Eigenwijs de maand door | mei 2019

Juni is alweer een paar dagen oud en dat betekent dat er weer een maand voorbij is. Mei was een hele gekke maand want ik had verwacht dat we veel op de camping zouden zitten. Maar het weer was er niet echt naar. Niet dat het heel slecht was, maar ook weer niet echt super. Behalve de laatste dag van deze maand dan. Gelukkig hebben we nog wel een boel andere dingen gedaan…

Phoxy voetbaltraining

Onze kinderen zitten bij de kinderfanclub van PSV. De Phoxy club. En daarbij wordt elk jaar wel iets leuks georganiseerd. In april mocht onze zoon naar de dierentuin met de Phoxyclub en in mei was het onze dochter die een leuke activiteit had. Zij mocht dit keer op voetbaltraining. Dit zou eigenlijk in het stadion van PSV zijn maar helaas werd er uitgeweken naar een andere locatie. Dat was wel erg jammer. Ook omdat de training door een hagelbui werd ingekort.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Maar onze dochter heeft het zo ontzettend leuk gehad. En daar gaat het uiteindelijk om!

Speelboerderij De Hooiberg in Bladel

Begin mei was het nog vakantie en op de allerlaatste dag van die vakantie zijn wij naar Bladel gereden. Ik had namelijk via social deal een kaartje gekocht voor onze dochter voor de speelboerderij daar. Volwassenen zijn namelijk gratis en kinderen onder de twee jaar ook. En toevallig is onze zoon (nog net) geen twee. Ideaal. Toen we aankwamen was het ontzettend rustig en al snel werd het drukker. Niet zo druk dat je geen overzicht meer had, maar gewoon gezellig druk. Dat vond onze dochter ook wel fijn want ze had opeens een vriendje om mee te spelen.

Onze zoon moesten we enorm in de gaten houden want die klauterde echt overal op. En ging overal vanaf. Of dat nu een kleine glijbaan was of juist een hele grote, maakte hem niets uit. Hij ging op de buik en glijden maar. Durfal dat het is. Ik vond het bij de Hooiberg overigens erg leuk voor de kinderen. Het enige waar ik me wel om verbaasde was het aanbod qua eten en drinken. Je had een hele wand aan snoepgoed en ook qua ‘gewoon’ eten was het vooral friet, frikandel of een broodje hagelslag. Echt iets gezonds zat er niet bij. Het enige wat je had was een snackplank voor 4 personen van €5,95 waar dan tomaten, komkommer, paprika en wortel bij zat. Gewoon los fruit verkopen had van mij ook wel gemogen. Net als een broodje kaas of ham.

Nieuwe fiets voor Fay

Aangezien onze dochter niet al te lang geleden heeft leren fietsen en haar eigen fietsje echt veel te klein is besloten mijn ouders om haar een nieuwe fiets te geven. Dus op een vrijdagavond reden we naar Best om daar een nieuwe uit te zoeken. Voor de kleine dame was het al snel duidelijk welke ze graag wilde.

Sinds ze die fiets heeft wil ze opeens overal met de fiets heen. Zo leuk! Nu nog kilometers maken zodat ze straks ook eens met mij naar het dorp kan. Dat is voor nu echt nog te ver, maar door telkens een stukje verder te fietsen komen we er wel!

Paprika kwekerij

Afgelopen maand is mijn dochter met haar klas ook naar een paprikakwekerij geweest. Hier schreef ik ook al een uitgebreide blog over dus zal ik hier niet zoveel over vertellen. Maar het was echt een succes. Ze heeft het nu nog steeds over dingen die ze toen geleerd heeft. Heeft indruk gemaakt dus.

op bezoek bij de paprikakwekerij

Weekendje Center Parcs

Als je mijn blog of Instagram goed volgt dan heb je ook al voorbij zien komen dat we een weekendje weg zijn geweest. Heerlijk naar Center Parcs Het Heijderbos. Echt een van de leukste parken die ze hebben naast De Kempervennen en De Eemhof. Alhoewel ik Port Zelande ook erg tof vind. Ik heb natuurlijk ook bij lange na niet alle parken gezien dus kan eigenlijk ook geen goed oordeel vellen haha. Maar we hebben in ieder geval erg genoten dat weekendje.

GaiaZOO

Op de een na laatste dag van de maand mei zijn we naar GaiaZOO in Kerkrade geweest. In 2016 kwamen we daar voor het eerst en het laatst met de toen nog 2jarige Fay. Best grappig om het verschil te zien met ons zoontje die nu ook bijna twee is. Fay was al echt een peuter (ze was ook net pas 2) die al vrij veel en duidelijk praatte en liep. En ons zoontje oogt toch nog best als baby… Dit keer gingen we naar GaiaZOO omdat ze sinds kort een hele grote groep flamingo’s hebben. Hier volgt nog een aparte blog over.

Verder had ik eigenlijk nog een heel tof event van L.O.L. Surprise, maar ik lag met buikgriep in bed die dag dus kon er helaas niet heen. Ik heb enorm veel zin in deze maand, hij is al goed begonnen met 2 dagen camping.. Maar hier lezen jullie eind deze maand of volgende maand wel weer over 😉 (Of volg me op Instagram dan zie je meer voorbij komen!)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *