Ervaring pretecho

adelaars_0003

Omdat we met 19 weken een echo hebben gehad en de volgende medische echo pas rond de 34/35 weken zou zijn besloten manlief en ik om toch voor een pretecho te gaan. We wilden niet zo lang wachten om ons lieve meisje weer te kunnen zien dus maakten een afspraak met een echoscopiste in Son. Zij is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de praktijk in Helmond (scheelt de helft!) en ze is gecertificeerd als echoscopiste.

Gisterenavond was het dan eindelijk zover.
Samen met een heel gevolg zaten we in haar praktijk. We hadden namelijk beide moeders meegenomen en mijn broertje was er ook bij, net als het zusje van manlief. Een gezellig aantal, maar dat was allemaal goed mogelijk. Er hing een grote lcd tv waar alles goed op te zien was en de show kon beginnen. Al na 1 seconde gaf de vrouw al aan dat het dus 100% een meisje is (nadat ze gecheckt had bij ons dat het kenbaar gemaakt mocht worden) en liet ons dat ook mooi zien. Daar lag ons prinsesje erg goed voor.
ADELAARS_0000 ADELAARS_0003

Daarna probeerde ze vanuit de 2D echo de 3D beelden te laten zien en dat lukte natuurlijk wel alleen ons meisje lag enorm vast te slapen en ze lag eigenlijk net niet goed. We konden haar van de zijkant zien maar ze lag helemaal tegen mijn blaas aan waardoor haar hoofdje ook wat platgedrukt eruit zag. Ik verbaasde me er echt over hoe mooi rustig ze lag met af en toe wat bewegingen van haar handjes en voetjes die ik dan ook goed voelde en vaak ook zag.

De echoscopiste legde alles echt super goed uit en probeerde uit alle macht ons meisje te laten draaien. Helaas had ze daar echt geen zin in en het enige wat we kregen was een mini glimlachje, wat armbewegingen omdat ze door wilde slapen en de geweldige uitleg van die vrouw. Zo liet ze ons alles goed zien, waaronder de haartjes die ons prinsesje blijkbaar al volop heeft! Ze wordt dus niet kaal geboren in ieder geval.. hihi. Dit maakt me alleen maar nog nieuwsgieriger! Ook heeft ze ons meisje opgemeten en ze loop qua gewicht en lengte een week voor. Ze weegt nu maar liefst 1376gram!
ADELAARS_0016 ADELAARS_0031

De vrouw zei aan het einde wel dat ik dan maar een keer terug moest komen om te zien of ons meisje dan wel mee wil werken en ze kan proberen om betere foto’s te maken. Straks ga ik direct bellen voor een afspraak en hopelijk kan het dan deze week nog. En ondertussen geniet ik gewoon lekker door van al dat getrappel in mijn buik.

Ik vond het overigens wel mooi om met dit blogje het jaar 2013 af te sluiten en wil al mijn bezoekers een hele prettige jaarwisseling wensen en een geweldig 2014!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

3 reacties

  1. bernieadelaars op 31 december 2013 om 09:01

    Het was prachtig.xxx

  2. jennn op 31 december 2013 om 10:55

    Wauw, het is echt al een mensje! Wat ontzettend mooi en bijzonder om te zien 🙂 Jij ook een fijne jaarwisseling en een geweldig 2014 toegewenst!

  3. Jess op 31 december 2013 om 15:30

    Wat fijn dat het nog steeds een meisje is. Wat een kleine eigenwijs is het. Wat gaat het hard! Ze heeft het goed bij haar mama dus. Het blijft bijzonder om te zien zo’n echo. Hier nooit een pretecho gehad vanwege de vele medische echo’s. Bij mij was de lol er wel vanaf maar als ik ooit een tweede krijg, dan wil ik ook zo’n 3-d echo. Hopelijk laat ze zichzelf de volgende keer wat beter zien en is ze lekker wakker.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje