Favoriete buitenspeelgoed in het voorjaar

IMG_2848

Wij hebben een echt buitenkind. Ik geloof dat ik dat vorig jaar ook al riep, maar toen was ze zo klein dat ze zelf nog niet aan kon geven naar buiten te willen. Nu wel. Want onze peuter kletst de oren van onze kop af en dat betekent dat ik voortaan al vanaf ’s ochtends hoor “mama, buiten pelen”. En dat zo’n 100x per dag. En dat is op een mooie dag, waarbij ze ook werkelijk naar buiten kán. Want als het knoerhard regent en waait dan blijven we binnen. Maar wat is nu haar favoriete buitenspeelgoed?

Favoriete buitenspeelgoed

Vorig jaar ontving ik een loopauto voor de blog. Toen kon ze zelf er niet echt mee vooruit, al vond ze hem wel prachtig. Inmiddels is ze wat groter gegroeid (niet veel, maar genoeg) en kan ze zelf met de loopauto door de tuin racen. Het liefst willen we ook nog een loopfiets, omdat dit goed is voor haar evenwicht en haar ook zal helpen in het proces naar een echte fiets. Maar tot die tijd genieten we gewoon van de kleine prinses op haar blitse loopauto.

Voor haar verjaardag kreeg Fay van mijn vriendin Anita stoepkrijt. Prinsessen stoepkrijt welteverstaan. Zodra het zonnetje scheen en de temperatuur ook boven de 10 zat pakte ik de stoepkrijt erbij. En met veel succes. Hele kunstwerken worden er gemaakt in onze achtertuin. Streepje hier, rondje daar en klaar is het kasteel!

IMG_1434

Dan is er nog de bal. Welke bal? Dat maakt niet uit, als het maar een bal is. Het allerleukste vindt ze wel wanneer de honden ook achter de bal rennen. Of mama en/of papa moeten meespelen en de bal rollen, gooien of schoppen. Maar soms speelt ze ook gewoon alleen met de bal. Gooit ze hem weg en rent ze er zelf achteraan. Hilarisch tafereel om te aanschouwen haha.

Een redelijk recente aankoop is een kruiwagen van de Action. We hebben alleen maar tegels in onze tuin helaas, dus ze kan er geen zand mee vervoeren, maar dat maakt Fay niets uit. Werkelijk alles gaat in de kruiwagen. Van drinkbeker, tot Bumba. Van haar stoepkrijt tot aan alle speeltjes van de honden. Het liefst rent ze dan op en neer met de kruiwagen, gierend van plezier.

Favoriete buitenspeelgoed

 

Daarnaast heeft ze ook nog speelgoed die wij niet hebben, maar de opa’s en oma’s wel. Zo hebben mijn ouders vorig jaar een tractor voor haar gekocht. Dat was toen al een succes en nu nog steeds. Bij haar andere opa en oma staat een keukentje die mijn schoonvader zelf heeft gebouwd. Echt een pracht ding en daar speelt ze dan ook graag mee als ze bij hen is en het mooi weer is.

Nog meer tips

Wij hebben nog geen zandbak, maar die gaat er wel komen. Sowieso is een zandbak een aanrader want daar kunnen ze van jongs af aan al in spelen en zelfs oudere kinderen blijven het leuk vinden. Dat komt omdat je met zand gewoon heel veel kunt. Bij de zandbak hoort natuurlijk ook een zand en/of watertafel. Fay kreeg er eentje van mijn schoonzusje met haar verjaardag en deze hebben we gisteren voor het eerst getest.

Verder lijkt het me super leuk om een speelhuisje in de tuin te hebben. Ik verzamelde de gaafste huisjes op Pinterest, dus neem gerust even een kijkje om inspiratie op te doen. Zelf hebben we een tipi die we momenteel nog op zolder hebben staan (hij heeft een tijdje in de woonkamer gestaan) maar die binnenkort mooi buiten neer wordt gezet. Super leuk toch zo’n “eigen plekje” in de tuin.

Wat is het favoriete buitenspeelgoed van jouw kind(eren)?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Channa op 12 april 2016 om 06:13

  De trampoline, zandbak, fietsjes en voetballen. Daar zijn ze op dit moment steeds het het drukste mee! Heerlijk dat ze weer naar buiten kunnen 🙂

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:47

   Een trampoline lijkt me ook echt wat voor Fay!

 2. Nathalie op 12 april 2016 om 07:36

  Die loopauto is zo gaaf!

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:48

   Ja he! Hij heeft een tijd op zolder gestaan omdat ze er niets meer mee deed maar sinds hij weer beneden staat wordt hij volop gebruikt!

 3. Wilmaaa op 12 april 2016 om 07:57

  Hele mooie loopauto! Wij willen ook nog graag een zandbak voor Yarah. Waarschijnlijk zo´n schelp 🙂

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:48

   We hebben de schelpen al alleen zonder inhoud haha. Binnenkort maar eens halen ????

 4. Vlijtig Liesje op 12 april 2016 om 08:54

  Heerlijk dat je dochter zo graag buiten speelt! Die roze auto is echt geweldig!

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:49

   Ja ben er ook blij mee!

 5. Tineke op 12 april 2016 om 09:17

  Wat een leuk artikel! Stoepkrijt doet het altijd goed, net zoals bellenblaas 😉
  Liefs

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:49

   Oh ja een bellenblaas die hebben we niet eens hahaha

 6. Yvonne op 12 april 2016 om 10:42

  Heerlijk hoor, hier ook twee kids die t liefst alleen maar buiten zijn ^^

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:49

   Ja super fijn vind ik dat!

 7. MetMirjam op 12 april 2016 om 11:22

  Hier wordt inderdad met vergelijkbaar speelgoed gespeeld. Fiene is ook echt niet te houden als ze buiten mag spelen – ze vindt het zó leuk!

 8. Leonie van Mil op 12 april 2016 om 11:34

  Die loopauto!! Geweldig! Heerlijk om weer lekker naar buiten te kunnen.

 9. Diana op 12 april 2016 om 11:43

  De loopauto doet het hier ook goed. Net zoals de zandbak en de schepjes. Zodra meneer wakker is sochtends wil hij alweer naar buiten toe, dat vind deze mama helemaal niet erg. 😉

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:51

   Nee ik ook niet! Alleen als t keihard regent dan wat minder blij haha..

 10. demallemolenmoeder op 12 april 2016 om 12:24

  Die auto is geweldig. Heerlijk zo’n buitenkind. Vandaag krijgen wij een speelhuisje en zandbak, ik ben benieuwd. Al vind ze een simpel schepje en hartje ook het einde.

  • Nicole op 13 april 2016 om 07:51

   Oke leuk een speelhuisje! Staat hier ook hoog op het lijstje..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje