Fantaseren over de kinderkamer

fantaseren-kinderkamer

Begin dit jaar besloten mijn man en ik om ons bezig te gaan houden met een zoektocht naar een nieuw bed voor onze peuter. Ze zou in maart twee jaar worden en we vonden het dan ook tijd worden om haar ledikant naar zolder te brengen. Ik zag, naast sommige nadelen van een groot bed, vooral de voordelen in en al snel hadden we een nieuw bed voor haar. Vanaf haar tweede verjaardag slaapt ze erin en we zijn inmiddels niet anders meer gewend. Alleen nu komen de volgende kriebels bij me. Ik wil het liefst een echte kinderkamer voor haar maken. 

Ze slaapt nu nog in haar babykamertje. Het is niet groot maar dat hoeft voor een baby ook niet. Maar Fay is geen baby meer, ze is een peuter en een hele eigenwijze ook nog. Ze speelt niet graag op haar kamer omdat ze er amper ruimte heeft. Stiekem is het dus tijd om haar te verhuizen naar een grotere kamer. Een echte grote meisjes kamer. Echter is mijn man hier nog niet van overtuigd. “Het is nog helemaal niet nodig, er komt voorlopig nog geen tweede kind aan dus waarom de moeite doen.” Dus voorlopig blijft het bij fantaseren over de kinderkamer. En inspiratie opdoen bij (blog)vriendinnen zoals Janske, die onlangs Lola’s grote meisjes kamer deelde op haar blog.

Zo zie ik al helemaal voor me hoe ik tegen één van de muren een heel kek behangetje ga hangen of gewoon een gaaf kleurtje met eventueel een muursticker erop. Daar komt dan ook haar mooie slaapbank tegenaan te staan die ik helemaal leuk aankleed met allerlei kussentjes en een dekbed van bijvoorbeeld Done by Deer. Zoals in het voorbeeld hieronder.

[pin_widget url=”https://nl.pinterest.com/pin/369154500683306320/”]

Ook wil ik graag een grote Kallax kast, van de IKEA, in haar kamer. Wij hebben zelf eentje van 5×5 vakken en die vind ik dan weer net te groot. Maar je hebt ze bijvoorbeeld ook van 4×4 vakken en dat lijkt me echt ideaal. Je zet er een aantal bakken in, eventueel wat lades of kastdeurtjes. Je kunt er zoveel mee. En zo heb je ook direct een aantal handige opbergers. Op de vloer dan nog een mooi laagpollig kleed en de basis is gelegd. Alhoewel, ik moet natuurlijk niet het raamdecoratie vergeten. We hebben dan wel rolluiken aan de buitenkant, het is toch wel mooi en praktisch om ook nog rolgordijnen neer te hangen. Bij de firma VELUX hebben ze hele mooie en praktische rolgordijnen, zelfs speciaal voor kinderen met een Disney thema.

VELUX disney collectie

Ja zo kan ik nog wel even doorgaan met fantaseren over de kinderkamer. En maar hopen dat mijn man over niet al te lange tijd overtuigd is om Fay toch een grote meisjes kamer te geven. Dan kan ik lekker aan de slag en eindelijk eens gericht op zoek gaan naar een leuk thema voor in de nieuwe kamer.

testafbeelding

Houd jij ook zo van fantaseren over nieuwe inrichtingen, kamers, enzovoort?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Jessica op 15 augustus 2016 om 17:17

  Jammer dat manlief er nog niet zoveel voor voelt. Ik vind het heerlijk om Pinterest rond te struinen naar leuke ideeën. Zo is er bij ons nog een kindje op komst,maar fantaseren over een babykamer, ja hoor laat dat maar aan mij over. .

 2. Kleine Prinses op 15 augustus 2016 om 19:57

  ik ben nu bezig met het herinrichten van mijn dochter haar kamer… super leuk!

  • Nicole op 16 augustus 2016 om 09:53

   Oooh ik wil ook! Wat voor iets doe je? Een thema of..?

 3. Cindy - levenalsmama.nl op 15 augustus 2016 om 21:07

  Leuk, onze dochter is begin dit jaar ook overgegaan van de babykamer naar haar grote meisjeskamer, alleen dan wel nog in een ledikant. Als ze twee is willen we ook over op het peuterbed. Maar ik vond het ook wel leuk om me bezig te houden met de inrichting van haar nieuwe kamertje inderdaad! En regelmatig fantaseer ik over nieuwe inrichtingen voor de keuken, de badkamer, de woonkamer, de slaapkamer, uhh. Ja wat niet eigenlijk! Blijft leuk 🙂

  • Nicole op 16 augustus 2016 om 09:54

   Haha helemaal waar.. Sowieso leuk om ermee bezig te zijn!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje