Eigenwijs de maand door | December 2018

Heel fanatiek begon ik een aantal weken geleden weer met Eigenwijs de week door. Om vervolgens na 1x weer te denken “ik stop ermee”. Niet omdat het niet goed bekeken werd of omdat ik het niet leuk vond. Maar omdat mijn weken niet altijd heel erg spannend of interessant zijn. Toch vind ik het altijd bij anderen heel leuk om te lezen en er werd wel naar gevraagd. Daarom heb ik besloten om er een “eigenwijs de maand door” van te maken. Zo kan ik jullie toch een kijkje geven in ons leven zonder dat het saai wordt.

Al is de maand december nog niet voorbij, toch wilde ik met jullie alvast terugblikken op onze maand.

Twee dagen weg voor werk

Eind november, begin december was ik twee dagen van huis voor mijn werk. Ik volg namelijk een online programma bij Rosanne Raubun en daar zaten ook twee offline dagen bij. Omdat ik het niet zag zitten om beide dagen op en neer te rijden (toch telkens 2 uur heen en 2 uur terug) ben ik daar blijven overnachten. In een prachtige B&B met een gigantische kamer, inclusief groot bed en badkamer. Uiteraard heb ik daar ook heerlijk in bad gelegen. Het ontbijt was trouwens ook echt super, leek wel een mini high tea. Maar dan in de ochtend.

In die twee dagen heb ik niet alleen veel geleerd over het maken van programma’s, maar ook fijn genetwerkt met andere ondernemers. Super tof vind ik dat.

Sinterklaas vieren

Natuurlijk hebben we afgelopen maand (en in november) veelvuldig Sinterklaas gevierd. We maakten leuke uitjes zoals naar Toverland waar Sinterklaas kwam en mijn man is met mijn moeder en de kinderen naar het Sinterklaaskasteel geweest. Ook vierden we Sinterklaas bij mijn ouders en deden we aan pakjesavond.

De kinderen zijn echt ontzettend verwend!

Eindejaarsborrel Kim

In het tweede weekend van december was ik weer een hele dag weg. Dit keer reed ik samen met twee andere onderneemsters naar Zwolle waar de eindejaarsborrel van Kim Buining was. Dit deed ze voor al haar klanten en daar was ik er natuurlijk ook een van. Daarnaast ben ik ook gestart als haar VA, dus dat was extra leuk. Ik kon meteen behind the scenes opnames maken voor op het Instagram account.

Verder waren er een aantal hele goede workshops waarbij ik ontzettend veel heb geleerd. Ik heb leren kijken naar bepaalde dingen op een andere manier en hier ga ik me komend jaar nog meer in verdiepen. En ook dit keer geldt: het netwerken was zo fijn en belangrijk!

Workshop moodboard

Over deze workshop heb ik natuurlijk ook al apart een artikel geschreven maar ik wilde hem toch even noemen in mijn terugblik. Wat was het super tof om samen met andere vrouwen te kijken naar onze dromen en wensen. En om dit dan te visualiseren in een creatieve moodboard.

Disney On Ice

Ook stond afgelopen maand Disney On Ice op het programma. Vorig jaar gingen we voor het eerst en wauw.. deze show overtrof de vorige echt enorm! Vorig jaar was ook mooi, maar dit jaar.. Ongelofelijk!! Uiteraard staat hier ook een verslag van online.. en ik raad het je echt aan om hier volgend jaar heen te gaan. Wij gaan sowieso, of dat nu via de blog is of dat we zelf kaartjes kopen.

Intratuin

Tijdens de maand van de kerst kun je niet zonder een bezoekje aan een tuincentrum. Samen met mijn moeder en mijn zoontje ging ik naar de Intratuin in Weert. Sowieso is wandelen door een tuincentrum leuk, maar helemaal als het kersttijd is. Ons manneke keek zijn ogen uit en wij stiekem ook wel. Ik heb in ieder geval veel inspiratie op gedaan ook voor volgend jaar. Want dit jaar hadden we maar een klein boompje. Echter wordt dat volgend jaar zeker anders.

Kerst op school

Op de donderdag voor de kerstvakantie vierden we kerst op school. ’s Avonds was er een lichtjestocht met spelletjes, keken we naar het schaduwspel van groep acht en deden we een kerstversie van ganzenbord. Ja ik zeg ‘we’, want ik was hulpmoeder en begeleidde een groepje. Stiekem vond ik dat erg leuk om te doen.. Al had ik er van te voren een hard hoofd in.

Mijn dochter zat natuurlijk ook bij mij in het groepje en ik vond het heerlijk om te zien hoe zij met de andere kinderen om ging. Zelf vond ik het roosteren van marshmallows het leukste, maar onze dame vond het ganzenborden het leukst.

Verdriet

Zoals je wellicht afgelopen vrijdag hebt kunnen lezen hebben we ook onze portie verdriet gehad. Vrij recent vooral, door het overlijden van grote oma. Ondanks dat de lieve vrouw een mooie leeftijd heeft bereikt en vrijwel altijd ziek was, komt zoiets toch hard aan. Dit verdriet heeft vooral de afgelopen dagen een grote rol gespeeld en dat zal de komende dagen ook wel blijven.

Kerst met familie

Toch hebben we ondanks alles een fijne kerst gehad met familie. Of misschien wel dankzij. Je beseft je door het wegvallen van een dierbare des te meer hoe belangrijk samen zijn is en je liefde voor elkaar tonen. Sowieso hebben we op zondag de 23e al kerst gevierd met mijn schoonfamilie. We wisten toen nog niet wat er ging gebeuren. En hebben dus een hele fijne avond samen gehad. Maar ook op eerste kerstdag met ons gezin en even bij mijn tante en oom was het fijn. Tweede kerstdag staat altijd in het teken van mijn familie en ook dat was weer flink genieten samen.

Oud & Nieuw

Oud & Nieuw moet natuurlijk nog komen.. en dit jaar vieren we het niet thuis maar bij mijn ouders. Zij wonen in hetzelfde dorp en dat maakt het ook net iets makkelijker. Plus wel zo gezellig om het samen te vieren in plaats van apart. Ik verwacht dat dit ook gewoon een gezellige avond wordt. Ik zal wat spelletjes meenemen voor het geval ze dat leuk vinden om te doen. En anders gewoon lekker genieten van hapjes, gezellig kletsen en eventueel nog wat oudejaarsprogramma’s kijken.

Wat doen jullie met oud & nieuw?

1 reactie op “Eigenwijs de maand door | December 2018

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *