Mijn top 5 stedentrips

top-5-stedentrips

Op zoek naar een steden en vooral nieuwsgierig naar waar anderen zijn geweest of hun voorkeur ligt? Dan is deze top 5 wellicht een fijn hulpmiddel. Eigenlijk had ik beter een top tien kunnen maken want er zijn er inmiddels wel weer een hoop steden bij gekomen.

Stedentrips – vliegen & auto huren

Wat ik zelf het liefste doe wanneer ik een stedentrip boek is erheen vliegen en daar een auto huren. Dit geeft zoveel rust maar vooral ook vrijheid. Vooral als het om steden gaat zoals Barcelona, Malaga of bijvoorbeeld Praag. Dat zijn steden die bijna niet te doen zijn om “even” heen te gaan wanneer je met de auto gaat. Waarom een auto huren? Omdat je dan kunt gaan en staan waar je wilt. Natuurlijk is het even ‘spannend’ omdat je er de weg niet kent, maar ik vind dat juist een van de leuke dingen aan het ontdekken van een nieuwe stad en/of land.

Mijn top 5 stedentrips

Overigens staan de steden in willekeurige volgorde! Ze hebben allemaal iets bijzonders namelijk…

Barcelona

De stad waar ik al zo vaak ben geweest en waar ik telkens weer iets nieuws ontdek. De stad met vele gezichten. Ik denk dat je in Barcelona voor ieder wat wils hebt. Zo vindt de zonaanbieder er vele terrasjes maar ook strand, de shopper vindt er winkelstraten, verschillende winkelcentra en je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt. De Bourgondiër kan zijn maagje flink vullen met de lekkerste tapas en gerechten bij de duizenden restaurantjes/barretjes die Barcelona rijk is en ben je cultureel aangelegd, ook dan heeft Barcelona echt de meest mooie gebouwen en historie! En dan is er nog veel meer..

stedentrip barcelona

Sevilla

Hier ben ik samen met een vriendinnetje geweest en deze stad is gewoon zo geweldig! Ze hebben er de meest mooie botanische tuinen, hele oude kathedraal.. Ongelofelijk hoe mooi dat ding is en het weer is er eigenlijk altijd goed haha! De mensen zijn er ook echt allervriendelijkst en ik heb daar voor super weinig de lekkerste tapas gegeten. Samen met die vriendin zaten we een paar uur op een terrasje met tapas en sangria vrijwel aan de lopende band en we moesten zo weinig afrekenen aan het eind. Stonden we echt versteld van!

Valencia

Hier heb ik tijdelijk (en best kort) gewoond in een appartementje toen ik Spaans ging leren. Valencia voelde echt aan als Brabant; enorm gemoedelijk! Heb me er geen enkele keer onveilig gevoeld en ook daar heb je strand, winkels, een mooie oude binnenstad, geweldige terrasjes en ook natuur. Ondanks dat het lijkt alsof elke Spaanse stad hetzelfde is voelde elke stad heel anders. Maar allemaal hebben ze gewoon hun eigen schoonheid. Naar alle drie de steden wil ik nog wel eens terug!

London

In London ging ik voor het eerst naar een musical, ik kwam er voor het eerst bij de Primark en ik woonde er de Paralympische Spelen bij. Ik ging erheen met school, met mijn vader, met mijn schoonouders en met een kennis. London is gewoon een wereldstad en typisch Engels. Het bruist er gewoon.. Zeker een aanrader!

Berlijn

Wat kan ik zeggen over Berlijn, het is echt dé stad van Duitsland. Al zou je het niet als Duitse stad bestempelen. Het is zo internationaal en het heeft een geweldige historie. Ja ook van de tweede wereldoorlog en ook daarover kun je er veel terug vinden maar er is zoveel meer! De parken zijn daar ongelofelijk groot en mooi, dat is zeker iets wat je moet bezoeken als je in Berlijn bent.

stedentrip Berlijn

Er zijn nog meer steden die ik erg mooi en/of leuk vind zoals Parijs en Antwerpen, maar die vallen (helaas) buiten mijn top 5!
Welke steden staan in jouw top 5?

Uitgelichte foto: Aleksandar Karanov

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Kim op 19 mei 2014 om 08:06

  Barcelona staat ook in mijn top 5!

 2. Miranda op 19 mei 2014 om 09:47

  Barcelona, Londen en Berlijn staan hoog op mijn lijstje:) leuk om te lezen!

  Ik vind Praag en Parijs echt een plekje waard. Willemstad vond ik trouwens ook echt helemaal gaaf, maarre dat mag je niet echt een stedentripje noemen natuurlijk;)

  • Nicole (misseagles) op 19 mei 2014 om 09:51

   Willemstad ben ik ook geweest maar vond ik toch niet zo heel erg geweldig. Maar komt misschien ook omdat ik op Aruba woonde toen en ik sowieso meer Aruba-minded was/ben 😉

   • Miranda op 19 mei 2014 om 14:15

    haha grappig. Ik wil ook graag nog eens naar Aruba, benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten.

    Ik ben sowieso jaloers dat je er gewoond hebt, sinds mijn vakantie op curaçao wil ik daar ook graag wonen, ik zou direct vertrekken, maar mijn man wil niet mee:)

    • Nicole (misseagles) op 19 mei 2014 om 14:17

     Ik had toen ook nog geen man dat scheelt…

 3. Nicky op 19 mei 2014 om 11:19

  Leuk! New York lijkt mij ook een top stad om eens te bezoeken

  • Nicole (misseagles) op 19 mei 2014 om 13:37

   Mij ook, die staat dan ook op mn wishlist!

 4. Petra op 19 mei 2014 om 11:21

  Barcelona is geweldig. Parijs vind ik ook een mooie stad. Al zorgen de mensen er voor dat deze stad in ieder geval niet op plek 1 staan. Zelf wil ik heel graag nog een keer naar Rome.

 5. Insoon op 19 mei 2014 om 14:53

  Allemaal plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Barcelona lijkt me ook een mooie stad 🙂

 6. Babette op 19 mei 2014 om 15:41

  Jaa Berlijn is super vet!

 7. De Zuinige Student op 19 mei 2014 om 17:03

  Leuk lijstje met goede info.
  Mijn top 5 in willekeurige volgorde:
  Venetië, Florence, Rome, Parijs en Londen.

 8. Eline op 19 mei 2014 om 17:34

  Barcelona en Londen zijn super 😀

 9. Wanda op 19 mei 2014 om 20:14

  Barcelona en Berlijn zijn zeker super leuke steden, in beide meerdere keren geweest. Londen wil ik zeker nog een keertje naar toe, net als Wenen, Boedapest (gaat deze zomer al gebeuren!), Kopenhagen en Rome…

 10. Tamara op 20 mei 2014 om 07:28

  Barcelona, Gent en Berlijn zijn hier favoriet!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje