Maak je eigen suikerspin met de Gadgy Suikerspinmachine

gadgy suikerspinmachine ervaring

Met een aantal verjaardagen en dus ook kinderfeestjes in de aantocht kon ik geen nee zeggen tegen het aanbod om een Gadgy Suikerspinmachine te testen. De suikerspin is altijd al favoriet op de kermis, dus hoe leuk is het dan om bij je eigen feestje suikerspinnen te kunnen uitdelen aan je gasten?! Aangezien ik zelf ooit tijdens een voetbaltoernooi achter een grote suikerspinmachine heb gestaan dacht ik dat zo’n kleine variant vast niet zou werken… Nou daar heb ik me toch in vergist!

Zelf suikerspinnen maken

De Gadgy Suikerspinmachine komt in een vrij kleine doos waarbij je het apparaat zelf nog even in elkaar moet zetten. Dat ging eigenlijk heel erg vlot en al snel konden we hem gaan testen. Ik wilde hem natuurlijk voor het kinderfeestje eerst uitgebreid testen, voordat ik onze dochter en haar vrienden blij zou maken met een dooie mus.

Benodigdheden

Voordat je begint met suikerspinnen maken, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Je hebt gelukkig niet zoveel nodig en bij de Gadgy Suikerspinmachine zit ook een speciale suikerspinlepel waarmee je de suiker makkelijk kunt afmeten. Verder heb je eigenlijk alleen maar suiker nodig, het maakt niet uit wat voor suiker dus wij gebruikten gewoon kristalsuiker. En natuurlijk is het handig om stokjes te hebben, wij kozen voor stokjes die we normaal voor de BBQ spiesen gebruiken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Stappenplan voor het maken van een suikerspin

 1. Plaats de Gadgy Suikerspinmachine op een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat de kom stevig op zijn plaats zit.
 2. Verwarm de machine voor door de aan/uit-knop in te schakelen en een paar minuten te wachten totdat de kom warm genoeg is. Zo’n 3 tot 5 minuten is prima. Zet hem daarna heel even uit om de suiker erin te doen.
 3. Meet de juiste hoeveelheid suiker af met de bijgeleverde lepel. En giet het dan in de verdeler, daarna kan het apparaat weer aan gezet worden.
 4. Je zult zien hoe de suiker zich begint te verspreiden en draden begint te vormen.
 5. Laat de satéprikker (of wat je ook gebruikt) langzaam draaien terwijl je de suikerdraden omhoog trekt. Beweeg de prikker in cirkelvormige bewegingen om een mooie, gelijkmatige suikerspin te vormen.
 6. Zodra je tevreden bent met de grootte van je suikerspin, kun je hem aan je kinderen geven (of zelf opeten) en ga je verder met de volgende.

Variatiemogelijkheden

Een van de beste dingen aan het zelf maken van suikerspin is dat je eindeloos kunt experimenteren met verschillende smaken en kleuren. Hier zijn enkele ideeën om je suikerspin creaties naar een hoger niveau te tillen:

 • Smaakstoffen: Voeg een paar druppels van je favoriete smaakstoffen toe aan de suiker voordat je hem in de machine plaatst. Denk aan aardbei, vanille, sinaasappel of zelfs kaneel voor een verrassende twist.
 • Kleurstoffen: Gebruik voedselkleurstoffen om je suikerspin een levendige kleur te geven. Je kunt experimenteren met verschillende kleuren en zelfs meerdere kleuren combineren voor een kleurrijke suikerspin.

Onze ervaring met de Gadgy Suikerspinmachine

  Het in elkaar zetten van de suikerspinmachine is ontzettend makkelijk. En nog belangrijker; je krijgt hem ook weer heel makkelijk opgeborgen in de doos. Dat is bij andere apparaten wel eens anders. Zeker een pluspunt dus. Bij onze eerste test ging het eigenlijk al best aardig, dat maken van een suikerspin. Ik had er dan ook het volste vertrouwen in om tijdens het feestje aan de slag te gaan met de suikerspinmachine.

  ervaring suikerspinmachine thuis

  Het schoonmaken ging iets lastiger. Alhoewel je de kunststof bak vrij simpel schoon krijgt met alleen een vochtige doek was de verdeler een ander verhaal. De buitenkant ging onder de koude kraan ook vrij gemakkelijk, maar de binnenkant kregen we maar niet schoon. Dus besloot mijn man om de verdeler weer terug in het apparaat te zetten en deze alsnog even aan te zetten. Niet al te lang, een halve minuut, maar daardoor smolt het suiker wel. Met een pannenlap heeft hij toen de verdeler alsnog onder de koude kraan gehouden en ook de binnenkant was schoon.

  Tijdens het kinderfeestje waren de suikerspinnen een groot succes. Het zijn niet zulke grote zoals op de kermis, maar de kinderen stuiteren ook al zonder al dat suiker dus een kleine suikerspin was meer dan genoeg! Het schoonmaken ging daarna, doordat we wisten ‘hoe het moest’, ook snel en goed dus de suikerspinmachine staat nu in de kelder te wachten tot het volgende feestje!

  1 reactie op “Maak je eigen suikerspin met de Gadgy Suikerspinmachine

  Reageren is niet mogelijk.