Maak zelf je favoriete ijskoffie: eenvoudig recept

simpel ijskoffie recept met vanille ijs

IJskoffie, je houdt ervan of niet. Ik ben zelf een absolute fan van ijskoffie en het liefst drink ik dat ook elke dag. Tijdens de zomermaanden dan, want het is perfect voor de warme zomerse dagen. Het combineert de heerlijke smaak van koffie met de verkoeling van ijs, wat resulteert in een perfecte balans van smaken. In deze blog deel ik mijn eigen favoriete recept waarmee je binnen een handomdraai ijskoffie kunt maken.

IJskoffie maken

Voorheen dronk ik alleen ijskoffie buitenshuis, totdat ik wel eens de cappuccino ijs probeerde van Dolce Gusto. Dat is totaal niet te vergelijken met de ijskoffie die ik buitenshuis dronk, maar ach het was iets. Zo heb je nog meer van dat soort homemade ijskoffie varianten bijvoorbeeld zakjes van Nescafé. Maar al deze dingen vind ik dus allemaal net niet lekker genoeg om dit echt te drinken thuis. Dus ik ging op zoek naar een lekker recept. Eigenwijs als ik ben besloot ik om toch gewoon zelf wat bij elkaar te gooien in de hoop dat het lekker genoeg is. En daar kwam mijn lekkere eenvoudige ijskoffie recept uit.

Simpel ijskoffie recept

Je hebt voor dit ijskoffie recept niet zoveel nodig. Ik weet dat er diverse recepten zijn waarbij je vele ingrediënten nodig hebt, maar ik houd echt van makkelijk en van zo min mogelijk gebruiken. Je kunt overigens ook allerlei extra dingen toevoegen als topping, of er nog wat bij doen om er een extra twist aan te geven. Maar daar kom ik later op terug.

Bol AlgemeenBol Algemeen
recept ijskoffie

Recept: eenvoudige ijskoffie

Op een terrasje een ijskoffie drinken is natuurlijk hartstikke lekker maar je kunt ook in je eigen achtertuin genieten van dit overheerlijke zomerse drankje. Je kunt op verschillende manieren ijskoffie maken en ik deel mijn eigen simpele ijskoffie recept.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 2 minuten
Gang Drankjes
Keuken Amerikaans
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

 • 250 ml koffie naar keuze
 • 2 bolletjes vanille ijs
 • 1 scheut melk
 • ijsklontjes
 • slagroom optioneel
 • chocoladesaus of karamelsaus optioneel

Instructies
 

 • Begin met het zetten van een (sterke) kop koffie. Gebruik bij voorkeur een donker gebrande koffie voor een rijkere smaak. Zelf heb ik een Dolce Gusto apparaat en gebruik ik de Lungo. Het beste is om de koffie volledig te laten afkoelen maar ik doe dit eigenlijk vrijwel nooit.
  250 ml koffie naar keuze
 • Pak een groot glas en voeg daar de twee bolletjes vanille ijs aan toe. Giet de koffie daarna over het ijs, voeg een flinke scheut melk toe (ik gebruik gewoon halfvolle melk) en de ijsklontjes en roer met een theelepel alles goed door elkaar. Je kunt de ingrediënten ook in een blender stoppen en dit mixen, maar met roeren lukt het ook en het scheelt weer afwas.
  2 bolletjes vanille ijs, 1 scheut melk, ijsklontjes
 • Als je wilt, kun je je ijskoffie nog verder opfleuren met verschillende toppings. Voeg een toefje slagroom toe bovenop de ijskoffie en maak het af met een scheutje chocoladesiroop of karamelsaus. Dit geeft je ijskoffie een luxe uitstraling en voegt extra smaakdimensies toe.
  slagroom, chocoladesaus of karamelsaus
 • Je zelfgemaakte ijskoffie is nu klaar om van te genieten. Pak een rietje en neem een verfrissende slok. Het zal voelen als een verwennerij, rechtstreeks uit je eigen keuken.
Trefwoord zomer
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Met dit eenvoudige recept kun je gemakkelijk je favoriete ijskoffie maken. Of je nu een fan bent van een klassieke ijskoffie of een creatieve twist wilt toevoegen met toppings, dit recept biedt eindeloze mogelijkheden om te experimenteren. Dus waar wacht je nog op? Ga de keuken in en maak jezelf een heerlijke ijskoffie om van te genieten op elk moment van de dag.