Mijn ervaring met een pretecho – zwangerschap

Zowel tijdens mijn eerste als tweede zwangerschap heb ik een pretecho laten maken. In deze blog vind je mijn ervaring van de eerste keer pretecho. Deze verliep niet helemaal zoals gehoopt dus we mochten later nog een keer terug.

Waarom een pretecho?

Omdat we met 19 weken een echo hadden gehad en de volgende medische echo pas rond de 34/35 weken zou zijn besloten mijn man en ik om toch voor een pretecho te gaan. We wilden niet zo lang wachten om ons lieve meisje weer te kunnen zien dus maakten een afspraak met een echoscopiste in Son. Wij kozen voor haar omdat zij gecertificeerd is als echoscopiste en ook nog een stuk goedkoper was dan bijvoorbeeld de praktijk in Helmond (scheelde de helft!).

De pretecho ervaring

Eindelijk was het dan eindelijk zover. Samen met een heel gevolg zaten we in haar praktijk. We hadden namelijk beide moeders meegenomen en mijn broertje was er ook bij, net als het zusje van mijn man. Een gezellig aantal, maar dat was allemaal goed mogelijk in die tijd. Er hing een grote lcd tv waar alles goed op te zien was en de show kon beginnen. Al na 1 seconde gaf de vrouw al aan dat het dus 100% een meisje is (nadat ze gecheckt had bij ons dat het kenbaar gemaakt mocht worden) en liet ons dat ook mooi zien. Daar lag ons prinsesje erg goed voor.
ADELAARS_0000 ADELAARS_0003

Bol AlgemeenBol Algemeen

Pretecho: 2D en 3D beelden

Daarna probeerde ze vanuit de 2D echo de 3D beelden te laten zien en dat lukte natuurlijk wel alleen ons meisje lag enorm vast te slapen en ze lag eigenlijk net niet goed. We konden haar van de zijkant zien maar ze lag helemaal tegen mijn blaas aan waardoor haar hoofdje ook wat platgedrukt eruit zag. Ik verbaasde me er echt over hoe mooi rustig ze lag met af en toe wat bewegingen van haar handjes en voetjes die ik dan ook goed voelde en vaak ook zag.

De echoscopiste legde alles echt super goed uit en probeerde uit alle macht ons meisje te laten draaien. Helaas had ze daar echt geen zin in en het enige wat we kregen was een mini glimlachje, wat armbewegingen omdat ze door wilde slapen en de geweldige uitleg van die vrouw. Zo liet ze ons alles goed zien, waaronder de haartjes die ons prinsesje blijkbaar al volop heeft! Ze wordt dus niet kaal geboren in ieder geval. Dit maakt me alleen maar nog nieuwsgieriger. Ook heeft ze ons meisje opgemeten en ze loop qua gewicht en lengte een week voor. Ze weegt nu maar liefst 1376gram!
ADELAARS_0016 ADELAARS_0031

De vrouw zei aan het einde wel dat ik dan maar een keer terug moest komen om te zien of ons meisje dan wel mee wil werken en ze kan proberen om betere foto’s te maken. Dit hebben we dan ook gedaan en die keer lukte het erg goed!

3 reacties op “Mijn ervaring met een pretecho – zwangerschap

  • Wauw, het is echt al een mensje! Wat ontzettend mooi en bijzonder om te zien 🙂 Jij ook een fijne jaarwisseling en een geweldig 2014 toegewenst!

  • Wat fijn dat het nog steeds een meisje is. Wat een kleine eigenwijs is het. Wat gaat het hard! Ze heeft het goed bij haar mama dus. Het blijft bijzonder om te zien zo’n echo. Hier nooit een pretecho gehad vanwege de vele medische echo’s. Bij mij was de lol er wel vanaf maar als ik ooit een tweede krijg, dan wil ik ook zo’n 3-d echo. Hopelijk laat ze zichzelf de volgende keer wat beter zien en is ze lekker wakker.

Reageren is niet mogelijk.