Erwtensoep uit de slowcooker

erwtensoep gemaakt in slowcooker lidl

Als er iets is wat ik lekker vind in de koudere periodes van het jaar dan is het wel erwtensoep. Ik weet nog van vroeger dat mijn oma altijd een grote pan ‘snert’ maakte en daar aten we dan met de hele familie van. Soep maken zoals mijn oma dat deed is niet aan mij besteed, maar met de komst van de slowcooker heb ik wel een lekker en makkelijk recept voor erwtensoep bedacht. Sowieso is koken met de slowcooker ideaal want je gooit de pan vol met ingrediënten, zet de slowcooker aan en na een paar uur is je maaltijd klaar.

Mijn versie van erwtensoep

Er zijn vast mensen die mijn versie van erwtensoep niet helemaal vinden kloppen. Dit omdat veel recepten veel varkensvlees bevatten zoals karbonades en speklappen en sommige zelfs schenkel. Ook vind je in veel recepten aardappel terug en ook dat ontbreekt in mijn recept. Zit er dan helemaal geen vlees in? Jawel hoor. Deze vleesliefhebber gooit er wel vlees in maar zoals ik al eerder zei, ik houd van makkelijk. Dat zul je ook wel zien aan het recept zelf.

Dit gooi je in de slowcooker

Nee je hoeft het niet letterlijk in de slowcooker te gooien, maar het lijkt er wel op. Je hoeft echt bijna niets zelf te snijden bij deze versie. En als je net zoals ik de handige super chopper hebt van Tupperware dan hoef je écht niets zelf te snijden.

 • 2 uien – gesneden
 • een zak spliterwten – schoongespoeld in vergiet
 • een liter (of anderhalf) water, dit mag je zelf even aftasten – ik begin altijd met een liter
 • 3 maggi blokjes
 • 2 zakken erwtensoep groente – ik zei toch dat het makkelijk was
 • een zak gerookte spekreepjes (300 gr)
 • een rookworst

Het bereiden van deze soep uit de slowcooker is dus ontzettend simpel. Je doet alle ingrediënten, behalve de rookworst, in de slowcooker en zet hem voor 9 uur op low. Na 9 uur doe je de, in stukjes gesneden, rookworst erbij en je laat hem nog even een uur op low doorpruttelen. Ik roer de soep overigens wel om de twee uur even door. Zoals ik de ingrediënten hierboven heb opgeschreven, dat is ook de volgorde van hoe ik het in de pan doe. Wel hussel ik de ingrediënten dan nog een beetje door elkaar voor ik de pan aan zet.

Ik haal zelf zo’n vijf grote porties uit de pan. Ik eet het dan ook tijdens de lunch zonder iets erbij. Eet je er nog wat naast dan kun je er denk ik wel een stuk of acht kommen uit halen.

erwtensoep gemaakt in slowcooker lidl

Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep maken zonder te roeren, zonder naar om te kijken? Hoe dan? Nou door middel van de slowcooker. Hoeveel water je erbij doet, welke ingrediënten erin gaan en hoe lang je hem aan moet zetten? Dat lees je allemaal in dit recept.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 10 uur 5 min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Nederlands
Porties 8 porties

Equipment

 • 1 Slowcooker

Ingrediënten
  

 • 2 stuks uien
 • 1 zak spliterwten
 • 1 liter water anderhalf kan ook, ik begin altijd met 1 liter
 • 3 blokjes Maggie
 • 2 zakken erwtensoep groente
 • 1 zak gerookte spekreepjes (300 gram)
 • 1 rookworst

Instructies
 

 • Snijd de uien in stukjes.
 • Spoel de spliterwten schoon in een vergiet.
 • Doe alle ingrediënten, behalve de rookworst, in de slowcooker en zet deze voor 9 uur aan op low.
 • Ik zelf roer de ingrediënten ook nog even om zodat alles een beetje door elkaar zit.
 • Ook roer ik de soep om de twee uur even door, maar in principe hoeft dit niet.
 • Na 9 uur snijd ik de rookworst in stukjes en voeg ik deze toe aan de soep.
 • De slowcooker zet ik weer voor een uur aan op low.
 • En daarna is de soep klaar!

Notities

Ik haal zelf altijd zo’n 5 grote kommen soep eruit omdat ik alleen de soep eet en verder niets erbij. Eet jij er bijvoorbeeld ook nog roggebrood bij met beleg dan haal je er zeker acht normale kommen soep uit. 
Trefwoord hollandse pot, slowcooker, winter
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Via deze link kun je ook de Reel zien die ik erover heb gemaakt.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

 1. […] Erwtensoep […]

 2. […] je op zoek naar andere Slowcooker recepten? Ik heb ook nog een lekker recept voor erwtensoep uit de slowcooker. Andere recepten zoek ik zelf op internet of via Pinterest. Al zal ik binnenkort weer eens een […]

Laat een reactie achter

Rating recept
© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje