Eigenwijs de week door #36 | feest, feest en nog eens feest!

Afgelopen maandag werd onze kleine kabouter alweer drie jaar. En dit hebben we verspreid over vier dagen gevierd! Nou eigenlijk “lieg” ik want vandaag komt er ook nog visite voor haar verjaardag dus eigenlijk is het vijf dagen haha. Wat een bofkont is die kleine meid van ons en daarom zal het weekoverzicht dan ook voornamelijk gaan over feest, feest en nog eens feest!

Zondag

Deze dag vierden we haar grote verjaardagsfeest. De vrijdag ervoor was al de eerste keer feest aangezien mijn broertje langs kwam. Wat dus ook taart en cadeaus betekende. Maar vandaag was ze dan echt jarig. Of ja, dat vertelden we haar. Want leg maar eens een peuter uit dat we heel groot haar verjaardag vieren maar ze eigenlijk pas de dag erop jarig is. Wanneer ze de hele dag naar de psz en opvang is.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Als eerste kreeg ze natuurlijk de cadeaus van papa en mama. Haar grote cadeau was een nieuwe fiets, maar ja die was niet ingepakt. En deze cadeaus wel! Dus dat werd toch de allereerste missie. Naast de stapel kaarten die we hadden binnen gekregen voor haar verjaardag. Mede dankzij een aantal hele lieve online vrienden. Zo mag ik jullie wel noemen denk ik.. Dikke kus voor jullie!

Dit jaar had ik overigens totaal niet uitgepakt qua verjaardag. De jaren hiervoor waren echt the bomb met thema versieringen, zelfgemaakte taart en ander lekkers. Dit jaar deed ik het lekker simpel en haalde ik de taart (plus tompoezen) bij de Hema. En dat was een succes hoor, want wat een lekkere taart en ook enorm mooi! Onze kleine meid was er enorm blij mee.

Het eindresultaat van het grote verjaardagsfeest was een tafel vol met leuke cadeaus, een kinderfiets plus een poppenwagen. Wat een feest! De kleine meid is enorm verwend EN er zijn zelfs een aantal dingen van het verlanglijstje gekocht. De rest van de dingen die erop staan schuiven we maar door naar de decembermaand 😉

Nadat alle visite weg was (we hadden de hele dag door visite maar wel lekker verspreid, precies zoals ik wilde/hoopte) wilde Fay meteen met een van haar cadeaus aan de slag. Namelijk Olaf verven. Dit ging heel geconcentreerd zoals je wel kunt zien 😉

Maandag

Op maandag stond de ochtend in het teken van de peuterspeelzaal en de middag van de kinderopvang. Zelf moest ik in de middag werken, maar in de ochtend kon ik wel mee naar “school” om daar haar verjaardag te vieren. Wel zo leuk op de dag zelf. En voor mij een tikkeltje emotioneel ook haha.

Fay wilde zelf haar mooie regenboog rok aan en deze werd door vele kindjes bewonderd. Fay is altijd enorm onder de indruk maar geniet wel. Al lijkt dat soms voor buitenstaanders niet zo 😉

Qua traktatie had mijn man (!!!) een heel leuk idee van Pinterest geplukt en dat was een gezonde cupcake. Ik vond dit super leuk maar had niet goed nagedacht over de uitvoering want wat blijkt nou.. papieren cupcakecups kunnen niet zoveel hebben. De gezonde cupcakes waren dus helemaal uitgezakt, ik had beter van die plastic versies kunnen kopen. Maar goed, les voor een volgende keer!

Na het feest vieren mochten ze lekker gaan spelen en dronk ik nog even mijn koffie. Uiteraard ging ze meteen met haar beste vriendinnetje spelen. Dat wordt nog wat, want dit vriendinnetje word eind juni alweer vier en gaat dan naar groep 1…

Dinsdag

Op dinsdagochtend gingen wij nog even naar de Action voor de traktatie op het kinderdagverblijf. Ja zo’n moeder ben ik, lekker last minute haha. In de middag vierde Fay het op de opvang en was ik weer lekker aan het werk.

Fay wil zelden iets op haar hoofd, het was al een wonder dat ze haar kroon op hield tijdens het feest vieren. Maar opeens zag ze haar pet en wilde deze op. Hij is dan ook wel erg stoer natuurlijk..

Daarna mama helpen met het maken van de traktatie. Ik had een ander idee in mijn hoofd maar de helft van wat ik nodig had kon ik niet vinden. Maar gelukkig bedacht ik last minute dit idee nog.

Eenmaal weer thuis na het werk en de opvang ging Fay weer lekker spelen met een van haar cadeaus. Wat zijn we blij met de loco bambino!!

Woensdag

Deze dag stond voor mij vooral in het teken van werken werken werken want de dinsdagavond hadden we met My Lovely Notebook een Facebook sale gehouden wat een enorm succes was. Dat betekende woensdag dus keihard werken om alle ontvangen betalingen en orders te verwerken.

Toch kon ik jullie deze foto(s) niet weerhouden. En ja ze stonden op al Instagram, maar krijg tegenwoordig zo weinig likes dat volgens mij niemand mijn foto’s ziet haha.

Dit was een deel van alles wat we tijdens de Facebook sale hebben verkocht. Daar zat een boel pakketpost ook bij. Super om te zien!

Donderdag

Donderdagochtend ging Fay naar de peuterspeelzaal en heb ik gewerkt. Op donderdag mag ik dat altijd thuis doen en dat is echt heel fijn.

Eenmaal weer thuis hebben we lekker gespeeld samen en Fay ook alleen. Maar vooral samen. Ze had vandaag echt zo’n “ik kan niet alleen spelen”-dag. Herkenbaar bij iemand?

Daarna maakten we samen een heerlijke quiche. Zo ziet hij er niet uit omdat ik het ook in een andere ovenschaal heb gedaan, maar lekker was hij wel!

Sinds kort proberen we Fay omstebeurt naar bed te brengen. Vandaag was mijn man aan de beurt. Ik vind dat altijd zo’n schattig gezicht die twee samen!

Vrijdag

Op vrijdag ging t feest stiekem door want Fay mocht kiezen waar we heen gingen.. Tsjah en dan zegt de peuter natuurlijk “Jokie en Jet”! Oftewel de Efteling. Gelukkig heb ik nog steeds mijn abonnement dus al snel stapten we in de auto op weg naar Kaatsheuvel. Het beloofde een mooie zonnige dag te worden en dat was het ook!

Eenmaal in het park mocht Fay kiezen waar we als eerste naar toe zouden gaan. En haar antwoord was: De Fakir. Oke die was onverwacht en dat betekende ook alle sprookjes voorbij lopen in het sprookjesbos. Zelfs de sprookjesboom… :O

Fay was trouwens dé prinses van die dag aangezien ze het mooiste (en enigste) gouden karretje mee kreeg. Mét fluwelen kussentje. Ze voelde zich de koning ten rijk en vele kinderen wilden ook deze kar. Dat mocht echter niet van prinses Fay hahaha..

Het was echt een heerlijke en vooral ook rustige dag. Er waren niet zoveel bezoekers, het leek veel maar was flink verspreid wat ervoor zorgde dat we nergens wachttijd hadden. Wel was de droomvlucht dicht (dat stond voor vertrek nog niet op de site) dus dat was wel jammer. Fay durft namelijk niet in zoveel attracties dus gingen we 4x in de Carnaval Festival.

Aan het einde van de dag voor we gingen nog even lekker aan het water gezeten en genoten van het zonnetje. Wat een heerlijke dag weer!

Zaterdag

Zaterdag was weer boodschappen dag, buikfoto dag en ging ik lekker met Fay naar de speeltuin.

Ik nam mijn camera ook mee naar de speeltuin om dat ik wat outfit foto’s van haar wilde maken voor een blog. Deze kun je binnenkort verwachten. Ze liep met haar poppenwagen alsof ze niets anders doet en de “baby” mocht zelfs mee glijden in de speeltuin.

En vandaag krijgen we hoog bezoek. Janske en haar gezin komen nog even de verjaardag van Fay vieren en later die dag gaan we naar de Wouterbergen hier in de buurt om de stokstaartjes te begroeten die daar nieuw zijn komen te ‘wonen’.

Wat zijn jullie plannen?

9 reacties op “Eigenwijs de week door #36 | feest, feest en nog eens feest!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *