Eind van het jaar: abonnementen check

Het einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent niet alleen dat de feestdagen eraan komen, maar ook dat er gekeken wordt naar de huidige abonnementen en andere vaste lasten. Denk hierbij niet alleen aan je energiekosten of diverse verzekeringen, maar ook aan je glasvezel internet en/of televisie.

Kunnen we ergens op besparen?

Welk persoon houdt er nu niet van sparen en besparen? Men ginnegapt wel eens over de Nederlanders dat zij zo zuinig zijn en zo gek zijn op gratis en korting. Echter zie je dit stiekem ook in veel andere landen terug. Wat dacht je van die Amerikanen met hun coupons? Hoe dan ook; niemand houdt ervan om ergens teveel voor te betalen wanneer dit niet nodig is.

Daarom is het slim om aan het einde van een jaar te kijken naar al je huidige vaste lasten. Ben je tevreden over de huidige aanbieder? Hoeveel betaal je ervoor? En kun je ergens hetzelfde krijgen qua kwaliteit en kwantiteit maar dan voor minder? Deze vragen stel ik mezelf bij elk abonnement en elke verzekering die ik maandelijks betaal.

Abonnementen

Alhoewel wij al jaren bij dezelfde internet aanbieder zitten kijk ik toch elk jaar of ik nog tevreden ben. Zo hebben we de laatste weken steeds meer storingen, lijkt het internet trager geworden en betalen we stiekem wel erg veel geld hiervoor. Tijd dus om te kijken of ze ergens anders ook een goed glasvezel abonnement hebben.

Ook mijn telefoon abonnement loopt bijna af dus kan ik weer gaan shoppen voor een nieuw abonnement. Al dan niet met mobiele telefoon. Dat is wel iets waar ik over twijfel want hoewel mijn telefoon het nog goed doet is hij wel al wat beschadigd. Ga ik het risico nemen en een sim only abonnement pakken of kies ik toch voor een nieuwe telefoon?

Ook kijk ik naar abonnementen zoals Disney+, Netflix en Videoland. Kijken we er regelmatig naar? Of is het tijd om toch het abonnement op te zeggen. Overigens kreeg ik ook een aanbieding voor een abonnement op Spotify premium, wellicht dat ik daar wel op in ga.

Verzekeringen en dergelijke

Naast abonnementen zijn er natuurlijk ook een hoop verzekeringen die gecheckt moeten worden. Met de zorgverzekering als een van de belangrijkste zaken. Bij vrijwel elke zorgverzekering zijn de prijzen weer omhoog gegaan dus is het slim om te kijken of je ook werkelijk bij een ander goedkoper uit bent. En daarnaast is niet alleen de prijs belangrijk maar vooral ook wat er bij de verzekering in zit en wat jij nodig denkt te hebben het komend jaar.

De energieprijzen zijn daarentegen omlaag gegaan dus grote kans dat je bij je eigen aanbieder prima zit. Toch is het goed om daar wel even naar te kijken en om eventueel contact te leggen met het energiebedrijf om te zien of je jouw contract niet om kunt zetten in een nog voordeliger contract.

Wat je ook doet en waar je ook voor kiest, zorg er in ieder geval altijd voor dat je goed onderzoek hebt gedaan. En dat je niet alleen prijzen maar vooral ook de kwaliteit hebt bekeken.

Check jij aan het eind van een jaar jouw abonnementen en verzekeringen?