Eigenwijs de week door: party time!

Gisteren was het groot feest hier in huize Eigenwijsje. Ons meisje is komende dinsdag jarig maar we vierden het gisteren dus al. De rest van de week stond stiekem wel in het teken van dit feestje met alle voorbereidingen, maar ook van mijn afscheid bij My Lovely Notebook. 

Slapen in oma’s bed

Kleine Milo is de afgelopen tijd weer flink ziek geweest. Heel even waren we weer bang voor een opname maar hij herstelde dit keer toch helemaal zelf. Gelukkig maar. Wel duurde het echt heel erg lang voordat hij weer een beetje op zijn eigen eet- en drinkniveau zat. Afgelopen week was hij dus ook nog niet helemaal herstelt maar ik nam hem toch gezellig mee naar mijn oma.

Daar legde ik hem in haar bed te slapen (dat is dan een voordeel van een kind wat nog niet kruipt etc) wat hij enorm goed deed. Bij het wakker maken kreeg ik gelijk een grote lach te zien.. Smelt!

Bol AlgemeenBol Algemeen

in oude oma's grote bed

Eerste vriendenboekje!

Afgelopen week mocht onze bijna kleuter weer oefenen op school. En daar kreeg ze dus ook haar eerste vriendenboekje om in te schrijven en tekenen. Super blij was ze ermee en eenmaal thuis ging ze er ook snel mee aan de slag.

Zelf hebben we nog geen vriendenboekje dus ik ga daar binnenkort eens naar op zoek. Eerst even kijken welke er allemaal zijn, als je nog tips hebt.. ik hoor het graag!

Guitig koppie

Op dinsdag en woensdag hebben we de woonkamer helemaal opgeruimd en schoongemaakt. Zo hebben we de kinderhoek helemaal ontruimd en alles opnieuw ingedeeld. En ook de poetsdoek kwam tevoorschijn. Wel erg leuk met zo’n peuter in huis, die helpt nog graag mee. Milo zat overigens vanuit zijn troon met zijn boterham ons toe te juichen. Mega gezellig hoor zo’n publiek!

Ovenschotel met vissticks en spinazie

Woensdagochtend zag ik bij Lifesabout een blog voorbij komen met een heerlijk gerecht erin. Tenminste, hij leek me erg lekker. Dus ik ging meteen naar de supermarkt voor de ingredienten en diezelfde avond aten we het. Hmmm wat is dit lekker zeg. Een ovenschotel met vissticks, spinazie en aardappelen. Zeker een aanrader, ook voor kinderen want Fay heeft er ook van gesmuld. Kijk even bij Lifesabout voor het recept.

Laatste werkdag in loondienst

Afgelopen donderdag was ook een bijzondere dag. Het was namelijk mijn laatste werkdag in loondienst. Aan de ene kant leek het net een normale werkdag een ergens toch ook weer niet. Deze laatste dag was wel heel erg fijn om te werken want er waren veel bestellingen en ik mocht de nieuwste werknemer nog een laatste keer inleren. Het voelt heel goed om mijn expertise door te kunnen geven. Ik trakteerde overigens op donuts.. hmmmm!

laatste werkdag

Eerste speeldate

De vrijdag was ook wel een bijzondere dag. Want Fay had haar eerste speeldate! Ze was voor de laatste keer gaan oefenen op school en na schooltijd vroeg een vriendinnetje of ze met Fay mocht afspreken. Dat mocht wel dus niet veel later had ik twee giebelende dames in huis. Ze speelden echt heel erg lief samen en ik heb echt genoten van deze nieuwe mijlpaal. Het scheelde wel dat ik het vriendinnetje al ken. Want haar ouders zijn vrienden van ons.

eerste speeldate

Verjaardagsfeestje – Party Time!

Op zaterdag was het dan eindelijk zover. Fay mocht haar vierde verjaardag vieren. Echter werden we wakker in een witte wereld. Eindelijk! De hele week hadden we al naar plaatjes gekeken van anderen met sneeuw en hier lag niks. En nu, op de dag dat we feest vierden lag er een dik wit pak. Fay was door het dolle!

sneeuw in maart op verjaardag

Daarna was het echter wel heel lang wachten. Het feestje begon pas om 13uur en dat duurt dan lang.. Ondertussen maakten we nog een regenboogkwarktaart want het thema was My Little Pony. Al had het achteraf ook best een K3 feestje kunnen zijn geweest want ze heeft ook veel van K3 gekregen.. Super leuk.

We hadden niet super veel mensen uitgenodigd maar het was toch continu druk in huis. Zowel Fay als wijzelf hebben enorm genoten en binnenkort zullen jullie dan ook een uitgebreider verslag zien van deze toffe dag!

Komende week hebben we ook weer een boel plannen, waaronder Disneyland Paris met Fay (is nog een verrassing) op haar echte verjaardag en ik heb een coaching sessie gepland staan. Later meer hierover.

Wat zijn jullie plannen komende week?