Escape room thuis organiseren – kinderfeestje tip!

escape room kinderfeestje thuis

Een kinderfeestje organiseren kan een uitdaging zijn. Er zijn veel opties om uit te kiezen en het kan moeilijk zijn om te beslissen wat het beste bij de leeftijd en interesses van de kinderen past. Daarnaast heb je ook nog de keuze om het buitenshuis of juist thuis te vieren. Normaliter kies ik er liever voor om het buitenshuis te vieren, maar toen ik de optie kreeg om thuis een Escape room te organiseren kon ik dit niet weigeren.

Een escape room staat al even op het wensenlijstje van onze dochter. Zij houdt enorm van uitdagingen, problemen oplossen, puzzels, enzovoort en daar is zo’n escape room natuurlijk ideaal voor. De kinderen hebben plezier en zijn daarnaast ook nog diverse vaardigheden aan het ontwikkelen. Ideaal toch? In deze blog vertel ik je over hoe je een kinderfeestje met een escape room thuis kunt organiseren.

Escape room kinderfeestje thuis organiseren

Er zijn natuurlijk diverse manieren om thuis een escape room kinderfeestje te organiseren. Zo kun je zelf aan de slag met diverse puzzels, maar dit is een behoorlijke klus om voor te bereiden. Gelukkig zijn er ook bedrijven zoals Codekrakers die al het werk voor je uit handen nemen. Zij hebben diverse escape rooms die zij verhuren voor verschillende leeftijden en in verschillende moeilijkheidsgraden. Zo hebben ze ook een escape box genaamd Vlucht 523 speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. Dit is dan ook de escape room box die wij hebben ontvangen.

Bol AlgemeenBol Algemeen
escape room kinderfeestje thuis

Escape room – Vlucht 523

Wanneer je een escape room voor thuis boekt bij Codekrakers dan krijg je echt een geweldige box, of in ons geval een reiskoffer, vol met alles wat je nodig hebt voor de escape room thuis. Je hoeft zelf eigenlijk niets toe te voegen qua items of bij elkaar te verzamelen. Je hebt alleen een laptop of computer nodig met internet voor de filmpjes en websites die je tijdens de escape room gebruikt.

Bij de escape room Vlucht 523 krijg je dus een reiskoffer geheel in de stijl van de escape room zelf. Deze reiskoffer heeft niet alleen alle items, puzzels en handleiding erin zitten, het is ook nog eens groot onderdeel van de escape room. Met de hulp van de handleiding zet je in zo’n 10 minuten de escape room op in de ruimte(s) van jouw voorkeur. De handleiding helpt je niet alleen met alles klaar zetten maar vertelt je ook de verhaallijn inclusief eventuele hints die je de kinderen kunt geven na een bepaalde tijd.

kinderfeestje escape room

Onze ervaring met de escape room voor thuis

Voor het kinderfeestje van onze dochter kregen wij de koffer van Vlucht 523 opgestuurd. Je ontvangt de escape room box al een aantal dagen voor het feestje zelf. Dat is fijn omdat de post soms trager kan zijn, maar ook zodat je toch al even een blik kunt werpen op hetgeen je tijdens de dag zelf moet doen. Ikzelf vond dat erg prettig omdat je toch goed voorbereid wilt zijn op zo’n dag. Ook vroeg ik me af of het voorbereiden wel echt maar 10 minuten zou kosten. Nadat ik echter de handleiding had gezien en de dingen die ik zelf klaar moest zetten of verstoppen wist ik dat ik inderdaad maar erg weinig tijd kwijt zou zijn.

codekrakers escape room kinderfeestje

Het kinderfeestje van mijn dochter begon eerst met een high tea en een muziek bingo en als laatste was dus de escape room aan de beurt. Ik stuurde de kinderen naar buiten (gelukkig was het mooi weer!) samen met mijn man, deed de rolgordijnen naar beneden zodat ze niks zagen en zette in 10 minuten tijd alles klaar. Toen de kinderen binnen kwamen hadden ze vrijwel direct door dat ze een escape room gingen doen. Dit was tot dan toe nog een verrassing. Ze waren allemaal direct enthousiast en nadat ze het start filmpje hadden gekeken en de klok (60 minuten) aangezet werd begonnen ze direct met zoeken en verzamelen.

Zo’n 45 minuten lang waren ze vol aandacht en gingen ze met zijn achten vol voor alle opdrachten en puzzels. Met hier en daar een hint van mij vanuit de handleiding konden ze het spel goed door komen en ze vonden het dan ook reuze interessant allemaal. Zonder al teveel in detail te treden, dat zou namelijk zonde zijn, er komen echt wel wat uitdagingen naar boven. Maar door samen te werken lukte het ze zelfs om voor de tijd om was de escape room ’te ontsnappen’.

escape room codekrakers

Het was een mega ervaring, iedereen was er dol enthousiast over en mijn dochter riep zelfs dat ze vaker zo’n escape room thuis wilde doen. Een beter compliment kun je niet krijgen denk ik…

3 reacties op “Escape room thuis organiseren – kinderfeestje tip!

Reageren is niet mogelijk.