Eindelijk echte qualitytime met mijn zoontje

qualitytime-met-mijn-zoontje

Sinds twee weken gaat mijn oudste kind naar school en ben ik een aantal dagen alleen met mijn zoontje. Hoe ik een aantal jaar geleden nog vond dat ik het moeilijk, druk en zwaar had met één kind geniet ik nu van de momenten dat ik er ‘maar’ eentje heb. Mijn oudste heb ik in haar eerste levensjaren echt alle aandacht kunnen geven, terwijl kind nummer twee vanaf jongs af aan zijn aandacht moet delen. Maar nu heb ik dus echt qualitytime met mijn zoontje. En wat geniet ik daarvan!

We waren er aan toe

Zoals ik in een eerder artikel al aangaf (nog niet gelezen? zeker even doen!) was mijn dochter er enorm aan toe om naar school te gaan. Maar ik zelf eigenlijk ook wel. Hoe dubbel ik het gevoel ook vond, want naast dat ik ernaar uit keek vond ik het ook wel een hele mijlpaal. Mijn kleine meisje die opeens zo groot is en de wijde wereld gaat ontdekken.

Echter was er nog iemand die enorm uitkeek naar de eerste schooldag van mijn dochter. Namelijk onze kleine man. Nu is hij nog een baby, kan niet praten en al helemaal niet goed duidelijk maken wat hij wil of voelt. Maar toch kon ik het aan hem zien. Niet dat hij zijn zus niet leuk vindt, integendeel. Zijn grote zus is zijn alles. Maar hij werd door haar wel enorm beperkt in de ontwikkeling, plus hij deelt al vanaf zijn geboorte de aandacht met haar.

Echt genieten nu samen

Mijn zoontje is overigens een hele makkelijke en vrolijke baby. Je zult hem dus ook alleen maar echt horen huilen als hij pijn heeft of honger. Verder lacht hij altijd en vindt hij alles prima. Dat is een voordeel voor ons, maar ook wel weer een nadeel voor hem. Want je ‘vergeet’ hem dan vaak.

Nu de grote zus elke dag naar school gaat is er dus veel meer tijd en aandacht voor de kleine man. We kunnen knuffelen samen zonder dat er nog eentje erbij wil. Hij kan zelf proberen zijn speeltjes te pakken zonder dat zijn zus alles aangeeft (lief bedoelt, maar niet handig). En er heerst heel veel rust in huis. En dat heeft hij toch ook wel nodig.

Extra genieten wanneer iedereen thuis is

Ook merk ik dat we nu extra genieten van de momenten dat we alle vier thuis zijn. Beide kinderen, mijn man en ik. Deze momenten zijn dan net kleine feestjes en we maken er dan ook altijd iets leuks van. Juist doordat ik nu ook qualitytime heb met mijn zoontje alleen en er ook nog genoeg momenten zijn die we creëren waarbij we alleen onze dochter hebben heerst er meer rust in huis.

En rust…. dat is toch wel een van mijn favoriete dingen in het hectische leven van een ondernemende moeder.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Nicole Orriëns op 20 maart 2018 om 08:51

  LOL. Grappig hè, hoe relatief alles is dat je het nu rustig vind als je ‘maar’ 1 kind thuis hebt : )

 2. janske op 20 maart 2018 om 09:59

  Als je dit zo schrijft kijk ik er wel naar uit om Lola naar school te brengen… die rust klinkt goed! 😉

 3. Laura / fitfunfab.nl op 20 maart 2018 om 10:00

  Wat heerlijk dat je nu lekker kan genieten met Milo. Echte 1 op 1 aandacht, dat is toch heerlijk! En ik moet inderdaad ook lachen om dat je schrijft dat je het met Fay alleen heel druk vond. Dat had ik ook echt toen ik alleen Tijn had. Ik vond vooral dat ik zelf heel erg druk was. En toen Milou er was en Tijn naar school al ging, vond ik het heerlijk rustig met 1 kind 🙂
  Nu op naar de lente! kan je lekker veel naar buiten samen en zijn alle stomme virussen en bacteriën hopelijk snel weg! Liefs Laura
  PS: Je straalt op die foto met Milo samen!

 4. Rachel op 20 maart 2018 om 11:42

  Zo herkenbaar dat je het jongste kind ‘vergeet’. Ons tweede mannetje is ook een stille genieter en is vaak lekker op zichzelf bezig. Zijn broer eist de aandacht op of duwt hem soms zelfs weg bij zijn spel. Als zijn broer naar de psz is is het voor hem enorm genieten van de rust en zie je hem opeens dingen doen waar hij de rest van de week de kans niet voor kreeg.

 5. wendy op 20 maart 2018 om 13:21

  Herken ik ook wel. Mijn jongens zijn al ouder. De oudste is een echte kwebbelkont en de jongste is stiller. Nu de oudste naar een andere school is en tijdens lunch op school is, kan jongste ook eens wat vertellen zonder te worden onderbroken door oudste. En is het lekker rustig tussen de middag. Ik denk dat dit wel vaker is met jongste kinderen.

 6. MamaMinke op 20 maart 2018 om 14:10

  Heerlijk is dat soms als je dan maar 1 kind hebt hè. Als de jongste naar de peuterspeelzaal gaat kan ik daar ook van genieten. Heerlijk even tijd voor mezelf en geen oppas hoeven regelen is zo fijn. Elke fase heeft z’n voordelen.

 7. Nicole op 20 maart 2018 om 16:46

  Het lijkt me echt vreemd als ons zoontje volgend jaar naar school gaat en ik ‘maar’ één kind thuis heb! Zal wel even wennen zijn.

 8. Malou op 20 maart 2018 om 19:30

  Heerlijk, die quality time! Nomi gaat 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal en 1 dag naar mijn schoonmoeder, dus dan heb ik even 1 op 1 tijd met Lenn 🙂

 9. Yolanda op 21 maart 2018 om 07:39

  Heerlijk om zo 1 op 1 van je kleine mannetje te genieten!

 10. Charlotte op 21 maart 2018 om 08:20

  Ik vind het ook heerlijk rustig als er maar 1 kind thuis is. Vraag me nu overigens oprecht af waar ik het toch zo druk mee had toen ik nog naar 1 kind had haha. Nu doe ik juist alles als er maar 1 thuis is 🙂

 11. Mirjam op 21 maart 2018 om 09:03

  Wat fijn dat je nu zo extra kunt genieten van Milo! Fiene mag ook bijna naar school.. het lijkt me echt zo gek en stilletjes in huis.

 12. Esther op 21 maart 2018 om 22:12

  Heerlijk hoor! De babytijd gaat al zo snel en zeker bij een tweede dus even samen genieten is dan heel fijn!
  Wij moeten daar nog een jaartje op wachten haha en het is heel herkenbaar zodra Hugo er is staat Fenne er ook bij, als ze er niet is heeft hij veel meer bewegingsvrijheid en mogelijkheid om alles te ontdekken.

 13. Judith op 22 maart 2018 om 21:47

  Aah joh wat is hij alweer snel groot geworden!

 14. Jamey op 25 maart 2018 om 07:59

  Wat gaat de tijd toch snel.. zo cliché maar het is absoluut zo

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje