Ergernis top 10

Na al die “happy list” die je wel eens hier en op andere blogs ziet verschijnen is er vandaag even eentje van de omgekeerde strekking. Namelijk alle dingetjes waar ik me aan erger! Nou ja niet alle dingetjes want dan ben ik nog wel even bezig, haha, maar gewoon een top 10. Je zult merken, sommige dingetjes zitten me echt hoog, sommige dingen kun je met een korrel zout nemen. Aan jou om te bepalen in welke categorie het hoort!

Overigens heb ik de ergernissen niet in een bepaalde volgorde gezet, dus dat wat op 10 staat kan net zo’n grote ergernis zijn als nummer 1 of 5.

1. Regen
De regen en ik zijn nooit grote vrienden geweest en zelfs nu ik een kindje heb (die als ze wat ouder is waarschijnlijk dolgraag in de plassen stampt met haar laarsjes) ben ik nog geen fan. Het kan echt mijn bui bepalen! En dan bedoel ik niet een paar druppels of een buitje van een half uur. Nee daar kan ik nog wel mee om gaan. Maar zo’n dag waarbij er geen enkele ‘pauze’ is. Alleen maar regen en dat je kaarsjes aan moet steken omdat het gewoon lijkt alsof het avond is. Nu vind ik die kaarsjes wel gezellig en ik doe dan ook echt mijn best om er iets van te maken. Maar ik weet dat ik de deur uit moet. We hebben namelijk een hond en die gaat in weer en wind naar buiten. Graag zelfs. Regen is leuk! Nou dat vind dit vrouwtje niet. Dit vrouwtje moet dan namelijk met een kinderwagen lopen in de ene hand, de hond in de andere hand en waar is die derde hand voor de paraplu? Juist, die is er niet!

2. Over de datum
Als ik ergens enorm zin in heb en ik wil het dan pakken en het blijkt over de datum! Oooh dat is echt vreselijk irritant. Dan kan ik echt de hele dag mokken omdat ik daar zo’n zin in had! Niet dat ik dan dus de deur uit ga om het alsnog te halen.. Nee dat doe ik nu niet omdat het met Fay niet zo makkelijk gaat. Ik heb meestal geen auto en in de dorpswinkel hebben ze niet zoveel. Maar voordat ik Fay had deed ik dat ook niet. Dat vond ik dan weer teveel moeite!

3. Beloftes
Mensen die zeggen iets te doen, maar dit dan niet doen! “Ik bel van de week nog wel” of “Ik stuur nog wel een datum door”. En dan vervolgens niets horen. Kijk ik verwacht echt niet binnen een paar uur dat je belt of iets doorstuurt. Zelfs niet binnen een dag of 2. Maar als ik na 2 weken nog niets heb gehoord en dus zelf er achter aan moet gaan.. Daar houd ik echt niet van!

4. Taal dingetjes
Dat ik niet perfect ben de Nederlandse taal dat weet ik. Als afgestudeerd lerares zou ik dat wel moeten zijn, maar ook ik heb mijn zwaktes en juffen hoeven helemaal niet perfect te zijn. Ook wij zijn mens. Maar dat mensen het woordje “me” gebruiken in plaats van “mijn” of zelfs “m’n” daar kan ik echt niet tegen! Heb dan altijd de neiging om daar iets over te zeggen, maar meestal doe ik het niet. Je ziet het in blogs maar hoort het ook gewoon op straat. Kan iemand me vertellen waar dit vandaan komt?

5. Horeca traagheid
Als ik ergens op een terrasje of in een restaurant ga zitten en ik heb na 5 minuten nog niemand aan mijn tafel gezien dan vertrek ik. En dan wacht ik nog lang vind ik. Ik vind het zo onbeschoft en gastonvriendelijk. Laatst ook, was ik met mijn man en dochtertje een eetcafé binnen gelopen. Buiten op het terras was het hartstikke vol dus wij gingen binnen zitten. We waren vrijwel de enige binnen maar dat vonden we wel fijn in verband met onze kleine meid. We worden ten eerste niet eens begroet terwijl we zeker bij 2 barmannen en 2 serveersters voorbij lopen. Daarna zien we dat er een paar keer onze kant op gekeken wordt maar niemand, ik herhaal NIEMAND neemt de moeite om even onze bestelling op te nemen. Het is dat we enorm honger hadden en ze daar de lekkerste broodje carpaccio hebben, anders was ik echt opgestaan en weggegaan! Zoals Jandino altijd zegt ‘onbeskoft’!

6. Aanbiedingen
En wat te denken van aanbiedingen die uitverkocht zijn? Ja ik weet het, in de krantjes staat op = op en als ik aan het einde van de week kom en op = op dan snap ik dat volledig. Maar als ik op zondag mijn foldertjes ontvang (ja dat gebeurd) en ik op maandag eind van de middag in de winkel sta en de aanbieding is dan al op? Nee dat kan gewoon echt niet! Dan hebben ze wel erg weinig ingekocht en is het dus gewoon een lokkertje om mensen de winkel in te krijgen. Nou ik weiger dan pertinent om iets te kopen, ook al heb ik dan wat anders nodig. Dan ga ik liever de dag erop nog een keer terug, haha ja echt waar!

7.  De tablet
Wij hebben een tablet. Die kochten we tegelijkertijd met mijn spiegelreflex. Ik mocht van mijn man een mooie camera uitkiezen dus hij mocht een tablet. Maar deze zou wel van ons samen zijn. Nou, ik denk dat we hem al meer dan 1.5 jaar hebben en ik heb er welgeteld 3x gebruik van gemaakt geloof ik! Meneer heeft hem, zodra hij thuis is, in beslag en wanneer hij werken is en ik wil hem gebruiken is hij altijd leeg.

8. Spelletjes
Voordat je me verkeerd begrijpt, ik vind spelletjes niet stom. Ik ben er alleen niet goed in. En ik kan niet tegen mijn verlies. Dus vaak begin ik al niet aan een spelletje of ik stop er al vrij snel mee omdat ik niet kan winnen. Dit geldt dan niet voor gezelschapsspellen, want dat vind ik alleen al erg gezellig (goh vandaar die naam!). Maar ik heb het over computerspelletjes. Of die voor op je mobiel of tablet. Vreselijk vind ik ze! Misschien ook wel omdat mijn man elke vrije seconde die hij heeft een spelletje speelt. ’s Morgens voor, tijdens, na het ontbijt? Spelletje op de tablet. Wc? Spelletje op de tablet. Reclame bij een film? Spelletje op de tablet. Hallo, en ik dan?

9. Gangpad
Mensen die besluiten midden in het gangpad stil te gaan staan. Laatst bij de Ikea was het weer zo ver. Hele families lopen er, want om een of andere reden gaan mensen altijd met hun hele familie erheen, opa’s & oma’s, ooms & tantes, vader & moeder, kids.. Poeh poeh, leuk dagje uit is in mijn ogen toch ergens anders. Maar het ging over het stilstaan. Mensen met kinderwagens die zonder achterom te kijken opeens uitzwenken, of gewoon pardoes stilstaan waardoor je er niet langs kunt. Zelf ben ik iemand die altijd rekening houdt met een ander. Dus voordat ik ga stilstaan kijk ik eerst achterom. De kinderwagen zet ik ergens neer waar hij niemand in de weg staat en als ik met meerdere mensen ben loop ik ook niet met 5 man naast elkaar.

10. wachten
Wachten. Ja moet ik dat nog uitleggen? Is dat niet iets wat iedereen irritant vindt? In het ziekenhuis, bij de dokter, wachten op een pakketje die bezorgd zou worden. Wachten op een vriendin waarmee je hebt afgesproken, op dat ene smsje van die leuke jongen. Het maakt niet uit waar je op moet wachten, wachten is gewoon vreselijk! Ik kan daar niet tegen, dan lijken de minuten eeuwen te duren…

Waar kan jij je aan ergeren?  

11 reacties op “Ergernis top 10

 • Ja ik kan niet anders zeggen dan dat ik aan alles wat je opsomt ook kan ergeren. Ik heb het alleen niet zo met de tablet. En mijn taaldingtje is het verkeerd gebruiken van ‘hun’. Bijv hun hebben dat niet ipv zij hebben dat niet of ga maar naar hun toe ipv ga maar naar hen toe.

 • Check, check en dubbelcheck! Ik weet weer precies waarom die tablet er hier niet inkomt. M zou rustig onder het tv kijken een spelletje spelen op zo’n ding en ondertussen een belletje plegen haha. Sterkte 😉 X

 • Wat leuk om te lezen! Vooral over die aanbiedingen daar kan ik mij echt heel erg aan ergeren. Het gebeurd ook wel eens dat we op zaterdag de nieuwe folders krijgen en dat het maandag ochtend al op is? Belachelijk… x

 • Oh herkenbaar! Vooral de taaldingetjes. Me/mijn hun/hen als/dan d/t pfff vermoeiend vind ik het soms om te lezen. Een foutje kan iedereen maken, maar structureel dezelfde fout vind ik tenenkrommend om te lezen.

 • Oh ik herken er veel, zeker mensen die in het gangpad blijven stilstaan. Gezellig ff kletsen ( lees: oneindig lang) het liefste met een grote kinderwagen of een karretje.. Gewoon ff een stapje opzij zetten mensen, dan kan iemand anders er ook nog langs 😛

 • De meeste ergernissen herken ik wel.
  Even een kanttekening over het punt Over de datum.
  Een product dat net over de datum is, hoeft niet altijd meteen bedorven of onbruikbaar te zijn. Je kunt al snel ruiken en zien of het echt niet goed meer is.

 • Hahaha leuk stukje. Aantal zeer herkenbaar. De tablet is VAN MIJ! Maar man zit inderdaad elke sec met zo’n stom spel. Wat ik overigens ook speel maar hij maakt het wel heel bont. Nl taal ben ik niet goed in, sorry

 • Hahaha heel herkenbaar allemaal!
  Alleen hebben wij allebei een eigen iPad, te luxe 😉 Maar ik heb ‘m zakelijk aangeschaft, handig op beurzen en bij klanten thuis om voorbeelden te laten zien 😉 Oh en ik gebruik hem natuurlijk ook prive, als e-reader vooral!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *