Eigenwijs afvallen: de baalmomenten

Dat ik graag wat kilo’s kwijt wil, is bepaald geen geheim op mijn blog. Halverwege januari maakte ik een nieuwe start op dat vlak en hoewel ik nog steeds bezig ben met afvallen, gaat het zeker niet altijd over rozen. Als diehard zoetekauw vind ik het nu eenmaal erg moeilijk om al dat lekkers te laten staan en heb ik ook vaak trek in bijvoorbeeld een paaseitje. Ik raakte eerder al meer dan 30 kilo kwijt dus ik wéét dat ik het kan, maar toch blijft het moeilijk. Als het makkelijk was zou iedereen het doen… en dit zijn de momenten waarop ik afvallen echt niet leuk vind!

Trek hebben in iets lekkers en het niet mogen eten

Zo frustrerend! Bart kan eten wat hij wil zonder aan te komen, dus wanneer hij een pak Oreo’s zit te eten en ik niets mag, kan ik daar echt zo van balen. Hetzelfde op familiefeestjes of met visite. Hoe vreselijk is het om zoveel trek te hebben en toch dat heerlijke koekje te moeten laten staan of geen tweede of derde keer te mogen opscheppen? Echt frustrerend!

Calorieën tellen

Zoals jullie weten heb ik met het puntensysteem van WeightWatchers heel veel succes gehad. Ik ben dus ook best dankbaar dat dit bestaat en (voor mij) zo goed gewerkt heeft. Het went ook redelijk snel om alles wat je eet bij te houden, maar toch zou het leuk zijn als ik van mijn eten kon genieten zonder dit eerst in te moeten voeren in een app om te zien of ik het wel mag.

Fluctuerend gewicht op de weegschaal

Wanneer je vetmassa afneemt zou ook het nummer op de weegschaal naar beneden moeten gaan, maar er zijn nog heel wat andere factoren die invloed hebben op je gewicht, zoals bijvoorbeeld hoeveel vocht je vasthoudt. Het kan dus gebeuren dat je vetmassa verbrand hebt, maar je op de weegschaal hetzelfde of zelfs een hoger nummer te zien krijgt. Wanneer je na al je moeite op de weegschaal stapt en dat nummertje dan niet eens naar beneden gaat… tsja, dat is natuurlijk heel frustrerend.

Gelukkig kun je jezelf tussendoor belonen op andere manieren, door bijvoorbeeld online kleding voor je nieuwe lichaam te kopen of jezelf af en toe eens te verwennen met een cheat meal. Moet kunnen, toch?

Hoelang het duurt

Je offert natuurlijk best veel op om af te vallen, maar het stomste is misschien nog wel dat het lang duurt om resultaten te zien. Dat al je moeite vruchten afwerpt, merk je meestal pas na weken of soms zelfs maanden. Ondertussen moet je natuurlijk wel gewoon blijven doorzetten. En dat is moeilijk!

Zo, het was toch even leuk om dat uit mijn systeem te krijgen, haha. Ik hoop dat jullie je nu niet gedemotiveerd voelen om te beginnen met afvallen, want uiteindelijk is het echt allemaal de moeite waard en zul je ook heel trots zijn op jezelf wanneer het lukt. Maar als er toch dames zijn die zich hierin herkennen… je bent niet alleen!

2 reacties op “Eigenwijs afvallen: de baalmomenten

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *