En toen stond het blank….

En-toen-stond-het-blank-hagelstenen

Het is alweer een tijdje geleden, maar vorig jaar hebben we hier in Someren een flinke hagelstorm gehad. Dit kwam uitgebreid op het nieuws en zelfs bij Hart van Nederland was er een groot item over. Deze storm heeft nogal wat schade aangericht. Die zelfs nu nog te zien is. – samenwerking –

Hagelstorm

Op het moment dat deze hagelstorm ons dorp trof was ik samen met mijn gezin nog in Duitsland vakantie aan het vieren. Het was onze laatste dag daar en we waren al weer aan het inpakken toen ik een berichtje van mijn moeder kreeg. Deze hagelstorm was echt niet mis, er kwamen namelijk hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht vallen en deze beschadigde niet alleen de spullen buiten, maar vlogen ook door ruiten heen.

Zo gebeurde het dus dat zowel de auto van mijn moeder als van mijn vader gebroken ruiten hadden én helemaal vol met deuken zaten. Het was ons geluk dus dat wij niet thuis waren, anders was onze auto ook total loss geweest waarschijnlijk.

En toen stond het blank

Verder waren er dus ook hagelstenen door de ruiten gegaan waardoor het binnen al snel blank stond. De vloer trok krom en ook andere dingen gingen kapot door de waterschade. Gelukkig hebben zowel wijzelf als mijn ouders een inboedelverzekering bij de ING waardoor deze schade wel vergoed werd. Maar toch, het is en blijft echt super vervelend.

Vooral omdat het natuurlijk ook allemaal herstelt moest worden en dat was nog niet zo makkelijk. Het hele dorp en een aantal omliggende dorpen hadden hetzelfde meegemaakt, waardoor je soms echt lang moest wachten voordat er überhaupt een expert langs kon komen.Het is zelfs zo dat er nu nog mensen zijn waarbij nog niet alles gemaakt is. Dat komt natuurlijk ook omdat er hier niet alleen huizen staan, maar ook grote boerderijen, bedrijven en zelfs kassen.

Behulpzaam

Zo’n gebeurtenis zorgt er trouwens wel voor dat je goed kunt zien hoe behulpzaam mensen eigenlijk zijn voor elkaar. Hier in het dorp stonden daags na de hagelstorm buren bij elkaar op het dak om zeilen neer te leggen, koffie werd uitgedeeld, gegevens uitgewisseld voor reparaties enzovoort. Ja op zo’n moment komt al het goede van de mens naar boven, al zijn ze hier in het dorp sowieso wel van elkaar helpen… Een van de vele redenen dat ik hier zo graag woon!

Heb jij al eens soortgelijke schade gehad in huis?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Merel op 16 november 2017 om 13:45

  Nee behalve een flinke storm waarbij wat dakpannen afwaaiden niet. Maar lijkt me sowieso heftig om mee te maken, die hagelstenen zijn echt enorm! Fijn dat je dan inderdaad wel ziet hoe dat het dorp bij elkaar brengt, ik geloof ook wel dat het hier precies zo zou gaan.

 2. Malou op 16 november 2017 om 13:52

  Oh bah, vreselijk zeg! Wij hebben zoiets gelukkig nooit meegemaakt.

 3. Nicole Orriëns op 16 november 2017 om 15:31

  Nee, nog niet, maar dat lijkt me wel heftig zeg! En een kromgetrokken vloer repareren is een helse klus denk ik. Net alsof je gaat verhuizen.

 4. Astrid op 16 november 2017 om 17:01

  Tjonge, ik wist niet dat het zo erg was! Maar goed dat jullie goed verzekerd waren. Ik heb nog nooit schade in huis gehad.

 5. Jamila op 16 november 2017 om 18:17

  Oh wat heftig is dat ik heb het zelf nog nooit mee gemaakt en hoop het ook nooit mee te maken

 6. Melissa op 16 november 2017 om 18:54

  Gelukkig nog nooit mee gemaakt. Lijkt mij verschrikkelijk zo thuis komen. Wel fijn om te horen dat iedereen elkaar hielp.

 7. Judith op 17 november 2017 om 14:43

  Oh bah zeg, ik heb het wel in Ibiza gehad, maar was gelukkig een huurhuis..

 8. Natasja op 18 november 2017 om 23:36

  He wat vervelend! Wel fijn he zo’n dorp!

 9. Nathalie - Volgmama op 19 november 2017 om 10:40

  Wow door de ruiten heen. Dat moet heftig zijn geweest!

 10. Maaike op 21 november 2017 om 09:21

  Wij hebben laatst een schuttingdeur gehad die er uit is gewaaid, maar niet zoiets als wat jij nu omschrijft gelukkig. Lijkt me wel heftig.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje