Eigenwijs de week door: lang geleden..

Ik zie je al knipperen met je ogen. Gebeurd dit echt? Is er werkelijk een nieuw weekoverzicht op Meisje Eigenwijsje? Op een weekenddag? Ik kan je vertellen, het is geen droom maar dit gebeurd gewoon. Leuk he! Ik hoorde van allerlei kanten geluiden dat mensen mijn overzichten misten en als ik terug keek naar mijn statistieken werden deze ook echt goed gelezen. Dus ik heb besloten om er weer mee te starten!

Of ik ook echt elke week een overzicht plaats weet ik nog niet. Toch wilde ik dit weer graag gaan starten en wel op de zondag omdat ik het zelf zo’n fijne dag vind om bij te lezen bij anderen. Bij deze dus. Veel leesplezier!

Bonte boeren lunchplank

Vorige week zondag ben ik samen met mijn moeder en broertje lekker gaan lunchen bij de Brandevoortse Hoeve. Het was niet zomaar een lunch, nee mijn broertje en ik hadden een bonte boeren lunchplank cadeau gedaan. Met Moederdag trouwens, maar we vonden nu pas de tijd om ook werkelijk te gaan. Het was echt super veel, lekker en gezellig. Wanneer er iets op was konden we het bijvragen. Echt fijn. Het was lang geleden dat we zo samen waren zonder aanhang en dergelijke. Zouden we eigenlijk vaker moeten doen!

Big Mac kapsalon

Wanneer we het dan toch over eten hebben wil ik even de Big Mac kapsalon uitlichten. Ik ontdekte deze in de Instagram feed van Ohmyfoodness en afgelopen week heb ik hem dan eindelijk gemaakt. Verre van gezond, maar zo ontzettend lekker! Alleen Milo vond er niks aan, die was niet zo’n fan van de saus.

Hasbro event

Afgelopen woensdag waren we uitgenodigd bij Hasbro op het hoofdkantoor. Vorig jaar zijn we hier ook geweest en was het ook al een mega succes. Dus ik was erg blij dat ik dit jaar weer mocht komen. Omdat mijn dochter een studiedag had konden we fijn bij de eerste sessie aanwezig zijn. Wat minder druk zou zijn dan de tweede sessie. We gingen op schattenjacht naar allerlei leuke nieuwe speelgoed. In vrijwel elke ruimte was er wel een leuke kleine activiteit zoals een tattoo laten zetten, een spel spelen, zoeken naar de katten en nog veel meer. Overal waar ze kwamen en de opdracht uitvoerden kregen ze een stempel en vaak ook nog een kleinigheidje. Met een volle stempelkaart konden ze aan het eind nog een groter cadeau ophalen. Super leuk!

Veel gewerkt

Naast het eten, het koken en het event heb ik ook nog heel veel gewerkt. Dit doe ik voortaan in mijn nieuwe kantoor waar ik zo ontzettend blij mee ben. De maandag en de donderdag zijn mijn vaste lange dagen. Maar ik werk ook wanneer mijn dochter naar school is en mijn zoontje slaapt. Ik hoop dat ik over een tijd nog de dinsdag erbij kan pakken als extra lange werkdag. Dat is wel een doel voor volgend jaar.

Afgelopen week sloot ik overigens ook mijn coachingtraject af bij Kim Buining. Ik heb zoveel geleerd van en met haar en daar ben ik zo blij mee. Ik denk dat ik daar ook nog wel een apart artikel over schrijf.

Afspreken

Sinds dit schooljaar is onze dochter helemaal van het afspreken. Elke week, wat zeg ik elke dag, vraagt ze er wel om. Meestal blijft het bij 1x per week afspreken zoals afgelopen vrijdag. Er kwam een vriendinnetje spelen waar ze nog nooit mee afgesproken had. Het meisje had zelf ook nog niet zo vaak afgesproken dus zij vond het ook wel erg spannend. Het eerste half uur was dan ook ontzettend aftasten voor haar. Fay was juist enorm druk en enthousiast want er kwam weer iemand spelen. Dat hielp in het begin niet erg mee, maar na ongeveer een half uur ging de knop bij beide om en speelden ze super lief samen.

Lichtjesroute

Gisteren hebben we vooral veel opgeruimd qua speelgoed. Dit doen we eens in de zoveel tijd om te zien of er iets weg kan of naar boven. Maar we eindigden de dag met een heerlijke stamppot en…. de lichtjesroute!! Dit is een jaarlijkse traditie van ons (en velen met ons haha). We namen beide kinderen mee, in de hoop dat de jongste wel in slaap zal vallen..

Onderweg pakten we nog een mooie zonsondergang mee. Al is dat lastig te fotograferen vanuit een rijdende auto haha. Geldt overigens voor de hele lichtjesroute. Dus wellicht een volgende keer toch maar met de fiets…

Ik heb vooral genoten van de snoetjes van de kinderen. De jongste was in het begin erg rustig en leek telkens in slaap te vallen. Terwijl de oudste bij vrijwel alles zij dat het zooooo mooi was. Alleen het allermooiste was toch weer de eendjesvijver. Daar parkeerden we ook de auto eventjes om het goed te bekijken. Volgens Fay was dat het mooiste van de hele avond. En ik… ik vond haar snoetje het mooiste van de avond ♥

Heb jij wel eens de lichtjesroute gereden?

2 reacties op “Eigenwijs de week door: lang geleden..

 • Vivian wassen zegt:

  Super fijn dat je weer eens een persoonlijk blog je schrijft. Dat is al sssssuppper lang geleden. De laatste tijd schrijf je alleen nog maar over samenwerkingen en gesponsorde artikelen. Sorry die lees ik niet. Vind ik niet fijn al die reclame. Ben je gaan volgen omdat ik het juist zo fijn vond om te lezen hoe jullie het doen met de kindjes. En dat is al een hele lange tijd niet meer terug te vinden op je blog. Jammer. En al die reclame vind ik niks.

  • Hoi Vivian,

   Dank je voor je eerlijke reactie. Je hebt helemaal gelijk! Alhoewel ik samenwerkingen altijd persoonlijk probeer te houden en wel goed kijk naar of het bij me past kan ik me voorstellen dat niet iedereen dat leuk vindt om te lezen. Schrijven over de kindjes is iets wat ik tegenwoordig erg lastig vindt en daarom lukt me dat ook niet meer zo goed. Toch zal ik proberen om dit wat vaker te doen. Wellicht niet perse over de kinderen maar wel meer persoonlijke artikelen zoals deze. En ik zal meer de balans erin proberen te houden. Bedankt voor de eyeopener!

   Liefs Nicole

Reageren is niet mogelijk.