Eigenwijs de week door #46 | Lekker lui en babywasjes

Afgelopen week ben ik lekker lui geweest. Oké vooruit, afgewisseld met lekker eigenwijs en lekker pijnlijk. Maar vooral het relaxen stond hoog op het lijstje. Dat kon ik ook erg goed want Fay was zowel maandag als woensdag de hele dag op reep. En op dinsdagmiddag en donderdagochtend ook. Dat scheelt dan echt enorm. Op dat soort momenten kan ik toch best goed relaxen. Afgezien van de nesteldrang die dan roept. 

Zondag

Op zondag was het natuurlijk moederdag en wat ben ik verwend! Ik kreeg een heel mooi bloempotje van Fay, zelf beschilderd, en een zeepflesje met foto van Fay erin verwerkt. Daarnaast had mijn man samen met Fay nog iets gekocht namelijk een pot voor de orchidee die ik sinds mijn verjaardag heb. En een slaapshirt voor in de vluchttas. Hoe lief! Met moederdag zijn we natuurlijk langs onze eigen moeders gegaan. Maar heb ik in de middag ook lekker een paar uurtjes met mijn eigen kinderen doorgebracht. Zowel Fay, de buikbaby als onze twee honden haha.

Maandag

Zoals ik al aangaf was Fay maandag de hele dag weg (psz en opvang). Ik ben eigenlijk niet buitenshuis (of tuin) geweest behalve om haar weg te brengen. Zelfs in de ochtend scheen het zonnetje al lekker!

Die dag kon ik echt heel erg goed NIKS doen. Ik weet niet eens meer wat ik gedaan heb maar onderstaande foto zegt al genoeg toch?

Dinsdag

Op dinsdag ben ik met Fay in de ochtend naar het dorp gegaan voor een aanvulling op het eerste pakje van de baby. Echter kreeg ik niet echt gevonden wat ik wilde. Dus gingen we naar de diertjes kijken voordat ik haar naar de opvang bracht.

Daarna reed ik door naar mijn tante waarbij ik heerlijk in de tuin heb gezeten en gekletst. En ook gingen we samen naar haar dorp om daar voor de benodigdheden te kijken. En daar slaagde ik voor vrijwel alles. Ik moest alleen nog een waterafstotende molton dus op de terugweg naar huis ging ik nog even naar de Action. Nadat ik buiten kwam bleek dat iemand zijn busje zo fijn had neergezet dat ik er met mn dikke buik niet meer in kwam! (de plek naast mij was officieel geen parkeerplek, ik weet dat mijn auto ook niet al te netjes staat maar hij mocht hem daar niet eens neerzetten..)

Gelukkig werd dit snel opgelost aangezien de man in kwestie al snel gevonden werd en zo kon ik alsnog weg. En eenmaal thuis zette ik de nieuwe watertafel voor Fay klaar zodat ze verrast zou worden bij thuiskomst!

Woensdag

Woensdag besloot ik dat het toch echt tijd werd om de babywasjes te draaien. Eerst deed ik alle donkere was. En ik vond dit flesje nog in een van de babydozen die ik ontvangen heb.

Door de zon was het wasje al heel snel droog. Oh ja al dat roze wat je ziet is dus niet van de baby he haha.. Maar dat begreep je hopelijk al 😛

Ook maakte ik een lekkere pastasalade. De BLT pastasalade die ik vorig jaar deelde. Het recept heeft een weight watchers proof dressing erbij zitten maar ik gebruikte dit keer gewoon slasaus haha.

Donderdag

Donderdagochtend was Fay al voor de wekker wakker. Dat gebeurd niet vaak want ze is nogal een slaapkopje. Dus toen we eruit gingen moest Jokie nog even slapen.

Na de peuterspeelzaal deden we samen allerlei spelletjes. Waaronder memorie. Over dit spel die je hieronder ziet schrijf ik binnenkort nog een blog!

Ook deden we lekker gek samen. Wat een lol kun je hebben met wat gekietel. Zo grappig ook want zodra Fay stop zegt dan stoppen we ook. Maar meestal roept ze daarna heel hard “kieteltijd” waarmee ze bedoelt dat we weer mogen/moeten kietelen.

Vrijdag

Van donderdag op vrijdag had ik een hele slechte nacht. Ik had elk uur gezien en was dus kapot. Helaas voor mij had ik dus ook de hele dag de zorg over onze peuter. Dat is normaliter echt niet erg maar met de weinige energie, de bekkenpijn en de harde buiken die ik had geen succes verhaal. Gelukkig was ik niet helemaal alleen. En waren onze honden ook bereid wat knuffel- en speelsessies over te nemen haha.

Ook gingen we nog even een cadeautje (of meer..) kopen voor Lola en besloten we samen te gaan lunchen. Fay koos ranja met een tosti en ketchup haha.

’s Avonds gingen we ook nog uit eten. Met mijn schoonfamilie. Mijn schoonmoeder wilde graag nog voor de geboorte van onze zoon en het kindje van haar dochter in deze samenstelling eten. En dat zagen wij natuurlijk ook wel zitten. We gingen naar de Griek waar we eigenlijk altijd heen gaan en het was weer smullen hoor. Het hoofdgerecht, maar ook dit toetje..

Zaterdag

Zaterdag was een behoorlijk drukke dag. Maar we startten de dag eerst met een lekker ontbijtje. Ja met roze muisjes want die hebben we nog over van de gender reveal en die moeten natuurlijk op voor onze babyboy komt.

Daarna was het tijd om aan het opruimen en poetsen te gaan. Wij  zijn beide niet echt de beste schoonmakers en opruimers dus er was nogal wat werk te verzetten. Later kwam mijn moeder ook meehelpen en zij heeft de hele babykamer gepoetst. Fay hielp ook goed mee en zette hier het wagenpark in de poets. De roze hadden we al voor Fay natuurlijk, maar de witte hebben we gekregen met mijn babyshower ♥

Daarna was het dan toch tijd voor een feestje. Lola werd drie jaar dus dat mocht gevierd worden! En aangezien Janske haar befaamde regenboog kwarktaart had gemaakt heb ik die natuurlijk geproefd. Nou jongens, de moeite waard hoor!

Na het feestje reden we even naar mijn ouders om een SD kaartje op te halen die ik van mijn vader voorlopig leen. Natuurlijk konden we niet alleen even wat halen en weer naar huis, maar er moest nog even gespeeld en geknuffel worden met zowel opa, als oma, als alle hondjes.

Eenmaal thuis pakte ik dan eindelijk mijn nieuwe camera uit. Deze heb ik als soort van trouwjubileum cadeau gekregen van mijn man. Ik ben er zo blij mee. Nu kan ik eindelijk meer filmpjes maken en maak ik hopelijk ook meer foto’s!

Nou en vandaag is er kofferbakmarkt bij ons in het dorp. Normaal staan we er zelf met spullen maar aangezien ik hoogzwanger ben leek ons dat nu niet zo handig. Wel gaan we er even naartoe om te zien of er nog wat interessants bij zit voor onszelf. Plus we hebben vanmiddag een verjaardag van een van de nichtjes van Bart. Komende week heb ik weer een afspraak bij de fysio plus in het ziekenhuis en verder geen echte plannen!

Wat zijn jullie plannen voor komende week?

 

12 reacties op “Eigenwijs de week door #46 | Lekker lui en babywasjes

 • Heerlijk weekje zo! Ik heb het met de auto ook eens gehad.. maar toen stond ik wel gewoon in een parkeervak! Veerle was 3 weken oud moest dringend eten.. ik stond met de ene kant bij een muur en zo dicht mogelijk omdat ik dan meer ruimte voor Veerle zou hebben gehad.. niet dus.. ik kon niet eens mijn hand er tussen doen zo dicht stond die auto erop! Een vreemde man heeft me geholpen door via m’n kofferbak naar binnen te klimmen en de auto eruit te rijden! Grr!

  • Ik stond ook in een parkeervak maar zoals je ziet stond ik wel een beetje schuin. Maar dat kwam ook door de auto aan de rechterkant. Echter stond t busje links naast me dus niet in een parkeervak en ook nog eens zo dichtbij dat ik er niet in kon. Erin kruipen via een andere kant zag ik ook niet zitten met m’n buik ??

 • Een heerlijke week heb je gehad! Dat wasmiddel heb ik ook gebruikt, en een grotere fles gekocht, want ik vond hem heerlijk ruiken. Ow en die taart, die blijft leuk elke keer als ik hem weer zie!

 • Wat heb je de camera snel binnen gekregen zeg! Top, ben heel benieuwd wat je ervan vind. Tip van Saskia toch? Ik stem voor een update met beeb in de armen volgende week. Toedaloe pijn (nou ja niet direct natuurlijk maar goed) en weer wat energie krijgen. Die taart van Janske ziet er ook heerlijk uit trouwens en dat wat er in het glas zit ook ??

 • Een heerlijk weekje!
  Wat fijn die relax momenten, een beetje jaloers ben ik wel ? Mij lukt het niet zo.
  Ik hoop deze week ook een ontspannende week te hebben, ik ben de afgelopen tijd iedere avond bezig met schoonmaken & opruimen (nesteldrang) en de nachten zijn bar slecht ?

  • Nesteldrang heb ik ook maar alleen teveel pijn om hele avonden bezig te zijn anders deed ik dat ook haha. En die slapeloze nachten.. het is nu 3.35uur dat zegt genoeg denk ik ?

   • Pfff heftige laatste loodjes, maar je bent een topper!! Lekker blijven genieten van de fijne, gezellige, mooie dingen/momenten die nog wel gaan en die zijn veel leuker dan obsessief schoonmaken hoor hihi. Ik ga naar aanleiding van je blog minder zorgen en meer plezier maken..Deze tijd komt niet meer terug..buitenom de vervelende kwalen, zo bijzonder!

Reageren is niet mogelijk.