Favorieten: BBQ bijgerechten top 6

Om even lekker in de zomerse sferen te blijven bedacht ik me dat het wellicht leuk was om mijn favorieten van vandaag te wijden aan één van de vele leuke dingen die de zomer ons brengt. Namelijk het BBQ-en! Alleen het sfeertje eromheen vind ik vaak al geweldig en dan kan het me eigenlijk niet schelen hoeveel of hoe weinig er op tafel staat, maar omdat het toch wel handig is qua favorieten heb ik een top 6 samengesteld met lekkere bijgerechten voor bij je BBQ!

Nummer 1.
Heel saai, maar het staat wel standaard bij ons op tafel bij het BBQ: stokbrood met (kruiden)boter. Kan afbak zijn, maar ook vers bij de bakker gehaald. Soms variëren we nog wel eens met heksenkaas bijvoorbeeld of tapenade. Ligt er een beetje aan wat het gezelschap is.

Nummer 2.
Een salade. Dat kan dus in verschillende vormen. Je kunt de standaard salade doen waar dus ook werkelijk sla in zit met allerlei andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld komkommer en tomaten. Maar je kunt ook een lekkere koude pastasalade maken (binnenkort een receptje hier op de blog!) of een heerlijke fruitsalade met bijvoorbeeld watermeloen, druifjes, mango, enzovoort.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nummer 3.
Meloen met parmaham. Ook al zo lekker fris, net zoals een salade maar toch weer anders. Geweldige zoute combinatie met iets zoets! Dit doet het altijd wel goed, welk gezelschap er dan ook is.

Nummer 4.
Gepofte aardappels. Ook dit kun je heel simpel houden door alleen een aardappel in aluminiumfolie te wikkelen en op de BBQ te leggen maar je kunt ook zure room erin doen of de aardappel goed kruiden. Lekkere afwisseling van de rest!

Nummer 5.
Een maïskolf. Oh hier kun je me bijna wakker voor maken. Ik houd sowieso van mais maar als het dan ook nog eens een echt geroosterde maïskolf is met of zonder boter… Yummm! Echt super lekker, dit doen we alleen echt veel te weinig. Binnenkort maar weer eens opperen.

Nummer 6.
Niet echt een bijgerecht maar een BBQ kan niet zonder… Juist: sausjes! Je kunt natuurlijk sausjes van de Remia of Calvé halen in de winkel maar je kunt ze ook zelf maken. Lekkere knoflooksaus, cocktailsaus, satésaus, enzovoort!

Heb jij nog een lekkere aanvulling voor de BBQ bijgerechten?

10 reacties op “Favorieten: BBQ bijgerechten top 6

  • Bbq-en is leuk, stokbrood hoort daarbij. Zelf geen fan van kruidenboter maar met een beetje satesaus. Dat is voor mij ook een echte must. Wat ook lekker is, ananas van de bbq.

  • Barbecueën is heerlijk. Wij hebben dezelfde dingen op tafel staan. Zelf vind ik aardappelsalade er ook altijd lekker bij.

  • Leuk artikel. Ik heb eigenlijk de zelfde dingetjes als jij. Ben gek op stokbrood met kruidenboter en salades in alle vormen en maten komen ook regelmatig voorbij.

    Wat wij vaak nog erbij maken is champignons gevuld met kruidenkaas (paturain) en dan in een pakketje van aluminiumfolie. Ik hou zelf niet zo van champignons maar dit is altijd een succes:)

  • Ik houd van BBQ’en!!! Het meeste heb je wel genoemd volgens mij. Ik ben ook gek op maïskolven. Zo lekker! Verder vind ik ijswater met munt en citroenschijfjes ook echt erbij horen. En drank natuurlijk maar daar hoef je alleen de dop of kurk maar uit te trekken dus dat is niet echt een bijgerecht haha 😉

  • Ik doe weinig aan BBQ’en en als we het doen, gebeurd het bij mijn schoonouders. Ik hou er ook niet erg van

  • Als echte (kwart) Pinda kan Saté en Gado Gado niet ontbreken.. Stokbrood probeer ik altijd te vermijden. Zo lekker, maar het vult enorm en als vleeseter heeft een stukkie vlees voorrang.

  • O bbq-en is altijd leuk. Niet zo zeer voor het eten wat mij betreft. Na een hamburger of een spiesje ben ik wel klaar, maar ja die side-dishes he. Idd het stokbrood met kruidenboter, aardappelsalade, komkommer, satesaus en gebakken banaan! Hmmm krijg spontaan zin om te bbq-en!

Reageren is niet mogelijk.