Eindelijk op dansles!

Vanaf het moment dat ze kon lopen stond onze dochter ook al te dansen. Niet gek dus dat ze met vier jaar meteen op dansles wilde. Echter ging het niet zoals verwacht of gepland.

Tijdens de eerste les wilde ze alleen maar kijken, ze vond het nog iets te spannend. Heel begrijpelijk natuurlijk. De week erop wilde ze weer maar ook dit keer wilde ze alleen maar kijken en huilde ze toen ik weg wilde gaan. De weken daarna precies hetzelfde, ze wilde niet mee doen en was vooral heel veel in tranen. Dit deed ons ertoe besluiten om nog maar even te wachten met dansles.

In de jaren daarna had onze dochter het steeds weer over dansles. Een aantal van haar vriendinnetjes zaten ook op dansles en het was toch wel iets wat ze wilde. Ze wilde alleen niet optreden en eigenlijk vond ze het toch ook wel te spannend. Ze wilde op dansles, maar toch ook weer niet. Wel ging ze op korfbal. Eerst bij de kangaroe’s en later nadat ze haar zwemdiploma had gehaald bij de F’jes en nu zit ze in de E2. Ze is heel fanatiek en vindt het ook echt een leuke sport.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Toch bleven ook de dansles kriebels in haar buik. Vooral nadat haar beste vriendinnen óók bij dansles gingen. In eerste instantie haalde haar dat nog niet over, totdat ze op een dag voelde ervoor klaar te zijn. Op school had ze door de jaren heen ook regelmatig voor de klas gestaan. Voor een boekbespreking, voor een dansje of toneelstuk. En ze merkte dat het misschien wel spannend was, maar dat ze het ook leuk vond.

Daarom besloot ze in december 2022 om toch op dansles te gaan. Inmiddels acht jaar, bijna negen zelfs, maar vanaf het eerste moment dat ze erheen ging was het raak. Ze vond het niet meer zo eng, het was vooral genieten en ze komt elke keer met een grote glimlach terug. Al vrij snel had ze ook al haar eerste optreden en ook dat vond ze gaaf. Ons meisje zit eindelijk op dansles.

Wat ik vooral zo knap vind is dat ze altijd bij haar eigen gevoel is gebleven. Alhoewel ze heel graag op dansles wilde wist ze gewoon dat ze het te spannend vond. Ze heeft echt gewacht tot zij er klaar voor was, ondanks dat haar vriendinnen vonden dat ze al eerder op dansles moest. En nu? Nu is ze niet meer te stoppen!