Eindelijk weer mooie foto’s van de kinderen!

Een aantal jaar geleden had ik nog aspiraties had om professioneel fotograaf te worden. Fotograferen vind ik erg leuk om te doen en ik heb zelfs een aantal cursussen gevolgd. Inmiddels doe ik er niets meer mee en laat ik liever anderen foto’s van mijn kinderen maken. Tenminste, professionele foto’s. Want met mijn smartphone maak ik er nog steeds een heleboel 😉

Snoez fotografie

Begin februari reden we naar Snoez fotografie in Dongen. Dat is voor ons iets minder dan een uur rijden, dus heel goed te doen. Snoez fotografie wordt gerund door Milou Lapidaire die een prachtige studio heeft aan huis. Bij Snoez fotografie kun je terecht voor zwangerschap-, Newborn- en cake smash foto’s. Maar ook voor foto’s van de kinderen en van de familie. Je kunt er voor kiezen om in de studio foto’s te maken maar ook buitenshoots zijn mogelijk.

Voorbereiding voor de fotoshoot

Nadat we een datum en tijd hadden afgesproken kwam de vraag ‘wat trek ik de kinderen aan?’. Milou dacht heel fijn met me mee en gaf advies via de mail. Voor een fotoshoot kun je het beste geen drukke prints of teksten op de kleding hebben. Verder is het ook goed om juist lichte natuurlijke kleuren te gebruiken. En zorgen dat het een beetje matcht bij elkaar natuurlijk.

Lichte kleuren was voor ons nogal een uitdaging, dus daar hebben we niet zo goed naar ‘geluisterd’. Maar ik denk dat we de kleding uiteindelijk wel mooi bij elkaar konden matchen. Voor de zekerheid nam ik ook nog een paar extra setjes mee. Je weet namelijk nooit.

Behind the scenes

De studio van Snoez fotografie is goed te vinden en je kunt er in de buurt ook makkelijk parkeren. Bij binnenkomst werd ik (als hobby fotograaf) direct geprikkeld door de grootte van de studio. Wat een mooie, lichte en hoge ruimte. Er zit ook nog een vide bij waar ze allerlei spulletjes kan opslaan die ze als accessoire gebruikt voor de fotoshoots. Daarnaast vindt je in de ruimte allerlei kasten en rekjes waar de mooiste dingen in liggen en aan hangen.

Er is dus genoeg om uit te kiezen wanneer je in de studio foto’s maakt. Of wanneer je een newbornshoot bij je thuis wilt.

Mijn kinderen moeten altijd heel erg wennen als ze ergens nieuw zijn. Onze dame is nu ook op een leeftijd dat ze heel gemaakt gaat lachen wanneer er een foto gemaakt wordt. Ze poseert echt. Ze vindt het wel erg leuk om op de foto te gaan, dat scheelt. Milou begon met het fotograferen van onze oudste. Zo kon de jongste nog even wennen. Op een gegeven moment werd ons zoontje toch ook nieuwsgierig en kroop steeds dichterbij. Wel nog steeds met zijn Bumba knuffel dus deze moest ik hem nog even ontfutselen.

Een hoop tranen, maar de fotografe was erg kundig en erop voorbereid want ze zorgde er uiteindelijk voor dat hij niet meer aan zijn knuffel dacht. En hij ging erg leuk op de foto.

Wel met een beetje hulp van papa, die lekker gek deed zodat de kleine man schaterde van het lachen.

Na de eerste ronde van de fotoshoot mocht Fay even kijken naar de foto’s die gemaakt waren. Ze kroop direct bij Milou op schoot en dat zegt genoeg over hoe ze zich voelde. Ze kijkt erg de kat uit de boom en als ze je niet leuk vindt dan merk je dat direct. Andersom natuurlijk ook, vindt ze je leuk dan merk je dat ook en voelt ze zich ’thuis’.

Er werden ook nog foto’s gemaakt van Fay in haar prinsessenjurk. Deze is speciaal voor haar verjaardag en moest zeker op de foto. De achtergrond werd gewijzigd en ook de kussens zodat het zo toch een iets andere setting is. Super handig!

Mooie foto’s van de kinderen

Al vrij snel na de shoot ontving ik de foto’s. En wat ben ik er blij mee zeg. Vooral de foto’s van ons kleine mannetje zijn geweldig.

Maar we hebben nu ook een nieuw gezinsfoto. Dat was overigens een spontane actie, want ik had daar helemaal niet op gerekend (qua haar/make-up ofzo). Maar onze dochter wilde graag ook met ons op de foto dus werden er foto’s gemaakt. En daar zit er dus eentje bij die super leuk is!

Verder hebben we nu dus ook een hele mooie foto van beide kinderen samen. Dit wilde ik al zolang. Want de vorige stamt nog uit de tijd dat ons zoontje net een maand was. Deze foto ga ik zeker groot af laten drukken. Sowieso op canvas voor mijn tante (dat was nog een verjaardagscadeau van vorig jaar, oeps) maar ook voor onszelf!

En natuurlijk hebben we ook een mooie foto van onze prinses. Dit keer letterlijk, want ze draagt ook nog eens een prinsessenjurk. Speciaal voor haar verjaardag.

Wat vind je van onze foto’s? 

1 reactie op “Eindelijk weer mooie foto’s van de kinderen!

Reageren is niet mogelijk.