Eetschema van mijn dreumes

In de babyperiode van mijn zoontje deelde ik maandelijks een update inclusief een eetschema. Omdat we nu alweer zo’n zes maanden verder zijn leek het me interessant om weer een eetschema te delen. Zijn schema wijkt best wel af van wat ‘hoort’. Maar dat vind ik juist een goede reden om het te delen, want wij zullen niet de enige zijn met een kind die afwijkt van de norm. Welk kind is nu wel gemiddeld? Niet veel geloof ik..

Slechte eter

Ons zoontje is, vergeleken met wat wij gewend zijn, een slechte eter. Hij kan goed in de ochtend alleen zijn melk drinken en verder niets willen eten. Soms gaat er één stukje brood in, een andere keer een halve boterham. Wachten we een uur tussen zijn melk en brood dan eet hij soms wel een hele boterham op. Maar dat is meer uitzondering dan regel.

Het gekke is, hij kan wel echt goed eten. Vooral het avondeten vindt hij vaak wel interessant. Maar schotelen we iets nieuws voor dan kan hij gerust weigeren om er iets van te proberen. Dat is denk ik ook wel de fase waar hij nu in zit. Maar dat maakt het voor ons wel een stuk moeilijker.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Afvallen in plaats van aankomen

In de eerste maanden na zijn geboorte was hij echt een gemiddeld kind. Qua gewicht en lengte was het precies zoals het hoorde. Hij werd echter in september/oktober van 2017 ziek en dat was het startsein van het afvallen. In verband met problemen aan zijn luchtwegen ging er veel energie daarheen en maar weinig naar de ontwikkeling en groei.

Van een gemiddeld kind zakte hij helemaal naar het onderste lijntje en er zelfs onder af en toe. Hij kwam in het ziekenhuis terecht en bleef maar sukkelen. Inmiddels komt hij, naast de kinderarts, ook nog bij de diëtist.

Het eetschema van mijn dreumes

Met het gegeven van hierboven wil ik graag zijn eetschema laten zien.

Ontbijt:

Flesvoeding; 120 ml met zes scheppen.
Soms een halve boterham, met hoge uitzondering een hele.

Tussendoor:

Fruit. Meestal een banaan want dat eet hij, naast druiven, nog het beste op.
En water.

Lunch:

Meestal een boterham met pindakaas of smeerworst.
Eten we tosti dan kan het zijn dat hij anderhalf tot twee boterhammen eet. Maar dat is niet standaard zo.
Melk of water.

Tussendoor:

Krentjes of een koek. Soms nog wat fruit als hij in de ochtend weinig heeft gegeten.

Avondeten:

Zoals normaal. Al heeft hij wel zijn voorkeuren en kan hij goed de ene dag niks eten en de andere dag z’n bord leeg hebben.
Altijd een toetje.

22 uur:

Voordat wij gaan slapen krijgt onze zoon nog een flesje. Eerst was dat gewoon weer 120 ml flesvoeding met zes scheppen. Maar sinds een maand krijgt hij speciale Nutrinidrink waar 3x zoveel calorieën in zit. Dit om ervoor te zorgen dat hij wat meer aankomt en bij te zetten heeft in deze koude periode.

Zorgenkindje

In een vorige update over mijn zoontjes gezondheid vertelde ik al over de zorgen die zowel de kinderarts als wij hebben. Wel heb ik het idee dat de Nutrinidrink echt wel werkt. Volgende week mogen we weer naar de kinderarts en dan zullen we eens zien wat zij erover te zeggen heeft. Hopelijk groeit hij er snel overheen en heeft hij de extra voeding niet meer nodig. Maar voor zolang dat wel nodig is, blijven we ermee doorgaan.

3 reacties op “Eetschema van mijn dreumes

  • Beter iets dan niets. Ik ben zelf nog geen mama, maar ik ben vroeger ook absoluut géén makkelijk kind geweest (als baby meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis incl. een (neus)sonde, ze besloten me zelfs onder begeleiding uit te hongeren in de hoop dat ik dan wel wilde eten). Uiteindelijk is het ook met mij helemaal goed gekomen. Het kost even veel tijd en inzet. Succes!

    • Maar in dit geval heeft het niets te maken met moeilijk of makkelijk kind of niet willen eten 😉 En natuurlijk komt het goed, daar heb ik volle vertrouwen in. Maar een beetje hulp mag altijd..

    • Dat begrijp ik uiteraard ook inderdaad. Maar ik wilde alleen even zeggen dat het ook bij jullie goed gaat komen. En hulp mag zeker, kan juist fijn zijn 🙂

Reageren is niet mogelijk.