Favoriete buitenspeelgoed in het voorjaar

Wij hebben een echt buitenkind. Ik geloof dat ik dat vorig jaar ook al riep, maar toen was ze zo klein dat ze zelf nog niet aan kon geven naar buiten te willen. Nu wel. Want onze peuter kletst de oren van onze kop af en dat betekent dat ik voortaan al vanaf ’s ochtends hoor “mama, buiten pelen”. En dat zo’n 100x per dag. En dat is op een mooie dag, waarbij ze ook werkelijk naar buiten kán. Want als het knoerhard regent en waait dan blijven we binnen. Maar wat is nu haar favoriete buitenspeelgoed?

Lees ook: 18x leukste buitenspeelgoed van deze zomer

Favoriete buitenspeelgoed

Vorig jaar ontving ik een loopauto voor de blog. Toen kon ze zelf er niet echt mee vooruit, al vond ze hem wel prachtig. Inmiddels is ze wat groter gegroeid (niet veel, maar genoeg) en kan ze zelf met de loopauto door de tuin racen. Het liefst willen we ook nog een loopfiets, omdat dit goed is voor haar evenwicht en haar ook zal helpen in het proces naar een echte fiets. Maar tot die tijd genieten we gewoon van de kleine prinses op haar blitse loopauto.

Voor haar verjaardag kreeg Fay van mijn vriendin Anita stoepkrijt. Prinsessen stoepkrijt welteverstaan. Zodra het zonnetje scheen en de temperatuur ook boven de 10 zat pakte ik de stoepkrijt erbij. En met veel succes. Hele kunstwerken worden er gemaakt in onze achtertuin. Streepje hier, rondje daar en klaar is het kasteel!

IMG_1434

Dan is er nog de bal. Welke bal? Dat maakt niet uit, als het maar een bal is. Het allerleukste vindt ze wel wanneer de honden ook achter de bal rennen. Of mama en/of papa moeten meespelen en de bal rollen, gooien of schoppen. Maar soms speelt ze ook gewoon alleen met de bal. Gooit ze hem weg en rent ze er zelf achteraan. Hilarisch tafereel om te aanschouwen haha.

Een redelijk recente aankoop is een kruiwagen van de Action. We hebben alleen maar tegels in onze tuin helaas, dus ze kan er geen zand mee vervoeren, maar dat maakt Fay niets uit. Werkelijk alles gaat in de kruiwagen. Van drinkbeker, tot Bumba. Van haar stoepkrijt tot aan alle speeltjes van de honden. Het liefst rent ze dan op en neer met de kruiwagen, gierend van plezier.

Favoriete buitenspeelgoed

Daarnaast heeft ze ook nog speelgoed die wij niet hebben, maar de opa’s en oma’s wel. Zo hebben mijn ouders vorig jaar een tractor voor haar gekocht. Dat was toen al een succes en nu nog steeds. Bij haar andere opa en oma staat een keukentje die mijn schoonvader zelf heeft gebouwd. Echt een pracht ding en daar speelt ze dan ook graag mee als ze bij hen is en het mooi weer is.

Nog meer tips

Wij hebben nog geen zandbak, maar die gaat er wel komen. Sowieso is een zandbak een aanrader want daar kunnen ze van jongs af aan al in spelen en zelfs oudere kinderen blijven het leuk vinden. Dat komt omdat je met zand gewoon heel veel kunt. Bij de zandbak hoort natuurlijk ook een zand en/of watertafel. Fay kreeg er eentje van mijn schoonzusje met haar verjaardag en deze hebben we gisteren voor het eerst getest.

Verder lijkt het me super leuk om een speelhuisje in de tuin te hebben. Ik verzamelde de gaafste huisjes op Pinterest, dus neem gerust even een kijkje om inspiratie op te doen. Zelf hebben we een tipi die we momenteel nog op zolder hebben staan (hij heeft een tijdje in de woonkamer gestaan) maar die binnenkort mooi buiten neer wordt gezet. Super leuk toch zo’n “eigen plekje” in de tuin.

Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jouw kind(eren)?

19 reacties op “Favoriete buitenspeelgoed in het voorjaar

Reageren is niet mogelijk.