Favorieten: BBQ bijgerechten top 6

Om even lekker in de zomerse sferen te blijven bedacht ik me dat het wellicht leuk was om mijn favorieten van vandaag te wijden aan één van de vele leuke dingen die de zomer ons brengt. Namelijk het BBQ-en! Alleen het sfeertje eromheen vind ik vaak al geweldig en dan kan het me eigenlijk niet schelen hoeveel of hoe weinig er op tafel staat, maar omdat het toch wel handig is qua favorieten heb ik een top 6 samengesteld met lekkere bijgerechten voor bij je BBQ!

Nummer 1.
Heel saai, maar het staat wel standaard bij ons op tafel bij het BBQ: stokbrood met (kruiden)boter. Kan afbak zijn, maar ook vers bij de bakker gehaald. Soms variëren we nog wel eens met heksenkaas bijvoorbeeld of tapenade. Ligt er een beetje aan wat het gezelschap is.

Nummer 2.
Een salade. Dat kan dus in verschillende vormen. Je kunt de standaard salade doen waar dus ook werkelijk sla in zit met allerlei andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld komkommer en tomaten. Maar je kunt ook een lekkere koude pastasalade maken (binnenkort een receptje hier op de blog!) of een heerlijke fruitsalade met bijvoorbeeld watermeloen, druifjes, mango, enzovoort.

Nummer 3.
Meloen met parmaham. Ook al zo lekker fris, net zoals een salade maar toch weer anders. Geweldige zoute combinatie met iets zoets! Dit doet het altijd wel goed, welk gezelschap er dan ook is.

Nummer 4.
Gepofte aardappels. Ook dit kun je heel simpel houden door alleen een aardappel in aluminiumfolie te wikkelen en op de BBQ te leggen maar je kunt ook zure room erin doen of de aardappel goed kruiden. Lekkere afwisseling van de rest!

Nummer 5.
Een maïskolf. Oh hier kun je me bijna wakker voor maken. Ik houd sowieso van mais maar als het dan ook nog eens een echt geroosterde maïskolf is met of zonder boter… Yummm! Echt super lekker, dit doen we alleen echt veel te weinig. Binnenkort maar weer eens opperen.

Nummer 6.
Niet echt een bijgerecht maar een BBQ kan niet zonder… Juist: sausjes! Je kunt natuurlijk sausjes van de Remia of Calvé halen in de winkel maar je kunt ze ook zelf maken. Lekkere knoflooksaus, cocktailsaus, satésaus, enzovoort!

Heb jij nog een lekkere aanvulling voor de BBQ bijgerechten?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Linda op 26 mei 2014 om 07:31

  Bbq-en is leuk, stokbrood hoort daarbij. Zelf geen fan van kruidenboter maar met een beetje satesaus. Dat is voor mij ook een echte must. Wat ook lekker is, ananas van de bbq.

 2. Petra op 26 mei 2014 om 09:50

  Barbecueën is heerlijk. Wij hebben dezelfde dingen op tafel staan. Zelf vind ik aardappelsalade er ook altijd lekker bij.

 3. Miranda op 26 mei 2014 om 10:34

  Leuk artikel. Ik heb eigenlijk de zelfde dingetjes als jij. Ben gek op stokbrood met kruidenboter en salades in alle vormen en maten komen ook regelmatig voorbij.

  Wat wij vaak nog erbij maken is champignons gevuld met kruidenkaas (paturain) en dan in een pakketje van aluminiumfolie. Ik hou zelf niet zo van champignons maar dit is altijd een succes:)

 4. Jess op 26 mei 2014 om 11:52

  Ik houd van BBQ’en!!! Het meeste heb je wel genoemd volgens mij. Ik ben ook gek op maïskolven. Zo lekker! Verder vind ik ijswater met munt en citroenschijfjes ook echt erbij horen. En drank natuurlijk maar daar hoef je alleen de dop of kurk maar uit te trekken dus dat is niet echt een bijgerecht haha 😉

  • Nicole (misseagles) op 26 mei 2014 om 12:12

   Haha raad eens wat ik nu drink… Juist!

 5. Eline op 26 mei 2014 om 12:54

  mmm… nu heb ik mega zin in BBQ 😀

 6. Claudia op 26 mei 2014 om 15:43

  Ik vind stokbrood met kruidenboter echt verschrikkelijk lekker. En een fruitsalade, heerlijk!

 7. Sas op 26 mei 2014 om 20:07

  Ik doe weinig aan BBQ’en en als we het doen, gebeurd het bij mijn schoonouders. Ik hou er ook niet erg van

 8. Healthy Mommy op 26 mei 2014 om 23:14

  Als echte (kwart) Pinda kan Saté en Gado Gado niet ontbreken.. Stokbrood probeer ik altijd te vermijden. Zo lekker, maar het vult enorm en als vleeseter heeft een stukkie vlees voorrang.

 9. Amarins op 1 juni 2014 om 19:18

  O bbq-en is altijd leuk. Niet zo zeer voor het eten wat mij betreft. Na een hamburger of een spiesje ben ik wel klaar, maar ja die side-dishes he. Idd het stokbrood met kruidenboter, aardappelsalade, komkommer, satesaus en gebakken banaan! Hmmm krijg spontaan zin om te bbq-en!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje