graag met haar spelen. Ze heeft nog een vriendinnetje, Nova, maar die vindt het allemaal nog een beetje eng en moet nog enorm wennen aan een ander kindje. Dat komt ook wel goed… 🙂IMG_0939

Leukste moment van de dag: hierover twijfelde ik echt enorm.. Want ons meisje vindt het half uurtje voordat ze naar bed gaat echt super. Dan spelen mama EN papa met haar op het grote bed.. Dubbel zoveel aandacht, wie wil dat nu niet? Maar toch denk ik dat wanneer papa thuis komt echt haar leukste moment is. Dan straalt ze zo en gisteren kroop ze zelfs meteen naar hem toe. Smelt!!

Het gaat dus echt hard hier met onze kleine schat. Op de verjaardag van Sinterklaas is ze zelfs alweer 9 maanden. Help, zet de tijd stil!

7 reacties op “Favorieten van meisje eigenwijsje

  • Waauw wat een heerlijk artikel en wat vliegt de tijd! Kunnen we het niet voor een stopzetten? Oh wat een leuke favorieten en super om te lezen <3

  • Nee joh, niet de tijd stilzetten! Bewust genieten van ieder moment. Het is prachtig. En ik geniet lekker met je mee. Het is gek, ik heb geen kinderen en wil ze ook niet, maar ik geniet zo van bijvoorbeeld jouw blog en dat van Petra en Kelly. Leuk artikel dit!

    • Nicole (misseagles) zegt:

      Dat vind ik zo leuk.. Mijn peettante wil ook geen kids maar heeft zo van mij genoten en nu van mijn kleine.. ❤️

  • Ik dacht ook wel een stop de tijd. Maar de tijd die komen gaat, is ook zo leuk. Wat is het toch een heerlijk meisje. Leuk om zo haar favorieten te delen.

Reageren is niet mogelijk.