Eetdagboek van een zwangere vrouw

Voor mijn zwangerschap ben ik 34 kilo afgevallen. Grotendeels deed ik dit met mijn gewonnen abonnement bij Weight Watchers. Tijdens dit afvalproces heb ik een aantal keer een eetdagboek gedeeld met jullie. Aangezien ik tijdens deze zwangerschap nu zo’n 10 kilo ben aangekomen en mensen dit schijnbaar ‘knap’ vinden besloot ik om ook nu een eetdagboek te delen. Een eetdagboek van een zwangere vrouw. 

Geheim van de chef

Ik krijg wel eens de vraag wat mijn geheim is. Hoe het komt dat ik niet zoveel aangekomen ben (tot nu toe dan he). En of ik dan nog steeds rekening houd met wat ik eet. Nou ik zal je een geheim verklappen: er is geen geheim. Er is totaal geen reden, waar ik weet van heb, waarom ik niet allang die 34 kilo eraan gegeten heb. Want hoe ik na de zwangerschapstest nog dacht dat ik op mijn eten zou blijven letten, de cravings naar ongezonde dingen namen al snel de overhand.

Ook was ik van plan te blijven sporten want ik zat net zo lekker in een flow. Echter de vermoeidheid van de zwangerschap zorgde er al snel voor dat ik ook dat voornemen liet varen. En na verloop van tijd deed ik niet eens de moeite meer. Ik moet wel toegeven dat het feit dat ik niet zoveel aangekomen ben ook wel meewerkte in het ‘nergens naar kijken’. Want was ik al snel veel aangekomen dan had ik waarschijnlijk mezelf streng toegesproken in het snoepen en snacken.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Eetdagboek van een zwangere vrouw

Maar goed, wat eet ik dan zoal op een dag? Ik heb het een aantal dagen voor je bijgehouden!

Dag 1

Ontbijt: 2 bruine boterhammen met pindakaas en hagelslag (ja bij elkaar..) en een latte macchiato (met suiker)
Tussendoortje: banaan
Lunch: 3 kaiserbroodjes met geitenkaas en honing (wel verspreid gegeten over 2 uur)
Tussendoortje: geen
Avondeten: slavinken met zwitserse aardappelschotel (uit diepvries van aviko) en komkommer
Snack: halve reep Hands Off my chocolate

Drinken: overdag drink ik vooral ranja of water en ’s avonds geef ik toe aan mijn craving voor frisdrank!

Dag 2

Ontbijt: boterham met avocado en tomaatjes en grote mok met melk
Tussendoortje: schaaltje aardbeien
Lunch: 3 zachte bolletjes met knakworsten en mayo
Tussendoortje: paar maria koekjes
Avondeten: macaroni met een boel geraspte kaas
Snack: zure matten

Drinken: overdag drink ik vooral ranja of water en ’s avonds geef ik toe aan mijn craving voor frisdrank!

Dag 3

Ontbijt: latte macchiato en 2 bruine boterhammen met kaas en banaan
Tussendoortje: aardbeien
Lunch: 2 kaiserbroodjes met avocado en tomaat
Tussendoortje: oranje tompoes
Avondeten: wraps met gehakt, paprika, mais, geraspte kaas en saus
Snack: blokjes kaas met mosterd

Drinken: overdag drink ik vooral ranja of water en ’s avonds geef ik toe aan mijn craving voor frisdrank!

Conclusie

Het valt best mee zou je denken als je bovenstaande ziet. Maar de hoeveelheid boter die ik gebruik, de suikers in de frisdrank (en koffie) en alle snacks die ik eet. Dat tikt al snel aan. Vooral ook omdat ik het niet beperk maar gewoon elke dag toegeef. Ik zou dan ook niet willen weten op hoeveel punten ik nu zit elke dag haha.

Maar dat hoeft ook niet, want ik ben een klein mensje aan het brouwen en dat letten op eten doe ik na de bevalling wel weer!

De uitgelichte foto komt van Shutterstock.

7 reacties op “Eetdagboek van een zwangere vrouw

  • Volgens mij wisselt het ook per persoon gewoon. Tijdens de laatste zwangerschap kwam ik maar 9 kilo aan die er de dag na de bevalling alweer af waren. En ik heb me echt helemaal klem gegeten. Vind het nogal raar als mensen erover zeggen dat ze het knap vinden trouwens. Lekker belangrijk hoeveel je aan komt, je bent een heel mens aan het creëren. De rest komt later wel weer.

  • Goed zeg dat je 6 maaltijden per dag bent blijven eten.

    En laat die mensen kletsen, er groeit een klein wondertje in je

  • In vergelijking met wat ik at is dit echt heel netjes! Maar goed ik kwam ook echt heel veel aan bij beide zwangerschappen.

  • Groot gelijk! Je ben een mens aant maken dus dan mag je lekker toegeven! Ik denk dat het misschien iets uit maakt maar het heeft er niet alles mee te maken.. ik ken iemand die nog net niet op dieet ging en d’r kwam gewoon 25 kilo bij.. ik ben ook erg gezegend met bij de 1ste 7 kilo en de 2e 8.5 kilo! Vond ik niet heel erg! 😉

  • Het is inderdaad heel netjes wat je eet. Het belangrijkste is zeker dat je voor jezelf en je kleine jongen in je buik zorgt!

  • Wat maak je steeds een lekkere lunch voor jezelf! Lekker hoor! En ik ben nog steeds in de ontkenningsfase haha, terwijl ik nou toch onderhand wel weer op moet gaan letten…

Reageren is niet mogelijk.