Als er iets is wat ik lekker vind in de koudere periodes van het jaar dan is het wel erwtensoep. Ik weet nog van vroeger dat mijn oma altijd een grote pan ‘snert’ maakte en daar aten we dan met de hele familie van. Soep maken zoals mijn oma dat deed is niet aan mij besteed, maar met de komst van de slowcooker heb ik wel een lekker en makkelijk recept voor erwtensoep bedacht. Sowieso is koken met de slowcooker ideaal want je gooit de pan vol met ingrediënten, zet de slowcooker aan en na een paar uur is je maaltijd klaar.
Inhoudsopgave
Mijn versie van erwtensoep
Er zijn vast mensen die mijn versie van erwtensoep niet helemaal vinden kloppen. Dit omdat veel recepten veel varkensvlees bevatten zoals karbonades en speklappen en sommige zelfs schenkel. Ook vind je in veel recepten aardappel terug en ook dat ontbreekt in mijn recept. Zit er dan helemaal geen vlees in? Jawel hoor. Deze vleesliefhebber gooit er wel vlees in maar zoals ik al eerder zei, ik houd van makkelijk. Dat zul je ook wel zien aan het recept zelf.
Lees ook: Kippensoep uit de slowcooker
Dit gooi je in de slowcooker
Nee je hoeft het niet letterlijk in de slowcooker te gooien, maar het lijkt er wel op. Je hoeft echt bijna niets zelf te snijden bij deze versie. En als je net zoals ik de handige super chopper hebt van Tupperware dan hoef je écht niets zelf te snijden.
- 2 uien – gesneden
- een zak spliterwten – schoongespoeld in vergiet
- een liter (of anderhalf) water, dit mag je zelf even aftasten – ik begin altijd met een liter
- 3 maggi blokjes
- 2 zakken erwtensoep groente – ik zei toch dat het makkelijk was
- een zak gerookte spekreepjes (300 gr)
- een rookworst
Het bereiden van deze soep uit de slowcooker is dus ontzettend simpel. Je doet alle ingrediënten, behalve de rookworst, in de slowcooker en zet hem voor 9 uur op low. Na 9 uur doe je de, in stukjes gesneden, rookworst erbij en je laat hem nog even een uur op low doorpruttelen. Ik roer de soep overigens wel om de twee uur even door. Zoals ik de ingrediënten hierboven heb opgeschreven, dat is ook de volgorde van hoe ik het in de pan doe. Wel hussel ik de ingrediënten dan nog een beetje door elkaar voor ik de pan aan zet.
Ik haal zelf zo’n vijf grote porties uit de pan. Ik eet het dan ook tijdens de lunch zonder iets erbij. Eet je er nog wat naast dan kun je er denk ik wel een stuk of acht kommen uit halen.
Erwtensoep uit de slowcooker
Equipment
- Slowcooker
- snijplank
- Snijmes
Ingrediënten
- 2 grote uien gesneden
- 1 zak spliterwten schoongespoeld in vergiet
- 1 liter water
- 3 maggi blokjes
- 2 zakken erwtensoep groente
- 300 gram gerookte spekreepjes
- 1 rookworst
Instructies
- Voeg alle ingrediënten zoals in bovenstaande lijst op deze volgorde in de slowcooker, alles behalve de rookworst.
- Hussel de ingrediënten wel nog een beetje door elkaar voor je de slowcooker aan zet.
- Zet de slowcooker voor 9 uur aan op low.
- Na 9 uur voeg je de rookworst in stukjes toe en laat je de erwtensoep nog een uur door pruttelen op low.
- Daarna is je erwtensoep klaar!
Notities
Via deze link kun je ook de Reel zien die ik erover heb gemaakt.
2 reacties op “Erwtensoep uit de slowcooker”
Reageren is niet mogelijk.