Eigenwijs de week door: Oud & nieuw, Ikea en blijven hangen

Het is alweer even geleden dat ik een weekoverzicht liet zien. Om precies te zijn was het op 11 juni, vlak na de geboorte van Milo, dat ik de laatste deelde. Dat vonden veel van mijn volgers jammer, dus ik heb besloten om dit nieuwe jaar weer te starten hiermee! Ik zal voortaan proberen om elke zondag een “Eigenwijs de week door” te plaatsen..Ā 

We starten dit weekoverzicht mooi met Oud & Nieuw, dat komt nu perfect uit.. Al was het niet een hele interessante avond hoor. En we eindigen met een etentje met de schoonfamilie. Neem een kop koffie of thee en kijk gezellig mee zou ik zeggen!

Oud & Nieuw

Het is zondag en de laatste dag van het jaar 2017. Het lijkt eigenlijk een beetje op een normale zondag want mijn man is in zijn opruimmodus en ik ga aan het werk achter de computer. Ook Fay kruipt achter haar “computer”. ’s Avonds gaat Fay gewoon naar bed, maar ze wordt wel veel wakker in verband met alle knallen. Milo slaapt gewoon door. Omdat Fay heel graag het vuurwerk wilde zien beloven we haar om haar uit bed te halen. Maar als we dat doen slaapt ze beneden gewoon verder. Milo is ook wakker want hij heeft net zijn fles gehad.

Vlak voor het vuurwerk begint wordt Fay dan toch echt wakker en drinkt ze gezellig een glaasje (Jip&Janneke) champagne mee. We proosten op het nieuwe jaar en rond een uur of 2 ga ik dan toch echt naar bed samen met de kindjes. (Het vuurwerk bleef hard knallen dus ze konden toch niet eerder slapen helaas..)

Lekker luieren en FRIENDS!

Op de eerste dag van het jaar, maandag dag, hebben we lekker rustig aan gedaan. Heerlijk in de ochtend thuis wat rommelen en vooral niets doen. En ’s middags op bezoek bij de schoonfamilie. Eenmaal weer thuis ging de tv direct aan en zette we Netflix op want.. FRIENDS STAAT EROP!

Naar de Ikea

De dinsdag had ik het in mijn bol gekregen om naar de Ikea te gaan. Alleen ik met de kinderen. Dan waren we er lekker even uit, konden we gezellig even lunchen en kon ik direct de diepvrieszakjes meenemen. Eenmaal daar bleek het stik druk (duh wat verwacht je anders in de vakantie) en besefte ik me dat ik geen idee had hoe ik er met de kinderen kon eten. Ga maar eens met een kinderwagen en een baby ook nog een dienblad vasthouden. Dat gaat dus niet.

Gelukkig belde mijn man dat hij al vervroegd klaar was met werken dus hij kwam ook naar de Ikea. Gelukkig, zo konden we onszelf lekker even parkeren op een van de banken en zodra hij er was ging ik het eten halen.

Dagje thuis en samen in bad

Op woensdag was het echt aan het stormen buiten dus bleven we lekker een dagje thuis. Ons paviljoen waaide zelfs bijna weg, dus ik wilde echt de deur niet uit met die kinderen. Gelukkig kunnen we ons thuis ook goed vermaken door bijvoorbeeld samen een prinses te maken van strijkkralen en vooral veel te knuffelen.

’s Avonds wilde ik Milo in bad doen maar Fay wilde ook in bad. Nu hebben wij twee babybadjes (eentje is geleend) dus konden we mooi beide kinderen in hun eigen badje zetten. En leuk dat ze het beiden vonden!!

Terug van vakantie!

Mijn ouders kwamen op donderdagochtend terug van vakantie maar omdat ik op de donderdag altijd werk ging ik er vrijdag heen. Gezellig bijkletsen en de foto’s en filmpjes bekijken. Ik vond het super mooi om te zien hoe blij beide kindjes waren om opa en oma weer te zien. En ik geloof dat dit andersom ook wel het geval was šŸ˜‰

Ik vind het altijd heerlijk om “thuis” te zijn, al heb ik nooit in dat huis gewoond. Gewoon bij mijn ouders zijn voelt als thuis.. Vertrouwd. Dus ik blijf er meestal ook wel erg lang hangen. Maar volgens mij vinden ze dat meestal niet zo erg. Ook deze keer weer bleven we er lang, vooral omdat we besloten om ook nog eens samen naar Stella fietsen te gaan. Omdat het allang etenstijd was toen we terug kwamen bleven we daar ook nog eens eten. Wat een gezelligheid!

Naar de Griek

Zaterdagavond gingen we naar de Griek ter ere van de 63e verjaardag van mijn schoonvader. De kinderen gaan meestal ook mee, zo ook nu. We zitten eigenlijk altijd aan dezelfde tafel en bestellen ook hetzelfde. Behalve dit keer, Bart pakte opeens een ander gerecht en ook ik probeerde een ander gerecht uit. Ik ging dit keer voor de ossenhaas met marsalawijn-saus. Hmmm wat is dat lekker zeg! Nog heerlijke Mavrodaphne wijn erbij en het feest was compleet..

4 reacties op “Eigenwijs de week door: Oud & nieuw, Ikea en blijven hangen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *