Mijn favoriete kledingwinkels voor een maatje meer

maatje meer plussize kleding tips

Ik heb een maatje meer. En dat is niet altijd even makkelijk als het gaat om het kopen van kleding. In de meeste winkels gaat kleding namelijk maar tot XL of maat 44/46. En heb je kleding die wel groter is dan is het vaak in dezelfde pasvorm als mensen met een gemiddeld of klein maatje. En dat werkt dan vaak weer niet bij mijn lichaam. Daarom ben ik op zoek gegaan naar kledingwinkels die echt als doelgroep vrouwen met een maatje meer hebben. Zodat ook ik mezelf mooi en goed kan voelen in een nieuwe jurk of broek.

Van kwantiteit naar kwaliteit

Er is een tijd geweest dat ik zelf amper kleding kocht voor mezelf. En als ik dan kleding kocht dan was het vooral hele goedkope kleding bij de Primark bijvoorbeeld. Niets mis mee, maar het was vooral kleding waar ik liever niet in gezien werd. Waarin ik onzichtbaar was. Inmiddels is dat veranderd. Alhoewel ik nog steeds hard aan het werken ben aan mijn zelfbeeld is hij wel al een heel stuk verbetert. Dus ik durf en wil voortaan echt geld uitgeven aan kleding voor mezelf. En dan ook wel leuke kleding waar ik lang mee kan doen. Want het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit.

Kledingwinkels voor en met grote maten

Sommige kledingwinkels zijn speciaal voor grote maten zoals Ms Mode. Maar er zijn ook winkels die gewone maten verkopen en daarnaast ook plussize. Ik heb de winkels in willekeurige volgorde gezet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Asos

Asos is een winkelketen van origine uit Engeland maar inmiddels verspreid over de hele wereld. Ze verkopen er kleding voor mannen en vrouwen vanaf maat 30 tot en met 60. Er is dus ook een speciale curve en plussize afdeling die op de website heel makkelijk te vinden is. Ze verkopen zowel hun eigen merk als andere merken zoals Vero Moda Curve en New Look Curve. Wat ik zelf erg fijn vind om te zien is dat de modellen ook echt curvy zijn zodat ik makkelijker kan zien hoe een bepaald kledingstuk staat bij vollere vrouwen. Er zit niet altijd wat naar mijn smaak tussen overigen, maar ik kan er soms wel goed slagen.

Bon prix

Bon prix is een winkel waar je zowel voor mannen, vrouwen als kinderen kleding kunt kopen. Maar je kunt er ook terecht voor woon items. Ik moet toegeven dat ik nog nooit bij de mannenkleding of kinderkleding heb gekeken. Maar ik heb er wel eens mooie avondkleding gekocht voor mezelf. Zowel voor een rode loper event als voor kerst bijvoorbeeld. In het menu staat het kopje ‘grote maten’ dus ook dit is makkelijk te vinden. De modellen zijn soms in een maat meer, maar wat ik soms wel jammer vind is dat sommige kleding alleen getoond wordt door een model in maat 32. Voor mij is het dan heel lastig inschatten of het ook mooi staat bij mezelf.

Zalando

Ik kijk graag bij Zalando omdat ze daar diverse merken die ik zo fijn vind verkopen. Denk bijvoorbeeld aan Only Carmakoma en ook de kleding van MSMode vind je hier. Als ik naar een specifiek kledingstuk op zoek ben, zoals bijvoorbeeld high wasted jeans, dan is dit ook de winkel waar ik als eerste kijk omdat de collectie zo groot en uitgebreid is.

Shein

Shein is een online winkel die ik vaak voorbij zag komen maar nooit op gekeken heb. Het is een Chinese winkel, wat ik overigens past wist nadat ik voor het eerst besteld had. De communicatie en mailing, alles is gewoon in het Nederlands. Zelf heb ik alleen ervaring met een aantal jurken die ik er kocht. Van de drie jurken heb ik er eentje terug gestuurd omdat hij net niet paste. Het is wel goed de reviews lezen over de maat, want soms valt het groter uit dan wat je gewend bent. Wat ik wel jammer vind is dat je niet bij alle items een foto ziet van hoe het kledingstuk eruit ziet als je het aan hebt.

MSMode

Stiekem moet ik toegeven dat de winkel waar ik de laatste tijd het meeste bij koop de MSMode is. Ze hebben er vaak leuke acties ook met de jeans en tops. En de kleding is meestal echt mijn smaak en van kwaliteit. Ik heb 1x wel een soort van miskoop gehad. Dit kledingstuk was na één keer wassen al pillig. Maar verder altijd goede kwaliteit en een fijne prijs. Deze winkel richt zich op vrouwen met een maat meer. Eigenlijk is het stom om het zo te noemen want de meeste vrouwen zijn een maat meer haha. Eigenlijk zou dat gewoon het standaard moeten zijn.

kledingwinkels maatje meer

Vero Moda Curve

In eerste instantie dacht ik dat Vero Moda Curve nieuw was, maar het blijkt gewoon Juna Rose te zijn met een nieuwe naam. Er zitten regelmatig leuke items bij maar ik besefte me tijdens het schrijven van deze blog wel dat ik er veel te weinig kijk. Tip voor mezelf dus.

Only Carmakoma

Only kent iedereen wel, maar ze hebben dus ook een plussize merk. Only Carmakoma. Ik heb hier zelf een aantal broeken van en ook een blazer en top van dit merk. Ik vind het leuke kleding, met een fijne pasvorm en van goede kwaliteit. Zeker het bezoeken waard dus vooral voor basics.

Grote maten damesmode kopen? Kijk snel!

Zoals je ziet heb ik voor mezelf genoeg keus en dan heb ik nog lang niet alles ontdekt. Heb jij nog een mooie aanvulling? Ik schreef later nog een blog over plussize merken waar ik fan van ben. En kocht onlangs zelfs bij de H&M een hele toffe nieuwe outfit.

4 reacties op “Mijn favoriete kledingwinkels voor een maatje meer

Reageren is niet mogelijk.