Eigenwijs de week door #49 | Elke dag in het ziekenhuis

IMG_4553

Afgelopen week heb ik (vrijwel) elke dag het ziekenhuis van binnen gezien. Het begon al op zondag toen ik naar het ziekenhuis moest voor een CTG omdat ik me niet goed voelde. En het eindigde op vrijdag toen ik samen met mijn man en onze TWEE kinderen naar huis toe mocht.

Zondag

Het begon op zondag toen ik me helemaal niet goed voelde. Ik was duizelig, misselijk, had hoofdpijn en voelde de baby helemaal niet zo veel meer. Terwijl hij de dag ervoor mn ribben nog bont en blauw schopte. Dus ik moest van mn man de verloskundige van het ziekenhuis bellen en ja, dan moet je komen..

Daar heb ik een tijd aan de ctg gelegen en ze hebben met regelmaat mijn bloeddruk opgenomen. Gelukkig was er niets aan de hand. Ook voelde ik me later weer iets beter dus maakten we een rondje op de kermis bij ons in het dorp.

Maandag

In verband met protocol moest ik op maandag weer terug voor een ctg. Weer was deze goed dus ik mocht weer naar huis.

Terwijl mijn man de achtertuin en oprit schoonspoot gingen Fay en ik naar de kermis voor een suikerspin (en oliebollen).

Bij terug komst was mijn man bijna klaar en werd er lekker samen met Fay gestoeid!

Dinsdag

Mijn man had een halve dag vrij gepakt omdat ik een afspraak bij de gynaecoloog had staan maar zelf niet meer goed kan autorijden. Tijdens de afspraak bleek ik een hoge bloeddruk te hebben en met mijn geschiedenis van pre eclampsie werd ik naar boven gestuurd voor verder onderzoek. Uren later bleek dat er van pre eclampsie gelukkig geen sprake was. Dus ik mocht voor dat moment in ieder geval naar huis. Wel zou ik de volgende dag wellicht ingeleid kunnen worden.

Woensdag

Op woensdag moest ik het ziekenhuis bellen en kreeg ik te horen dat ze een bed voor me hadden gereserveerd. Ik zou dus ingeleid worden. Voordat ik me moest melden genoot ik nog even van wat qualitytime met mn dochter.

Eenmaal in het ziekenhuis mocht ik weer aan het ctg waarnaar het ballonnetje werd geplaatst. Zelf had ik weinig vertrouwen in deze methode aangezien het bij Fay ook tot 2x toe niet lukte dat inleiden. Ik ging er dus eigenlijk al niet vanuit dat er die dag iets ging gebeuren en stiekem ook niet de dag erop.

Donderdag

Vandaag zou gecontroleerd worden of het ballonnetje effect had gehad. Ik had er weinig vertrouwen in en des te groter was de ontlading toen ik te horen kreeg dat ik op 2cm ontsluiting zat. Er werd dus een gaatje in mijn vliezen geprikt, het infuus werd aangelegd en de weeënopwekkers werden gestart.

Hoe de dag verder verliep vertel ik nog wel eens in mijn bevallingsverhaal. Maar de dag eindigde in ieder geval zo:

Vrijdag

In verband met bepaalde complicaties mochten we op donderdag niet naar huis en was ik daar dus vrijdag nog steeds. Gelukkig mochten we rond 12 uur alsnog naar huis.

En daar was niet alleen ik blij mee.. maar deze kleine grote zus ook!

Zaterdag

Op zaterdag ben ik, heel slim, eigenlijk direct naar beneden gegaan met de rest van het gezin. Maar binnen een half uur was ik weer boven en daar ben ik de hele dag gebleven met uitzondering van het avondeten. Ik heb echt mn rust gepakt en genoten van mijn twee mannen en natuurlijk onze geweldige Fay.

Vandaag ga ik eens slim doen en blijf ik lekker in bed in de ochtend. Laat ik me lekker verwennen met een ontbijt op bed en kom ik pas er even uit (mits ik me goed voel) als er kraamvisite is. En anders mogen ze gewoon lekker naar boven komen haha.

Ik moet even kijken of ik nog doorga met een wekelijks dagboek. Het kan zijn dat ik het in een ander jasje vorm. Want ik wil de komende weken in ieder geval ook updates over onze kleine Milo gaan geven. Je zult het wel vanzelf merken hoe het wordt. Ik doe lekker rustig aan en heb een aantal artikelen al ingepland staan die ik vooruit gewerkt had. Dus er komt genoeg online en sowieso via Social Media houd ik jullie een beetje op de hoogte.

Iedereen bedankt in ieder geval voor alle lieve reacties, kaartjes, berichtjes, enzovoort! Onze dank is groot!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Patricia op 11 juni 2017 om 06:36

  Wat een week met uiteindelijk een prachtige afsluiting. Geniet! En niet te eigenwijs met uit bed willen he. Mijn kraam was daar streng in.

 2. Marieke op 11 juni 2017 om 07:48

  Heerlijk genieten van je kraamtijd!!

 3. Joyce op 11 juni 2017 om 08:01

  Ach, dus het werd toch nog even spannend de laatste dagen. Gelukkig is alles goed gegaan. En hopelijk heb je een veel fijnere kraamweek dan bij Fay. Pak je rust waar het kan 🙂

 4. simpel, met een snufje liefde op 11 juni 2017 om 08:10

  Neem je rust en geniet van je kraamweek.

 5. mama van dijk op 11 juni 2017 om 08:19

  prachtig meid. een geweldig gezin <3 Geniet vd rust.

 6. Joyce op 11 juni 2017 om 08:24

  Wat een bijzondere week met een heel mooi einde! <3

 7. Sylvia op 11 juni 2017 om 08:27

  Probeer maar lekker te genieten en laat je lekker veel verwennen/in de watten leggen. Je hebt weer een topprestatie geleverd met een heel mooi mannetje als cadeau! Wat is Fay een lieve mooie grote knappe zus! Dat koppie je ziet haar gewoon genieten.

 8. Kreanimo op 11 juni 2017 om 08:28

  Zo mooi. Weer een wondertje bij op de wereld….

 9. marije op 11 juni 2017 om 09:23

  Lekker genieten meis!

 10. Barbara op 11 juni 2017 om 09:30

  Genieten deze week. Hetv is zo bijzonder!

 11. Jodi - liefthuis op 11 juni 2017 om 10:00

  Heel goed dat je weer naar boven bent gegaan. Bijzondere en rare week zo

 12. Anita op 11 juni 2017 om 10:24

  Spannende week met een prachtig resultaat 🙂 Lekker je rust pakken waar kan meis!

 13. ElsaR op 11 juni 2017 om 18:48

  Wauw!!! wat een schatje!!! Proficiat en genieten maar van ♥

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje