Eigenwijs de week door #5 | Regen regen regen

Er is weer een week voorbij. Een moeizame week aangezien het echt heel erg veel regende hier in het Zuiden des lands. Dat vind ik altijd erg lastig want ik heb een buitenkind die het dan heel lastig vind dat ze binnen moet blijven. Naar buiten gaan was vaak echt geen optie omdat het naast regen ook veel onweer gaf. Gelukkig was er niet alleen maar regen en ben ik zelfs met een vriendin naar de Efteling geweest. Alweer de Efteling? Ja zeker!

IMG_2966

Vorige week zondag gingen we naar mijn ouders. Ze waren twee dagen weggeweest in verband met hun trouwdag en het leek ons leuk om even op de koffie te gaan. Dat ‘even’ werd eigenlijk best lang uiteindelijk.

IMG_2975

Mijn broertje kwam namelijk ook op visite en vindt het dan altijd wel leuk als hij zijn nichtje kan zien. Samen keken we naar de Formule 1, helaas ging het dit keer niet zo goed met Max Verstappen.

IMG_2984

Die avond aten Bart en ik ook onze “eerste” maaltijd van de clean 9. Oh wat is dat dan lekker zeg.. Sowieso vind ik dit een lekkere pastacombinatie, maar helemaal als je twee dagen niets eet.

IMG_2989

Op maandagochtend gaat Fay altijd naar de peuterspeelzaal en ondanks dat ze een beetje sip kijkt op bovenstaande foto vindt ze dat wel altijd erg leuk. Ze wilde met iets spelen wat een ander kind al had, dus vandaar de sippe snoet 😉

IMG_2992

Tijdens haar afwezigheid poetste ik de boel en sneed ik een stuk of 9 paprika’s in kleine blokjes. Dit onder het ‘genot’ van een (aardbeien)shake en water met citroen.

IMG_3007

Die nacht was echt hels, aangezien onze kleine dame niet lekker was. Ze zweette echt enorm, maar had geen koorts. Ook had ze pijn in haar mondje al een paar dagen maar we konden niets vinden.

IMG_3012

Omdat de dame al een paar dagen amper at en veel pijn had vond ik het dinsdag tijd worden om toch naar de dokter te gaan. Ze vindt dat nooit zo’n probleem want in de wachtruimte is altijd iets om mee te spelen en de dokter vindt ze ook leuk. Ze laat dan ook altijd heel goed in haar mond, ogen en oren kijken. Knap kind. Uiteindelijk bleek ze een infectie te hebben die met een paar dagen over moet zijn.

IMG_3018

Doordat ze niet lekker was, had ze ook echt een peuter-drama-bui die dag. Maar gelukkig was het met momenten ook erg leuk zoals op bovenstaande foto. Kijk dat snoetje, helemaal wreed met haar bellenblaaspistool!

IMG_3020

Op woensdag had ik een relaxte ochtend. Fay keek lekker in bed tv en ik genoot van een heel goed boek. Ik heb hem die dag ook uitgelezen en was alleen niet zo blij met het open einde haha. Maar verder echt een goed boek 😉

IMG_3035Ik pakte die dag de cadeaus voor “Echte post is cool” in en ging op kraamvisite. Ik mocht heerlijk knuffelen met een klein baby mannetje. Hij viel zelfs bij mij op de buik in slaap… Oeh *rammelende eierstokken*! ’s Avonds kwam mijn lieve vriendinnetje Anita bij ons. We kletsten weer heerlijk wat af samen. Maar maakten wederom geen foto, stom stom stom.

IMG_3042

Op donderdag moest Fay weer naar de peuterspeelzaal, normaal kan Bart haar niet ophalen aangezien hij moet werken. Maar door de gigantische hoeveelheid water wat er de in avond en nacht gevallen was stond zijn werk blank dus kon hij niet werken. Enorm leuk dus dat hij dit keer wel Fay kon ophalen dus.

IMG_3040

Wat wel minder was, was dat onze kelder toch ondergelopen was. De avond ervoor hadden we het nog gecontroleerd en was er niets aan de hand. Maar de nacht dacht er anders over.. Dus moest alles uit de kelder gehaald worden en dweilen maar.

IMG_3043

Bovenstaande quote plaatste ik op mijn Instagram. Degene die me volgen herkennen er een thema in haha.

IMG_3052

De vrijdag was een dag waar ik al tijden naar uitkeek. Sinds ik mijn abonnement op de Efteling heb (nu dus een maand haha) wil ik al een dagje erheen zonder kind. Zodat ik lekker alle attracties in kan waar zij niet in mag/durft. Vandaag was het dan zo ver. Fay ging spelen bij haar oma met haar nichtje (en de tent) en ik ging “alleen” op pad.

IMG_3058

Samen met Ilona (oftewel Loontjepower haha) ging ik dus alle attracties af en we begonnen in De Vliegende Hollander. Het was helaas wel drukker dan we verwacht hadden, maar zijn toch overal in geweest waar we in wilden! Inclusief De Baron.

IMG_3076

Op zaterdagochtend moest mijn man weer werken dus at ik samen met Fay lekker in de voorkamer. Nou ja eten, ik had een shake maar Fay (en Jokie niet te vergeten) aten een boterham. Ja met hagelslag.

IMG_3079

Het was echt een knuffelochtend, dat is meestal als ze mij heeft moeten missen de dag ervoor.

IMG_3088

Ook mocht ik mijn “Echte post is Cool” envelop openen. Ik ontving een ‘ontspanningspakketje’.

IMG_3097

Verder bleek Fay ook nog eens een enorme waaghals in de speeltuin haha. Samen met Jokie natuurlijk, want sinds ik hem gegeven heb (vrijdag dus) zijn die twee onafscheidelijk haha. Toch grappig hoe snel dat kan gaan, vorige week was het nog Konijn uit de niveau doos, daarvoor de Nijntjes en nu alweer Jokie. Ben benieuwd hoe lang hij het volhoudt als haar lievelingsknuffel.

En vandaag is het alweer zondag. De dag dat de Clean 9 is afgelopen (morgen staat het resultaat online), we boodschappen gaan doen, naar het dorp fietsen voor een lunch en… Geen idee!

Wat zijn jullie plannen vandaag?

7 reacties op “Eigenwijs de week door #5 | Regen regen regen

  • Volgende keer maken we echt die foto! Leuk om weer eens zelf naar de Efteling te gaan, lang geleden voor mij. Alle achtbanen leuk?

  • Als je in de buurt van de Efteling woont is zo’n abonnement natuurlijk ideaal. Voor ons helaas niet haalbaar.
    En wat lief dat ze zo knuffelig is nadat ze je een dag heeft moeten missen.

    • Wij moeten alsnog 50 minuten rijden hoor en ook weer 50 minuten terug. Dus echt in de buurt is het niet, maar het wel waard 🙂

  • Ondanks de regen geen verkeerde week inderdaad! Dat bellenblaaspistool is leuk hè, ik had hem voor Fiene ook gekocht en ze is er helemaal blij mee. Ik blijf dat ding bijvullen haha

  • Lastig is dat he, met die buitenkinderen? Hier zijn er ook 2 erg narrig als ze niet naar buiten kunnen. Gelukkig wonen wij in het midden van NL en hebben we eigenlijk alle dagen lekker naar buiten gekund.

  • Oh haha nu zie ik de inhoud van het Echte post is cool pakketje. Lekker hoor! En bah al die regen.. Wij gaan zaterdag naar Julianatoren dus ik hoop dat het dan droog blijft,.

Reageren is niet mogelijk.