Eigenwijs de week door: Disney, eerste schooldag, paardrijden & Phoxy

Wat een week, wat een week. Het leek wel vakantie, zoveel leuke dingen hebben we gedaan. De grootste bofkont was onze dochter, die echt een volle week met de leukste uitjes voor de boeg had. Zo gingen we een dagje naar Disneyland Parijs met haar, ging ze voor het eerst écht naar school, mocht ze paardrijden en hadden we een uitje van de Phoxy mini club.

Kijk je weer gezellig mee?

The Day After..

De dag na het verjaardagsfeest van Fay was er eentje die vooral bestond uit opruimen, poetsen en spelen met alle nieuwe dingen die Fay gekregen had. Uiteraard moest haar nieuwe K3 jurkje ook aan en stopte ze haar nieuwe K3 cd in haar nieuwe cd speler van BigBen. Dat werd een middag vol gedans en gezang!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nieuw k3 jurkje

Disneyland Parijs

Op dinsdag, haar echte verjaardag, waren we een dagje naar Disneyland Parijs. Dit was echt een enorm mooie zonnige dag waarop we alledrie onze ogen uitkeken. Wat is het toch een mooi park en wat is dat dan toch genieten om hier rond te kunnen lopen. Ik voel me echt enorm dankbaar dat wij de mogelijkheid hebben dit soort dingen te doen met onze kinderen.

Disneyland parijs fay

Eerste schooldag

De dag erop was officieel de eerste schooldag van Fay. Ze had op de terugweg vanuit Disney geslapen dus ze was misschien wel een klein beetje moe van alle indrukken de dag ervoor, maar heeft wel vrijwel al haar slaapuren gehaald. Ideaal dus. Bij binnenkomst had ze een taakje gekregen en dat was het maken van een kleurenmonster. Ze vond het best nog even moeilijk volgens mij om te bedenken hoe ze dat ging aanpakken. Maar ik hoorde later van de juf dat het super goed gegaan was.

Trotse mama hier hoor!

Eerste schooldag

Paardrijden

Diezelfde dag (woensdag dus) ging Fay met haar oma (en mij) naar de kindermiddag op de manege bij ons in het dorp. Tijdens de kindermiddag (die elke eerste woensdag van de maand is) maken de kinderen kennis met paarden en pony’s. Ze mogen ze verzorgen, poetsen, knuffelen, leren hoe je ermee om moet gaan en mogen er zelfs een stukje op “rijden”. Fay is echt een dierenliefhebber en ze kijkt altijd graag naar paarden maar ze heeft er nog nooit eentje geaaid. Tot die middag…

Wat vond onze kleuter dit geweldig! Alleen het borstelen en poetsen vond ze geweldig en toen ze ook nog hooi mochten geven aan de paarden was het helemaal feest. Later mocht ze ook op twee pony’s “rijden” en alhoewel ze de ene pony in het begin te groot vond deed ze het na een succeservaring op de ander toch nog. Stoere meid!

Phoxy mini club

En dan gisteren.. Fay is al vanaf haar geboorte lid van de Phoxy club van PSV. Dat is een soort van supportersclub maar dan voor kinderen. Ze ontvangen elk kwartaal een leuk cadeautje van Phoxy, een magazine en elk jaar wordt er wel een leuke dag georganiseerd. Vorig jaar mocht ze naar Ballorig waar Phoxy natuurlijk ook was. Dit jaar was het een leuke speldag in het Philips Stadion zelf.

Er waren super leuke spelletjes, je kon op de foto met Phoxy en er was natuurlijk ook allerlei lekkers. Het was heel goed georganiseerd want ze deden het telkens in blokken van 1,5 uur. Dan is het niet te lang voor de kinderen zelf en kun je ze ook verdelen over de tijdstippen. Fay heeft ook dit keer weer genoten.. en deze mama ook want het blijft bijzonder om zo terug te zijn op de plek waar je getrouwd bent!

Komende week

Voor komende week heb ik niet zoveel op de planning als afgelopen week, maar toch wel een paar leuke dingen. Zo ga ik samen met Carmelina naar de opening van een nieuw Vapiano restaurant in Utrecht en op zaterdag lekker high tea-en met mijn moeder. Verder wordt het vooral veel werken denk ik 😉

Wat heb jij afgelopen week allemaal gedaan?

3 reacties op “Eigenwijs de week door: Disney, eerste schooldag, paardrijden & Phoxy

Reageren is niet mogelijk.