Eigenwijs de week door #40 | Verrassing, twinning & ziek zijn

Afgelopen week begon echt enorm goed. Heel onverwachts wel, maar super goed. Echter waren de laatste dagen van de week minder prettig. De een na de ander werd geveld door het ziek zijn. Eerst Fay, daarna mijn man en toen ik ook nog. Maar ondanks het nare einde heb ik toch een week vol foto’s voor jullie!

Zondag

Op zaterdag had ik alweer veel te veel gedaan dus zondag zou ik alleen op visite gaan bij vrienden samen met de kleine meid en in de middag héél misschien nog wat op zolder rommelen. Het was heel gezellig, vooral toen de kleine man ook nog eens wakker werd.. Alleen moest de familie waar we waren wel weg kort daarna.

Tenminste, dat werd gezegd dus dat was ook wat ik dacht. Niet wetende dat zij in het complot zaten om mij te verrassen met een babyshower! In mijn zwangerschapsupdate heb je daar al meer over kunnen lezen..

Maandag

Op maandag was het weer een drukke werkdag. In de ochtend was ik bezig met mijn blog en bullet journal en in de middag heb ik gewerkt.

Dinsdag

Dinsdagochtend is altijd een fijn moeder dochter momentje. Ik hoef Fay dan pas rond 11 uur weg te brengen naar de opvang dus in de ochtend doen we graag iets samen. Meestal is dat maar iets heel kleins zoals samen spelen. Dit keer had ik een controle bij de verloskundige, kochten we nog wat bij de Jola Mode en speelde Fay fijn met de duplo.

Toen ik thuis kwam van werken lag er een verrassing op me te wachten. Of ja, ik had proefkaartjes besteld dus deze verwachtte ik wel. Maar niet de manier waarop we ze kregen. Wat een feestje om uit te pakken zo! En ook erg fijn want zo zag ik de kaartjes, viel er al direct eentje af en aan de ander moet toch nog gesleuteld worden.

Woensdag

Op woensdag wilde onze kleine meid graag haar (nieuwe, komt nog in een shoplog) streepjesjurk aan. “Want jij hebt ook een streepjesjurk he mama, dan moet jij hem ook aan”. Dus zo werd het opeens twinning is winning!

Ook werkte ik nog wat aan mijn bullet journal. Ik ben er nu telkens best wat tijd aan kwijt, maar het is de bedoeling dat het (zodra ik de routine heb) me juist tijd oplevert straks!

Donderdag

Op donderdag is het normaliter mijn thuiswerk dag. Ik had nog wel een afspraak bij het diagnostiek voor een anti d spuit maar verder stond werken echt op de planning. Totdat dit zieke kindje thuis kwam. In een half uur tijd heb ik haar 2x onder de douche gezet en 2x het bed moeten verschonen. Nou dan weet je het wel.

Het ziek zijn werd zelfs zo erg dat de dokter het nodig vond om ons langs te laten komen. Terwijl ik eigenlijk alleen om advies belde. Maar ja, ze hield dan ook echt niks binnen. En onze dame die werkelijk nergens slaapt behalve in bed en heeeeeeeeeel soms 5 minuten in de auto sliep nu om 17.15uur al op de bank. Ze was echt ziek.

Vrijdag

De dag begon voor ons al om 5 uur in de ochtend. Want een ziek kindje bij je in bed hebben is niet bepaald ideaal. En als je dan zelf ook nog eens niet fit bent dan maakt dat de ellende compleet. Gelukkig knapte Fay in de loop van de dag dusdanig op dat ze naar de speeltuin wilde. Ze hield haar eten ook binnen gelukkig. Heel lang bleven we echter niet.. want zo fit waren we dan ook weer niet. Maar frisse lucht is altijd goed.

Mijn man kwam ziek thuis na zijn werk en dook het bed in. Ik maakte dit weekoverzicht grotendeels al zodat ik in het weekend niet zoveel meer hoefde te doen.

Zaterdag

Dat ik het weekoverzicht gisteren al grotendeels gemaakt had was maar goed ook. Want ik werd wakker met enorm veel pijn. In mijn buik precies daar waar de baby zit en het trok ook nog naar mijn rug toe. Een uur later werd de wc mijn beste vriend en dat bleef hij vrijwel de hele dag. Omdat de pijn in mijn buik en rug telkens kwam opzetten en weer wegtrok belde ik toch maar de verloskundige. Met dit termijn ben ik extra voorzichtig. Gelukkig was er niets te vinden dus we vermoeden toch een soort van buikgriep. Gelukkig nam mijn moeder Fay even een paar uur uit onze handen waardoor ik ook lekker in bed kon blijven en mn man ook even tot rust kon komen.

Ik sleepte mezelf wel eind van de middag uit bed, de pijn was grotendeels weggetrokken alleen bleef de wc mn beste vriend. Ben even in het zonnetje gaan zitten voor de frisse lucht en nodige vitamine D en genoot van Fay die zich prima vermaakte..

Nu is het bijna 19uur en typ ik dit laatste stukje vanuit bed en ga ik zo mijn ogen weer sluiten. Laten we hopen dat ik morgen wakker word zonder die buikgriep zodat ik van het mooie weer kan genieten!

10 reacties op “Eigenwijs de week door #40 | Verrassing, twinning & ziek zijn

  • Wat hebben ze je verbaasde gezicht goed vastgelegd vorige week zondag! Mooi om te zien.
    Je bullet journal wordt mooi hoor.

    Hopelijk ben je inmiddels wel weer opgeknapt en kan je vandaag ook genieten van het mooie weer in plaats van de wcpot.

  • Beterschap, hopelijk snel weer opgeknapt! Wij hopen dat het ons deurtje voorbij gaat want na 3 weken verkoudheid vinden we het wel genoeg haha!
    Wat leuk verpakt de proefdruk.. Dat was 2 jaar geleden nog niet.

  • Hè vervelend! Beterschap en hopelijk pak je straks nog even wat mee van de zon. Tijdens mijn zwangerschap had ik ook wat jij omschrijft. Mij hielp destijds zwarte thee drinken en witte rijst heel waterig doorkoken en dat met een klein beetje zout eten/slurpen. Ik weet het, niet het allerlekkerste maar verricht wel wonderen! Vrouwenmantelthee ook een aanrader met dit soort ‘kwalen’. Omdat je natuurlijk niks kan innemen qua medicijnen, zijn dit goede alternatieven. Nogmaals beterschap!

  • Beterschap voor jullie! Naar is dat om met z’n allen tegelijk ziek te zijn… Die babyshower is echt leuk zeg! En dat doosje met je proefgeboortjekaartjes <3 Twinning jurkje ben ik heel benieuwd naar de shoplog, superleuk

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *