Eindelijk een normale cyclus?

moon-1527501_1280

Op mommieslife las ik een blog over stoppen met de pil. Dit deed me denken aan mijn eigen verhaal. Ik ben namelijk al meer dan anderhalf jaar gestopt met de anticonceptiepil. Maar het heeft erg lang geduurd voor ik eindelijk een normale cyclus had, langer dan verwacht. 

Zoals ik al zei, ik ben dus weer gestopt met de anticonceptiepil. Niet om zwanger te worden, maar omdat ik (met uitzondering van de zwangerschap) al vanaf mijn twaalfde die troep inneem. Troep ja, want al die hormonen die zomaar in je lijf gestopt worden lijken me gewoon niet al te gezond. Ik ben die anticonceptiepil enorm dankbaar hoor. Want hij zorgde er al die jaren voor dat ik amper last had van mijn menstruatie, een normale cyclus had én dat ik niet vroegtijdig zwanger werd.

Zwanger willen worden

Toen ik meer dan drie jaar geleden voor het eerst stopte met de pil was het wel om zwanger te worden. Ik nam de laatste pil vlak voor onze bruiloft in en deed dat met het idee dat het ontpillen en het krijgen van een normale cyclus vast erg lang ging duren. Dat had ik namelijk gelezen online. Toch bleek ik gewoon weer vier weken later ongesteld te zijn dus mijn cyclus was enorm snel op gang gekomen zonder hulp van die pil. Toch had ik nog helemaal niet door dat ook het zwanger worden zo snel kon gaan, maar een maand later bleef mijn menstruatie uit en ja hoor.. Ik was zwanger!

normale cyclus

Weer snel ontpillen?

In december 2014  (ik slikte inmiddels een half jaar de pil weer) bleek mijn voorraad van de anticonceptiepil dusdanig geslonken dat ik nieuwe moest bestellen. Ik kreeg altijd voor minimaal een half jaar en die periode was nu zo goed als voorbij. Geheel impulsief besloot ik om hem niet meer te bestellen. Niet dat ik zwanger wilde worden, ik zat middenin een depressie, maar omdat ik hem toch regelmatig vergat en gewoon erg benieuwd was naar hoe mijn lichaam ermee om ging. Ik had namelijk absoluut geen vertrouwen meer in mijn lichaam.

En terecht zo bleek. Want mijn menstruatie kwam maar niet op gang. In het begin deed me dat nog niet zoveel aangezien ik toch geen tweede kindje wilde, maar hoe langer het duurde hoe onzekerder ik werd. Want mijn cyclus is altijd regelmatig geweest en de vorige keer hoefde ik ook niet te ontpillen. Ik vertrouwde het niet en dus wilde ik, nadat ik erover gesproken had met een vriendin, toch een afspraak maken bij de dokter. Maar je zult het geloven of niet, juist op het moment dat ik dat besluit had genomen (inmiddels was ik al 6 maanden gestopt) werd ik ongesteld. Of nou ja, het duurde volgens mij 2 dagen dus of het echt een menstruatie was weet ik niet, maar het stelde me voor dat moment gerust.

pills-1354782_1280

Daarna duurde het weer een maand of 5 voordat ik weer een menstruatie had en deze was niet te missen echt. De rugpijn, de krampen en de rondvliegende horromonen lieten me inzien dat dit het echte werk was. Maar waarom zat er telkens zo lang tussen?

Eindelijk een normale cyclus?

Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en ik heb eindelijk het idee weer een regelmatige cyclus te hebben. De afgelopen drie keer kwam mijn menstruatie tussen de 28 en 32 dagen en dat is dus vrij regelmatig te noemen. Eindelijk heb ik het idee dat mijn lichaam weer een beetje de oude is. En waardoor het nu komt dat het eerst niet op gang kwam en inmiddels wel, dat weet ik niet. Natuurlijk zijn er wel factoren geweest die het wellicht hebben verstoord, maar helemaal zeker weten doen we niet. Ik hoop nu maar dat alles weer werkt zoals hoort en dat wanneer we voor een tweede willen gaan ons dit ook weer gegund is.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. Nicole @ Everyday-Life.nl op 26 september 2016 om 07:14

  Fijn dat het de goede kant op gaat! Ik heb altijd een cyclus van 35 dagen gehad, kan er de klok op gelijk zetten. Erg handig als je zwanger wilt worden idd 😉

 2. Charlotte op 26 september 2016 om 08:22

  Fijn dat je cyclus nu weer regelmatig is. Ik kan me voorstellen dat je je daar zorgen over maakte!

 3. Alissa op 26 september 2016 om 08:33

  Wat fijn dat hij weer op gang is. Er zijn natuurlijk tig redenen te bedenken waarom je hormoonhuishouding van slag kan zijn en je dus niet menstrueert, maar gelukkig lijkt je lichaam weer door te gaan. Fijn! Ik weet hoe vervelend het is als hij lang niet regelmatig is.

 4. Angela - Mama met passie op 26 september 2016 om 09:49

  Wat fijn dat je cyclus nu zo regelmatig is. Voor mijn eerste zwangerschap was mijn cyclus na het stoppen met de pil erg onregelmatig, maar ik was alsnog snel zwanger. Na mijn zwangerschap heb ik even de minipil geslikt i.v.m. borstvoeding, maar ik voelde mij er zo slecht door, dat ik gewoon gestopt ben met die troep na een week. Mijn menstruatie kwam op gang toen Naomi 9 maanden was en met twee lange cyclussen is hij verder erg regelmatig (32 dagen) toch wel fijn!

 5. Anita op 26 september 2016 om 11:17

  Fijn dat je cyclus weer normaal lijkt te zijn! Hier niet bekend met een normale cyclus dus was enorm verbaast toen ik na mijn miskraam ineens een cyclus had. Wel van 42 dagen, maar hé ik had een cyclus en toen was ik zwanger 🙂

 6. Jessica op 26 september 2016 om 12:23

  Wat fijn dat je cyclus nu weer normaal is. Het is soms zo gek hoe je lijf doet.

 7. Karen op 26 september 2016 om 15:39

  Fijn Nicole. Alles gaat de goede kant op voor een tweede, toch? Je bent veel overgewicht kwijt en nu ook een normale cyclus. Superfijn!

 8. Merel op 29 september 2016 om 22:29

  Lijkt me heel lastig, niet dat ongesteld worden nou zo leuk is maar het is je enige houvast op gebied van evt vruchtbaarheid. Gelukkig is alles weer op gang en ik hoop van harte dat jullie tzt een tweede kindje mogen krijgen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje