Mijn ervaring met een zwangerschapsmassage

Ik houd van massages. Echter laat ik mezelf veel te weinig masseren naar mijn zin. Ook tijdens mijn zwangerschap heb ik een massage gehad. Ik heb hier echter helemaal niets over verteld! Daarom nu alsnog mijn ervaring met een zwangerschapsmassage.

Waarom ik een zwangerschapsmassage wilde

Ik besloot om een zwangerschapsmassage te nemen nadat mijn fysiotherapeut aangaf dat zoiets wellicht wel goed voor me was. Ik was erg verbaasd over de mogelijkheid, aangezien ik niet dacht dat het kon; zwanger zijn en gemasseerd worden. Meer omdat die buik in de weg zit dan om andere redenen hoor.

Door haar ben ik direct gaan zoeken naar iemand in de buurt die gecertificeerd is hiervoor en al snel vond ik iemand. Het is wel belangrijk dat je een massage krijgt van iemand die daar ook een cursus voor heeft gedaan. Want een zwangerschapsmassage is toch anders dan een normale massage. Zo moet de masseur bepaalde drukpunten ontwijken, moet je opletten met warmtemassages en kunnen bepaalde kruiden een verkrampende werking hebben. Overigens is de uitspraak ‘het is slecht voor je baby’ puur een fabeltje.

Ervaring zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage kan juist erg goed voor de zwangere vrouw zijn. Zo is een massage enorm ontspannend voor zowel de moeder als de baby en zorgt het vaak voor verlichting bij de zwangerschapskwaaltjes. Wanneer je regelmatig jezelf laat masseren tijdens de zwangerschap kan het ook voor een betere slaaprust zorgen en minder stress.

Zelf heb ik me maar 1 keertje laten masseren maar ik weet nu al dat bij een volgende zwangerschap ik eerder begin en het vaker laat doen. Ik was zelf geloof ik iets van 32 weken en ik ging daar echt als herboren weg. De massage zelf duurde een uur en de vrouw die me masseerde stelde me zo op mijn gemak, van te voren vond ik het toch een beetje spannend maar toen het klaar was baalde ik! Ik had graag nog eens terug gewild maar ik kwam al snel in het ziekenhuis terecht (niet door de massage haha) en kon dus niet meer terug gaan.

Bron: Treatwell

Heb jij wel eens een (zwangerschaps)massage gehad?

testafbeelding

10 reacties op “Mijn ervaring met een zwangerschapsmassage

 • Jammer dat ‘zorgt voor een vrijwel pijnloze bevalling’ aan de ‘fabel’ kant staat;) haha! Anders boek ik direct zo’n massage:)

  Nee ik hou eigenlijk niet zo van dat gefrunnik aan m’n lijf door ‘vreemden’. Dus nog nooit echt een massage gehad en zeker ook geen zwangerschapsmassage… Al ben ik nu wel een beetje nieuwsgierig:)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ik heb dat met mijn voeten, vind ik ook niets als mensen eraan komen. Maar het heeft echt wel (tijdelijk uiteraard) behoorlijk wat kwaaltjes weg genomen!

 • Jaloers Xd. Tijdens mijn zwangerschap had ik dat heel goed kunnen gebruiken. Nu nog. Toch maar eens kijken naar een goede masseuse hier in de buurt denk ik.

 • Fijn he zo’n massage! Ik had het geluk dat een vriendin een eigen massage praktijk heeft gespecialiseerd in therapy voor vrouwen en ook zwnagerschapsmassages geeft. Zij heeft mij heerlijk verwend tijdens mijn zwangerschap. 🙂

 • Ik laat me eens in de maand / 6 weken masseren door een natuurkundige coach, die ook werkt met reiki en dat is zo heerlijk ontspannend. Vaak pakt ze dan de zenuwknopen ook aan die pijn veroorzaken, bijvoorbeeld in mijn nek of in mijn enkel na hardlopen.

 • Heb met 26 weken ook zwangerschapsmassage genomen.
  Fijne was dat de masseuze aan huis kwam met speciale tafel en al.
  Heerlijk om daarna gewoon ontspannend weer de bank in te rollen zonder weg te hoeven.
  Zou het idd ook vaker willen volgende x 🙂

Reageren is niet mogelijk.