Favorieten: dansfilms top 7

Hoera! Het is inmiddels al mijn tiende blog in de serie van “favorieten”. Ik ben behoorlijk trots op mezelf want ik ben niet zo goed in het volhouden van dit soort dingen. Maar ik blijf het leuk vinden en aan de reacties te zien vinden jullie het ook nog steeds leuk dus ga ik er nog maar even mee door. Hoe lang ik dit nog blijf doen weet ik niet, maar ik vind het al super dat ik er al 10 heb gemaakt!

Goed. Even over de favorieten van deze week. Mijn top 7 van dansfilms. Ik hou echt van dansfilms, ik kan zelf voor geen meter dansen, heb wel ritme maar daar is ook alles mee gezegd. Er zijn een aantal dansfilms die ik kan blijven kijken dus die staan in mijn top 7. Dit keer staan de films toch wel aardig op volgorde. Vooral de top 3 is écht de top 3!

1. Dirty Dancing
Dit is echt mijn ultieme dansfilm. Ik kan de film echt van begin tot einde meepraten. Ik ken alle teksten en weet precies wat er seconde na seconde gebeurd. En toch… toch kan ik hem nog wel 100 keer kijken. Het is gewoon een echte klassieker. Deze staat met stip hoog bovenaan mijn lijstje op nummer 1!dirtydancing

2. Grease
Ook al zo’n klassieker. Vooral vele liedjes zing ik heel graag mee. Heb ook een Grease cd in de auto en zo af en toe heb ik echt zin om lekker hard mee te zingen dus dat doe ik gewoon haha. Moet nu natuurlijk wel opletten wanneer Fay in de auto zit want met die valse stem van mij gaat ze vast huilen, hihi.

3. Step up
Na  Dirty Dancing en Grease was Step Up voor mij tenminste de eerste dansfilm. Ik bekeek die films liever niet want ze konden vast niet tippen aan mijn nummer 1 en 2. En inderdaad, het kan ook niet tippen maar komt zeker wel in de buurt. Met Channing Tatum in de hoofdrol doe je het sowieso goed, want ten eerste: wat een moves heeft die man en ten tweede…. SEXYYYYY!

4. Footloose
Footloose is 2x uitgekomen en ik heb alleen de tweede versie gezien. Hij begint heel heftig en daarna komt hij langzaam op gang, maar als hij op gang is.. Dan is echt ook echt een leuke dansfilm weer. Gewoon een aanrader, voor wie hem nog niet gezien heeft!

5. Save the last dance
Dit vind ik gewoon echt een super mooi verhaal en de actrice Julia Stiles vind ik gewoon geweldig. Daarom staat deze film voor mij op nummer 5.

6. Honey
Deze film is nét een tikje anders. Er staan één persoon in de spotlights en dat maakt de film ook weer anders. Het is wel een lange tijd geleden dat ik deze film heb gezien dus ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens meer weet hoe hij precies gaat maar ik weet wel dat ik er erg enthousiast over was!

7. Hairspray
Deze film is gewoon hilarisch. Zo over de top en heerlijk musical achtig, nog erger dan de andere films. In eerste instantie wilde ik hem ook echt niet zien, toch een keer de sprong gewaagd en ja hoor… Ik vond hem geniaal haha!

Wat is jouw favoriete dansfilm?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Petra op 30 juni 2014 om 07:12

  Oh ik ben er ook dol op. Heb alle bovenstaande films gezien. Hairspray de versie met Ricky Lake en de versie met John Travolta.

 2. Miranda op 30 juni 2014 om 09:53

  Leuk lijstje. Ik vind step up wel leuk, verder is dit niet helemaal mijn genre geloof ik, haha!

 3. Roos op 30 juni 2014 om 12:47

  Step up, sinds die film heb ik een mega mega mega crush op Channing Tatum, wat een heerlijkheidje!

 4. Eline op 30 juni 2014 om 13:01

  ik heb ze allemaal al gezien! Idd mooie films!

 5. Tamara op 30 juni 2014 om 23:23

  Ooh ik ben ook dol op dans films! Dirty dancing hoeft van mij niet zo nodig door oudzeer maar de andere zijn super!

 6. Josanne op 30 juni 2014 om 23:49

  Herkenbaar lijstje, haha! 🙂

 7. Bianca op 1 juli 2014 om 07:30

  Dirty Dancing! Eigenlijk zijn ze allemaal leuk maar ik ken Hairspray totaal niet…straks maar even op Youtube zoeken hoe die gaat x

 8. Joyce op 1 juli 2014 om 11:09

  Leuk ik ben ook dol op dansfilms! 10 juli komt Step up 5 in de bios!!

 9. Insoon op 1 juli 2014 om 14:02

  Leuk hè, al die dansfilms! Mijn favoriet is toch wel ‘Save the last dance’. Al zijn die films van Step Up ook leuk. Gaaf als je zo goed kunt dansen 🙂

 10. Jenn op 2 juli 2014 om 16:59

  Alleen hairspray heb ik (nog) niet gezien, de rest wel. Honey is wel mijn favoriet, samen met Dirty Dancing.

 11. Amarins op 5 juli 2014 om 19:42

  Ik kan me helemaal vinden in jouw top 7. Heerlijke films met vaak ook hele fijne muziek!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje