Clean 9 – Ik verloor in 9 dagen tijd 5,1 kg

Ik heb de Clean 9 (ook wel C9 genoemd) van Forever momenteel twee keer zelf gedaan. De tweede keer deed mijn man ook mee. In dit artikel lees je over mijn eerste ervaring met Clean 9 en hoe ik daar dus 5,1 kg mee ben afgevallen. Wil je mijn tweede ervaring lezen, ik heb onderaan linkjes naar die artikelen toegevoegd. 

Detox / Cleansing met Clean 9

Al een tijd wilde ik een cleansing van mijn lichaam. In 2015 probeerde ik dit met een driedaagse groentesap kuur, maar daar hield ik al snel mee op. Daarom bleef het idee van een detox of cleansing in mijn hoofd zitten. Ik had al gehoord van de clean 9 via een vriendin van me, maar de prijs hield me tegen. Totdat het einde van het jaar steeds meer in zicht kwam en ik echt in mijn hoofd had gekregen dat ik 2016 opnieuw wilde beginnen. Met een schone lei en dus ook schoon lijf. Op die manier zou 2016 voor mij letterlijk een nieuwe start zijn en kon ik daarmee een (qua gezondheid) slecht jaar achter me laten.

Goed voornemen – afvallen met Clean 9

Ik besloot dus om de clean 9 vanaf 2 januari te gaan doen. De cleansing van je lijf duurt 9 dagen waarvan de eerste 2 dagen echt heel zwaar zijn. Je maakt in die 9 dagen vrijwel alleen maar gebruik van de Forever producten die aloë vera als uitgangspunt hebben. Echter mag je op dag 3 t/m 9 ‘gewoon’ avondeten van maximaal 600 kcal. Ook is het de bedoeling dat je dagelijks minimaal 30 minuten beweegt en daarnaast ook minimaal 2 liter water drinkt. Je meet en weegt jezelf op dag 1, 3, 6 en 9. Al gaat de clean 9 echt niet om afvallen, toch is dit bij 90% van de mensen wel het geval.

Clean 9 forever afvallen

De producten die je gebruikt

 • Forever Therm tabletten (voedingssupplement). Deze neem je in de ochtend en middag in. Deze tabletten bevatten echt een hoog gehalte met vitaminen, waaronder B12, C en foliumzuur.
 • Forever Fiber tabletten (voedingssupplement). Je neemt deze het meeste in tijdens de clean9. Sowieso 2 voor elke ‘maaltijd’. Daarna moet je ook 20 minuten wachten voor je de rest inneemt/eet. Het is een kruidenpreparaat met chroom.
 • Aloë vera gel. Deze gel bevat 97% aan vers geoogste aloë vera. Aloe vera heeft een helende werking. De eerste twee dagen moet je 4x (verdeeld over de dag) deze gel innemen. De andere 7 dagen alleen maar in de ochtend.
 • Forever fiber stick (voedingssupplement). Deze stick meng je met water en neem je in de ochtend in als ‘snack’. Hij bevat enorm veel vezels.
 • Forever Lite Ultra. Dit is een poeder voor een shake. Ze zijn er in twee smaken: vanille of chocolade. Je mengt deze poeder met magere melk, sojamelk, water of kokosmelk. De eerste twee dagen mocht je alleen in de middag een shake, maar de andere dagen ook in de ochtend.

IMG_9552

Mijn clean 9 ervaring

Omdat je in de eerste 2 dagen niets mag eten en ook maar 1x een shake mag drinken valt het echt heel erg zwaar. Ik ben niet de enige die dat vind, ik las op een Facebook groep speciaal voor mensen die de clean 9 doen dezelfde ervaringen. Maar ik hield het wel vol. Ook omdat je, bij echte honger, uit een lijst van 12 fruitsoorten en 12 groentesoorten mag kiezen om te eten. Zo koos ik ervoor om een hele komkommer te eten, wat mandarijntjes en gestoomde broccoli. Niet in 1x hoor, verdeeld over de twee dagen.

Vanaf dag 3 mag je twee shakes en dan merk je dat deze shakes echt vullen. Tegen de tijd dat ik mocht avondeten had ik niet eens mega veel honger. Maar ik had zeker wel zin in mijn maaltijd. Helaas viel hij best tegen haha. Maar aan de andere kant, ook wel weer goed. Ik had de eerste dag pasta met spinazie, champignons en kip gemaakt. Met daar doorheen een heel klein beetje roomkaas. Op de tweede dag aten we dit weer omdat ik echt heel veel had gemaakt alleen nu deed ik er een lepel pesto doorheen. Hierdoor werd het alsnog lekker.

Ziek door de Clean 9?

Vanaf dag 5 werd ik ziek. Ik had het echt heel erg koud, maar het ergste vond ik nog de keelpijn. Daardoor had ik die nacht ook heel slecht geslapen. Mijn keel leek gewoon dicht te zitten en daardoor werkte mijn slaapapneu apparaat ook niet goed. Ik bleef heel erg veel ademstops hebben. Ik hoopte dat de opgezette klieren (amandelen?) snel zouden slinken, maar ik heb er nu nog steeds last van. Dit betekent ook dat ik alle nachten daarna ook niet geslapen heb.

Nu denk ik dat dit deels door de clean 9 komt. Mijn lichaam krijgt met een intens herstel te maken en daardoor komen er veel afvalstoffen vrij. En waarschijnlijk ook andere dingen die dwars zaten. Maar het is natuurlijk ook het tijd van het jaar. Het is nu echt winter dus het zat er ook wel aan te komen. Maar goed, ik heb de clean 9 wel kunnen afmaken en daar ben ik wel erg blij mee! EDIT: Doordat ik zo ziek werd heeft dit wel iets heel positiefs in gang gezet, mijn keelamandelen zijn uiteindelijk verwijderd en daardoor is mijn slaapapneu weg!

IMG_9616

Wat zijn mijn resultaten van de clean 9?

Normaal gesproken zou je ook erg veel energie moeten krijgen van deze clean 9. Dit was door mijn ontbrekende nachtrust dus niet het geval bij mij. Ik heb dan ook niet die 30 minuten per dag kunnen bewegen. Niet intensief tenminste zoals hoort.

Toch zie ik wel de resultaten terug. Zo ben ik in totaal 5,1 kg afgevallen (gemeten op de ochtend van dag 9) en ben ik ook een hoop centimeters kwijt geraakt. Natuurlijk is het wel zo dat wanneer ik nu weer in mijn oude gewoontes ga vallen ik deze kilo’s snel weer rijk ben. Dus daarom ga ik ook zeker door met nieuwe gewoontes en bewuster eten en bewegen. Nu mijn nachtrust nog even meewerken en dan kan ik aan de slag!

Meer informatie en/of bestellen?

Wil jij nu ook een gezondere levensstijl en heb je een opstart nodig? Dan is de Clean 9 ook zeker iets voor jou! Of misschien wil je gewoon echt een keer je lichaam reinigen? Er blijf namelijk zoveel restafval achter in je darmen.. Ook dan is de Clean 9 de perfecte cleansing. Wil je meer informatie hebben over deze cleansing of andere producten van Forever Living? Je kunt me altijd contacten via mijn email. Samen kijken we wat er bij je past en wat je nodig hebt en wilt. Direct producten bestellen? Dat kan via deze link.

In juni 2016 heb ik de Clean 9 nogmaals gedaan, mijn ervaringen van de 2e keer en de resultaten weten? Klik dan even door

18 reacties op “Clean 9 – Ik verloor in 9 dagen tijd 5,1 kg

 • Ik had hier nog nooit van gehoord van dit specifieke merk. Maar ben over het algemeen niet zo’n fan van dit soort dingen. Je valt in een korte tijd heel veel af, maar als je dan weer normaal gaat eten komt het er bij mij in ieder geval zo weer bij. Het is een kwestie van je hele voedingspatroon aanpassen denk ik. Iets op langere termijn zeg maar. En die overgang is mij dan te groot. Maar ik vind het wel heel boeiend allemaal. En supergoed dat je al 5 kilo kwijt bent! Zet ‘m op! You (we) can do it!!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Daarom gaat een cleansing ook niet over afvallen. Dat je er ook van af valt is alleen een bijkomstigheid. Het gaat om het reinigen van je lichaam, alles schoon van binnen. En dat is volgens hier wel gelukt haha.

 • 600 calorieen! Dat is veel te weinig, zeker als je daarbij wel 30 minuten moet bewegen. Ze kunnen wel zeggen dat het om het reinigen van je lichaam is(wat totale onzin is) maar het is gewoon een crashdieet. Veel water drinken, sporten, en geen suiker is de manier wat voor de meesten het beste werkt, ook op lange termijn. Niet afvallen maar je leefstijl aanpassen.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Dat was alleen het avondeten he, de shakes bevatten ook veel calorieën nog en de drankjes en tabletten ook. Het is ook net hoe je het zelf ziet, ik deed het echt om mijn lichaam te reinigen en dat is gelukt.

 • 5 kg in 9 dagen, mooi resultaat zul je denken, maar waarschijnlijk is een deel vocht en dat is helaas niet zo goed, veel vocht verliezen. Het zou kunnen dat je de dagen erna weer wat aankomt als je vochtpeil weer in balans komt. Maar ik kan er ook naast zitten. Een duidelijk verhaal in ieder geval!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja dat zou goed kunnen hoor! Maar het ging me ook niet om het afvallen. Heb overigens wel erg veel gedronken, vrijwel elke dag 3 liter.
   Bedankt voor je compliment en je reactie!

 • Knap dat je toch hebt doorgezet en dat je wat kilo’s kwijt bent. Nu is het de kunst om een gezond eetpatroon te vinden die bij je past en waar je van gaat afvallen. Hopelijk is de knoo om, want dit vond ik één van de moeilijkste punten….die knop die om moet. Succes meid!

 • Wat knap dat je het hebt vol gehouden.Zo’n cleaning/detox kan echt fysiek en mentaal heel goed voor je zijn. Ik begin volgende week ook weer aan klein detox kuurtje.

 • Ik had nog nooit van dit merk gehoord. Ben zelf ook benieuwd naar een soort detox. Maar welke variatie ik wil gaan doen weet ik nog niet!

 • Knap dat je het hebt volgehouden! Ik zou ook eens een detox willen doen, althans. Ik zou gewoon wel eens normaal willen eten, maar zwangerschapscravings doen hun werk nu haha

 • jacksons_mommy_ zegt:

  Wat goed Nic dat je het hebt volgehouden. Het is inderdaad om je lichaam te reinigen en super dat je er 5k mee bent afgevallen. En nu …. nu doorgaan meis, geen suiker, geen geraffineerde suiker, geen pakjes Knorr/Maggi, kant en klaar, geen frisdrank. Doorgaan en een gezonde levensstijl te vinden! Bewegen en je zult zien je gaat je gezonder en lekkerder in je vel voelen!!

 • Mooi resultaat! Ik zit ook nog steeds te twijfelen om deze een keer te doen, heb er zoveel goeds over gehoord. Maar de prijs houdt me nog een beetje tegen. Misschien als ik mijn vakantiegeld heb, haha.

Reageren is niet mogelijk.