En toen stond het blank….

Het is alweer een tijdje geleden, maar vorig jaar hebben we hier in Someren een flinke hagelstorm gehad. Dit kwam uitgebreid op het nieuws en zelfs bij Hart van Nederland was er een groot item over. Deze storm heeft nogal wat schade aangericht. Die zelfs nu nog te zien is. – samenwerking –

Hagelstorm

Op het moment dat deze hagelstorm ons dorp trof was ik samen met mijn gezin nog in Duitsland vakantie aan het vieren. Het was onze laatste dag daar en we waren al weer aan het inpakken toen ik een berichtje van mijn moeder kreeg. Deze hagelstorm was echt niet mis, er kwamen namelijk hagelstenen zo groot als tennisballen uit de lucht vallen en deze beschadigde niet alleen de spullen buiten, maar vlogen ook door ruiten heen.

Zo gebeurde het dus dat zowel de auto van mijn moeder als van mijn vader gebroken ruiten hadden én helemaal vol met deuken zaten. Het was ons geluk dus dat wij niet thuis waren, anders was onze auto ook total loss geweest waarschijnlijk.

En toen stond het blank

Verder waren er dus ook hagelstenen door de ruiten gegaan waardoor het binnen al snel blank stond. De vloer trok krom en ook andere dingen gingen kapot door de waterschade. Gelukkig hebben zowel wijzelf als mijn ouders een inboedelverzekering bij de ING waardoor deze schade wel vergoed werd. Maar toch, het is en blijft echt super vervelend.

Vooral omdat het natuurlijk ook allemaal herstelt moest worden en dat was nog niet zo makkelijk. Het hele dorp en een aantal omliggende dorpen hadden hetzelfde meegemaakt, waardoor je soms echt lang moest wachten voordat er überhaupt een expert langs kon komen.Het is zelfs zo dat er nu nog mensen zijn waarbij nog niet alles gemaakt is. Dat komt natuurlijk ook omdat er hier niet alleen huizen staan, maar ook grote boerderijen, bedrijven en zelfs kassen.

Behulpzaam

Zo’n gebeurtenis zorgt er trouwens wel voor dat je goed kunt zien hoe behulpzaam mensen eigenlijk zijn voor elkaar. Hier in het dorp stonden daags na de hagelstorm buren bij elkaar op het dak om zeilen neer te leggen, koffie werd uitgedeeld, gegevens uitgewisseld voor reparaties enzovoort. Ja op zo’n moment komt al het goede van de mens naar boven, al zijn ze hier in het dorp sowieso wel van elkaar helpen… Een van de vele redenen dat ik hier zo graag woon!

Heb jij al eens soortgelijke schade gehad in huis?

10 reacties op “En toen stond het blank….

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *