Epson EcoTank fotoprinter: foto’s afdrukken bij een fotoservice verleden tijd

In deze digitale tijd worden er heel veel foto’s gemaakt. Echter worden ze maar weinig afgedrukt. En als ze afgedrukt worden dan kies je vaak voor een fotoservice zoals die van de Hema en Kruidvat. Met de Epson EcoTank ET-7700 is dat verleden tijd. Met deze printer zijn de afdrukken niet alleen goedkoper, maar ook nog eens van dezelfde kwaliteit. Dat moest ik natuurlijk uittesten. #AD

Op mijn kantoor hangt een leuk wandrekje met een aantal kaarten en oude foto’s. Deze wilde ik al een tijdje vervangen voor nieuwe foto’s en quotes, maar ik kwam er telkens niet aan toe. Totdat de Epson EcoTank ET-7700 bezorgd werd. Met deze printer zou ik binnen no time prachtige foto’s kunnen afdrukken. Ik was benieuwd.

Installeren van de printer

Aangezien ik a-technisch ben heb ik stiekem wel even gewacht met uitpakken en installeren tot mijn man thuis was. Ik wilde het zelf doen, maar ook de optie hebben om mijn man om hulp te vragen. Dat was gelukkig helemaal niet nodig want in de duidelijke handleiding (inclusief plaatjes, super fijn!) stond stap voor stap beschreven wat je moest doen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het vullen van de inkt vond ik nog het meest spannende. Ik was bang dat ik het verkeerd zou doen en mijn mooie werktafel van steigerhout onder zou zitten. Maar die spanning was helemaal niet nodig. Want het inktvulsysteem is dusdanig ontwikkelt dat je kunt navullen zonder geknoei. Daarnaast wordt het weglekken en morsen van inkt ook voorkomen. De flessen zijn ook nog eens voorzien van een mechanisme om ervoor te zorgen dat je alleen de juiste kleur kunt navullen. Hoe handig!

Het is dan ook een kwestie van de dop van de inktfles halen, de fles op zijn kop in de juiste gleuf zetten en voor de rest gaat het vanzelf. De fles stopt met vullen zodra de max bereikt is.

Afdrukken van foto’s – Epson fotoprinter review

Het eerste wat ik deed was natuurlijk een afdruk maken van een aantal foto’s. Onder andere van mijn droomhuis in Spanje. Dat is namelijk een van mijn doelen voor de komende vijf jaar. Hoe mooi is het om deze dan op kantoor neer te hangen zodat ik er continu aan herinnert wordt. Maar ook van mijn kinderen.

Epson EcoTank fotoprinter review
Epson fotoprinter review

Wat vind ik van deze printer van Epson?

Aangezien mijn vorige printer een klein apparaatje was stond ik wel even te kijken van de grootte van dit afdrukapparaat. Het is geen mega ding, maar neemt toch wel wat ruimte in beslag op mijn werktafel. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen door hem op een kastje onder mijn werkblad te zetten.

Verder maakt hij echt prachtige afdrukken. Je kunt helemaal instellen wat voor een afdrukken je wilt. Zelf had ik alleen A4 fotopapier. Maar als je bijvoorbeeld 10×15 cm fotopapier hebt dan kun je dat ook zo instellen. De foto van mijn droomhuis was met mijn mobiel gemaakt, dus toen ik deze op A4 liet afdrukken werd hij toch niet super mooi. Maar dat lag dus aan de kwaliteit van de foto en niet aan de printer of het papier.

Ik ben in ieder geval erg onder de indruk van de kwaliteit!

Een aantal kenmerken van de Epson EcoTank op een rij

  • Een 3 in 1 printer waarmee je kunt kopiëren, scannen en printen
  • Eenvoudig te installeren
  • Navullen van inkt zonder geknoei
  • Drukt tot 3400 foto’s af (10×15) met dezelfde inkt
  • Foto’s kunnen tot 300 jaar mee in een fotoalbum
  • Afdrukken kost slechts 17,6 cent (inclusief aanschafprijs printer)
  • Nooit meer de deur uit om je foto’s af te drukken

Meer informatie

Alle specificaties van de printer bekijken? Check dan de pagina over de Epson EcoTank ET-7700 pagina.

1 reactie op “Epson EcoTank fotoprinter: foto’s afdrukken bij een fotoservice verleden tijd

Reageren is niet mogelijk.