Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s

Mijn zoontje is een echt jongetje. Dat klinkt wellicht gek, maar hij is dol op echt alles wat valt onder de noemer ‘jongens speelgoed’. Alhoewel ik helemaal ben voor genderneutraliteit en mijn zoontje ook elke dag met een popje rondloopt, vind ik het wel mooi om te zien hoe hij echt enthousiast wordt van dingen als auto’s, dino’s, de kleur blauw en ballen.

Daarom ben ik altijd op zoek naar manieren om hem te laten spelen met iets wat hij erg interessant vindt en ook nog leerzaam is. Electro Wonderpen ‘Ontdek de Dino’s’ is daar het perfecte voorbeeld van. Het is namelijk een educatief vraag- en antwoordspel speciaal ontworpen voor kinderen van 2 jaar en ouder. Electro (van Jumbo) ken ik zelfs nog van vroeger, maar ze hebben ontzettend uitgebreid.

Hoe werkt Ontdek de Dino’s van Electro?

Het is eigenlijk een heel simpel spel. Je hebt twaalf grote kaarten met daarop allerlei opdrachten. Zo mag je gaan zoeken naar de overeenkomsten tussen de dinosoorten, de verschillen, de kleuren, vormen, silhouetten en nog veel meer. Het is de bedoeling dat de ouder of verzorger de vraag stelt en het kind gaat op zoek naar het juiste antwoord. Met de wonderpen raak je het antwoord aan en als het antwoord goed is hoor je een muziekje en gaat het lampje branden.

Review Electro wonderpen Ontdek de Dino’s

Als eerste valt me op dat de antwoordvakjes extra groot zijn gemaakt, dit omdat dit spel voor jongere kinderen bedoeld is. Daarnaast zijn de visuals erg mooi en aantrekkelijk voor jonge kinderen. Zowel voor jongens als meisjes.

Er zitten hele makkelijker kaarten bij en wat moeilijkere. Qua leeftijd is dit voor kinderen vanaf twee jaar. Ik denk dat het voor die leeftijd echt wel een uitdaging kan zijn, maar wel een leuke. Mijn zoontje is echter 3,5 en gaat al lange tijd naar de peuterspeelzaal dus ik vraag me af of er nog echte uitdagingen tussen zullen zitten. Alhoewel ik wel denk dat hij het alsnog leuk zal vinden.

Wat ook leuk is, is dat je ook je eigen vragen kunt stellen. Zo zit er een kaart bij welke dino het grootste is, als je kind deze vraag goed heeft beantwoord kun je bijvoorbeeld ook vragen welke dan de kleinste is. Dat werkt dan wel niet met de wonderpen maar zo kun je wel leuk in gesprek. Of laat je kind de dino’s van klein naar groot aanwijzen. Ik noem maar wat. Bij een spel als deze komt de juf in mij weer helemaal naar boven. Ik zie allerlei leuke mogelijkheden.

Al met al vind ik het een leuk cadeau voor onze peuter en ben ik zeer benieuwd met pakjesavond wat hij ervan vindt.