Elke leeftijd heeft wel wat..

Fay is inmiddels 7 maanden zoals jullie al hebben kunnen lezen. In die zeven maanden tijd is het echte baby zijnde eraf gegaan en vind ik haar meestal “veel te groot”! Ik denk soms terug aan haar eerste maand. Toen was ze nog zo klein, maar ik kon haar niet bij me nemen. Vreselijk vond ik dat. En nog steeds. Want ik nam geen pasgeboren baby mee naar huis. Ik nam een baby mee naar huis dat in mijn ogen al groot was, al een ritme had, niet meer ’s nachts wakker werd en zelfs haar hoofdje al omhoog hield. Erg prettig hoor, ik klaag niet. Maar het was wel vreemd. Je bereidt je op bepaalde dingen voor en als die dingen dan dus niet gebeuren is dat gek. IMG_67004218073244

Nog steeds heb ik er moeite mee dat ze zo snel groot lijkt te worden. Inmiddels tijgert ze al achteruit, ze draait alle kanten op. Kan lekker lang zitten spelen (gaat niet zelf zitten overigens), ze praat, aait de honden, probeert kusjes te geven, probeert al te klappen en ga zo maar door. Het is niet meer dat kleine baby’tje wat heerlijk bij mij op de borst kon slapen zoals in de tweede en derde maand. Ook niet meer dat baby’tje wat heerlijk in de kinderbak lag te slapen als we gingen wandelen. Nee ze wordt al een echt dametje. En dan is ze pas 7 maanden!

Toch moet ik toegeven dat elke leeftijd zo zijn charmes heeft. Zo wilde ik liever niet dat ze begon met tijgeren en kruipen want dan werd ze zo groot. Maar nu ze het doet ben ik ook weer erg trots en juich ik het zelfs toe. Geweldig is het om te zien. Ze probeert ook al echt te communiceren met ons, maar ook met het konijn en de hond. Ze roept ze gewoon en het grappige is dat ze vaak nog luisteren ook.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Helemaal trots kijkt ze ons dan aan, zo van ‘kijk eens wat ik gedaan heb’! Ik merk ook echt dat het een meid is. Ze kan al heel goed een zeurderig huiltje laten horen als het niet snel genoeg gaat qua eten of als het niet lukt om een speeltje te pakken. Ze pakt papa in met haar pruil lipje en grote ogen en perst er soms een traan uit om zo aandacht te krijgen.

Maar ook is het een echte meid als het gaat om hoe snel ze dingen wil doen, hoe vrolijk ze altijd is, vol leven en energie. Ze vindt het ook allemaal goed bij wie ze zit, als ze maar aandacht krijgt. Laatst had mijn schoonmoeder allemaal dingen voor haar gebreid en wilden we het bij haar passen. Ze bleef gewoon rustig zitten spelen terwijl wij met haar aan het hannesen waren. Echt schitterend.

Zo zie je maar weer, het maakt niet uit hoe oud of jong ze zijn. Elke leeftijd heeft wel wat…IMG_0369

6 reacties op “Elke leeftijd heeft wel wat..

  • Helemaal waar ik geniet van de ontwikkeling die mijn 2-jarige meid doormaakt. Het praten, het alles zelf willen doen en zelfs de fase van het opzoeken van grenzen. Zoonlief van 4 leert zo veel op school. Ik kan al echte gesprekken met hem hebben. Zo leuk om te zien als hij mij mee op reis neemt in zijn gedachten. Echt allebei de leeftijden zijn leuk.

  • Ah wat een lieve foto’s. Kan me goed voorstellen dat iedere leeftijd zo z’n leuke en minder leuke kanten heeft. Lekker van genieten dus 😉

  • Ik snap helemaal wat je bedoelt. En dacht je dat het eerst ontzettend snel ging, nu gaat het nog sneller. Belangrijk om er zeker van te genieten en ontzettend trots te zijn

Reageren is niet mogelijk.