Eigenwijs afvallen: klaar voor de zomer

Afgelopen weekend liet de lente zich van haar goede kant zien. Het was schitterend weer en de meeste mensen hebben zich dan ook veelvuldig buiten laten zien. Het mooie weer zorgt dus voor hele vrolijke en actieve mensen. Maar het zorgt er ook voor dat mensen zich bewust worden dat ze eigenlijk nog een boel willen voordat het écht zomer is. Zoals afvallen of strakker in hun lijf zitten.

De goede voornemens worden weer opgepakt

Hoe alle goede voornemens eind januari vaak al de prullenbak in gingen.. Met de komst van het mooie weer worden ze er weer uitgehaald. Mensen zijn vaak niet tevreden over zichzelf en willen daar dan wat aan doen. En dat is natuurlijk helemaal prima, mits je het ook echt voor jezelf doet. En niet omdat men dat verwacht.

Ikzelf ben ook al sinds mijn bevalling bezig om weer op de juiste weg te geraken. Voor mijn zwangerschap viel ik 34 kilo af, maar na de bevalling is daar weer wat van blijven plakken. Geen ramp in principe hoor, want het is ook wel logisch dat wanneer je twee kinderen hebt gedragen en gebaard dat je lichaam anders is. Maar omdat ik nog steeds flink overgewicht heb en ik daar dus ook de lichamelijke klachten van ervaar wil ik gewoon echt nog een paar kilo kwijt.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Diverse afvalmethoden

Om een bepaald (afval)doel te bereiken is het vooral slim om te kijken naar manieren die je niet alleen op korte termijn helpen, maar ook op de langere termijn. Het heeft geen nut om twee maanden lang slechts 700 kcal te eten, want je valt wellicht een heleboel af maar je bereikt er uiteindelijk niet mee wat je wilt bereiken. En dat is blijvend afvallen.

Natuurlijk kun je wel kijken naar methoden waarmee je op redelijk korte termijn al resultaat ziet, mits je er ook maar op langere termijn iets aan hebt. Verwacht echter geen wonderen. Tien kilo afvallen in een maand is geen reëel doel.

De juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten

Er zijn, zowel online als offline, enorm veel verschillende afvalmethoden te vinden. De een richt zich op het weglaten van koolhydraten en de ander ziet eiwitten juist als basis van het dieet. Dit geldt bijvoorbeeld voor het proteinedieet. Daarbij heb je vier fases waarin je in de eerste fase alleen maar eiwitrijke maaltijden eet en zo elke fase opbouwt naar een normaal voedingspatroon.

Welke methode je ook gebruikt, het is uiteindelijk zaak om de juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten te vinden.

Klaar voor de zomer

Omdat we nu nog drie maanden te gaan hebben tot aan onze zomervakantie ben ik nu echt vastberaden om mezelf klaar te stomen voor de zomer. Dit heb ik de afgelopen maanden al een paar keer gezegd, maar ik hoop nu dan ook echt die knop om te hebben. Het komt wellicht gek over om telkens maar weer een nieuwe poging te delen. Maar ik denk dat deze strijd van mij ook wel weer herkenbaar is voor vele.

Plus ik wéét gewoon dat ik het kan.

Daarom start ik met de Summer Challenge van Newborn fit mama. Dit is een challenge van 12 weken waarbij je je aan een voedingsplan moet houden en waarbij er ook een heleboel activiteiten en workouts zitten. Heb je alles af kunnen vinken aan het einde van een week dan verdien je een cheatmeal. Omdat ik echt weer even in het gareel moet qua voeding, maar vooral omdat het tijd wordt om meer te bewegen!

Aan het einde van deze 12 weken hoop ik 6 kilo af te zijn gevallen, maar bovenal hoop ik weer de juiste mindset te hebben qua eten en strakker in mijn vel te zitten door de workouts. Ten slotte is gewicht maar een getal en is het veel belangrijker om je goed te voelen over jezelf.

Uitgelichte afbeelding: Dirima / afbeelding: Wiktory

2 reacties op “Eigenwijs afvallen: klaar voor de zomer

Reageren is niet mogelijk.