Eigenwijs de week door: fotoshoot, kermis, kasteel, eenden & meer

Oeps, ik zag dat het laatste weekoverzicht op 30 april online kwam dus ik vond het tijd worden om weer eens wat online te zetten. En om het dan goed te maken doe ik gelijk twee weken. Dus vandaag blikken we terug op de weken van 13 t/m 26 mei. Vanaf Moederdag tot gisteren dus. Neem gezellig een kijkje in ons leven..

Moederdag

Op Moederdag ging de wekker van mijn man al om 6 uur. Ik vervloekte hem eerst, maar blijkbaar had hij dit expres gedaan om samen met Fay een ontbijtje te maken beneden. Hij weet dat ik altijd vroeg wakker ben dus wilde me voor zijn. Super lief want ik kreeg een heerlijk ontbijtje op bed én lieve zelfgemaakte cadeaus.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Later maakte Fay nog een lekkere picknick voor me, dus ik was een grote bofkont ????

Daarnaast werd ik ook nog eens verrast door Maxi-Cosi, want ik kreeg een grote doos met daarin een hartjes ballon (een groot succes bij de kinderen) en een doosje met de lekkerste bonbons! Ook Fay heeft ervan gesmuld..

VA Festival

Op de maandag ging ik naar het VA Festival in Eindhoven, georganiseerd door Patty Golsteijn. Ik vond het mega spannend want ik kende er verder niemand. Maar ik heb er al direct leuke contacten op gedaan. Altijd fijn om collega’s te hebben, vooral omdat we allemaal een andere specialisatie hebben en elkaar dus ook kunnen versterken!

Ik woonde er hele interessante workshops bij, waaronder deze van Ingrid en Laura over Chatbots. Ik ben niet technisch onderlegd, maar dit vind ik zeer interessant en zou ik wel meer over willen weten. Wie weet kan ik me hier ook in gaan specialiseren.

Verder hing ik ook nog even de fan girl uit bij Manon Toma. Ik volg Manon echt al enorm lang online en had haar nog nooit ontmoet. Maar zij hield ook een workshop, een erg interessante ook, en dus greep ik mijn kans om samen een foto te maken haha. Bedankt Manon!

Het was een hele interessante dag waarbij ik veel heb lopen pennen. Wel moet ik dit alles nog uitwerken, dus ik zet het even op mijn to do list voor de vakantie haha.

Wandeling en fotoshoot

Op dinsdag 15 mei maakte ik eerst een fijne wandeling samen met een vriendin en onze zoontje naar de dierenboerderij. We waren echt bijna thuis en mijn mannetje viel in slaap.. Echt super schattig.

Na zijn slaapje reed ik naar Charlotte haar huis, want zij zou ons mannetje op de gevoelige plaat gaan vastleggen. Helaas niet met een cakesmash aangezien hij nog niet goed kan zitten. Soms lukt het hem een paar tellen maar meestal valt hij meteen om haha. Dus we besloten om andere foto’s te gaan maken.

Wel typisch dat ik hem dus neerzette en hij dus zeker een minuut zo bleef zitten.. Boefje. Maar goed, met een cake smash beweegt een kind veel en ik zag hem al voorover vallen in de taart haha. Beter even een paar weken wachten dus tot hij echt goed kan zitten.

Kermis in het dorp!

Vanaf vrijdagavond tot en met maandag was het kermis hier in het dorp. En daar zijn we elke dag wel even (of langer) geweest. Er staan niet veel attracties, namelijk alleen een draaimolen, de rups en botsauto’s. Maar je kunt ook eendjes vangen, touwtje trekken, er staan grijpmachines en zo zijn er nog 1 of 2 van die spel dingen. Daarnaast heb je er een fijn terrasje bij en een grote feesttent. Genoeg om jezelf dus te vermaken en die kinderen lopen lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes rond want zo klein is het. Dat het gewoon kan!

Open kasteel dag Kasteel Heeze

Op de maandag zijn we ook naar het Kasteel in Heeze geweest omdat zij open dag hadden. Je kon een rondleiding krijgen door het kasteel en/of de tuinen ervan. Maar er stonde ook pony’s waarbij je mocht pony rijden, er was een poppenkastvoorstelling, live muziek en nog veel meer.

thule fietstrailer

We besloten om te gaan fietsen omdat het parkeren vast heel lastig zou zijn. En gebruikten daarbij de fietstrailer die we van Thule hebben ontvangen. Het is eigenlijk een fietstrailer en buggy in één, dus heel handig ook op de bestemming zelf. Dan toveren we hem gewoon weer om tot een buggy. Wat ook fijn is, is dat we met Milo nog geen half uur tot drie kwartier durven te fietsen in het stoeltje omdat hij nog niet goed zelfstandig kan zitten. Maar hierin ligt hij wat steviger en heeft hij meer ondersteuning. Dus dan durven we het wel aan.

Fay is helemaal weg van paarden en pony’s en gaat normaal gesproken ook 1x per maand naar de manege voor een kindermiddag met de pony’s. Alleen deze maand zijn we niet geweest, dus ze vond het extra leuk dat ze nu alsnog op de pony’s mocht rijden. We kochten twee tickets voor haar zodat ze twee keer een ritje kon maken verspreid over de middag.

Eenden familie op bezoek

Op dinsdag was ik in de woonkamer aan het stofzuigen toen ik in mijn ooghoek een baby eendje zag. Ik dacht even dat ik het droomde, maar toen ik buiten ging kijken was het echt zo. Zeven kuikentjes liepen achter mama eend aan door onze tuin. Ze hadden geluk dat de honden binnen zaten, anders waren er denk ik een paar minder geweest haha!

Vijf jaar getrouwd

Op donderdag waren we vijf jaar getrouwd en verraste mijn man me in de middag met een heerlijke lunch in het PSV stadion. Dé plek waar we ook getrouwd zijn (op het veld en waar we ons diner en feest hadden (Bij De Verlenging). Super leuk om hier weer een keer te zijn en ook Milo keek zijn ogen uit..

Werken in het atelier van Marloes

Op vrijdag tufte ik samen met Milo naar Soesterberg zodat ik daar gezellig samen met Marloes in haar atelier kon werken. Uiteindelijk heeft vooral zij gewerkt en heb ik wat kleine dingen gedaan, maar het was enorm gezellig. Ook hebben we outfit foto’s gemaakt van mij voor een blog die deze week ergens online gaat komen. Houd het dus goed in de gaten ????

Tropisch weer

Gisteren was het echt tropisch weer dus zaten onze kinderen uiteraard lekker in het water. Eerst bij opa en oma in dit handige badje hieronder. Milo deed dat uitermate goed qua zelf zitten #trotsemoeder. En daarna lekker bij ons thuis met water kliederen. Voor Milo hadden we even uit nood een grote bak gepakt waar we hem in hadden gezet haha. Maar daar moeten we nog iets anders voor zien te verzinnen.

’s Avonds gingen we lekker BBQen met zijn viertjes. En wauw wat hebben beide kinderen goed gegeten zeg. Fay heeft gewoon 2 stukken vlees op, aardappeltjes, veel groente en stokbrood. En ook Milo heeft goed meegegeten.

Vandaag zal het weer zo’n benauwd weer worden dus wij vertoeven dan weer lekker in het water…

Wat gaan jullie doen vandaag?

6 reacties op “Eigenwijs de week door: fotoshoot, kermis, kasteel, eenden & meer

 • Valt me op dat je hier en op IG vrij vaak refereert dat je zoontje nog niet kan zitten….een kindje mag toch op zijn eigen tempo ontwikkelen?

  • Ja dat klopt, mijn zoontje is ziek dus ik weet waarom hij nog niet zit. En anders zou het inderdaad om eigen tempo gaan. Maar ik mag toch wel aangeven dat we met een fietstrailer gaan omdat hij nog niet kan zitten? Of dat ik aangeef dat ik hoop dat hij binnenkort kan zitten omdat het leuk is? Wat is daar mis mee? Ik zeg nergens dat hij zich niet op zijn eigen tempo mag ontwikkelen.

   Vind het zo jammer dat je zelf ook meteen een oordeel hebt.

 • Nou het valt mij ook op dat je heel vaak frustraties uit over het feit dat Milo nog niet kan zitten. En desondanks hem dan maar geforceerd ergens neerzet, en of dat nu zo goed is voor hem is maar de vraag. Laat het gewoon gaan, ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Laat een kind voelen dat hij goed is zoals hij is..

 • Goh Nicole, wat doet het met je dat Milo door gezondheidsproblemen nu rond zijn eerste verjaardag nog niet zelfstandig kan zitten? Ik zie dat je het regelmatig benoemt wil je er wat over delen?

  Dat… Joyce en Louise komt heel anders over dan wanneer je het zelf maar gaat invullen.

  Natuurlijk laat iedere ouder zijn/haar kind op zijn eigen tempo ontwikkelen.. maar een kind wat met 1 jaar nog niet zelfstandig zit valt op…. en daar krijg je wel eens vragen over natuurlijk deel je dat stukje dan ook.

  Over het “geforceerd” zitten.. het is juist goed om soms even kort te oefenen, je kind uit te dagen en de spieren de kans te geven sterker te worden.. natuurlijk zit hij geen uren in zo een stoeltje… of zetten ze hem niet 20x achter elkaar op een kleedje in het gras..

  Maar je zou liegen als je je kind nooit iets hebt laten oefenen.. zo leren ze toch ook lopen? Door het te doen! Als je kleintje dan valt leer je hem/haar toch ook opstaan?

  Jammer zo een negatieve invulling.. vraag eerst eens na voordat je een mening gaat verkondigen.

  Lieve Nicole,
  Fijn dat jullie toch met fietskar kunnen fietsen en wat moet jij een heerlijke Moederdag gehad hebben! Je boft met de kanjers !

 • Wat een leuke dingen hebben jullie gedaan! En dat je het benoemt dat Milo nog niet kan zitten vind ik logisch, anders krijg je allerlei opmerkingen daarover. Ik ben het volledig eens met Carmelina die het hierboven heel goed uitlegt en aan je vraagt. Ieder op z’n eigen manier, ook Milo die door z’n ouders stimulans krijgt en vooral veel liefde.

 • Ik lees in dit stukje ook vaak over zitten, maar ik hoor eigenlijk nergens frustratie, alleen trots. Wat je kinderen al wel/nog niet kunnen heeft invloed op je dagelijks leven, lijkt mij logisch dat je daarover schrijft.

Reageren is niet mogelijk.