Eetdagboek van een Weight Watcher

Afgelopen dinsdag vertelde ik al over mijn Weight Watchers avonturen tot nu toe. Omdat ik het zelf erg leuk vind om bij anderen updates te lezen, maar ook eetdagboeken besloot ik om zelf ook weer een week bij te houden. Omdat ik op de vrijdagochtend weeg loopt mijn week van vrijdag tot en met donderdag. Ik heb niet van al mijn eten foto’s gemaakt, maar wel elke dag minimaal van één gerecht. 

Dag 1

Ontbijten vind ik altijd erg moeilijk, sinds ik aan Weight Watchers doe lukt het me wel maar het blijft elke morgen moeilijk. Soms doe ik ook bijna een uur over het eten. Ik weet niet wat het is, iets tussen mijn oren waarschijnlijk. Maar goed, het ontbijt dus, ik heb een mugcake gemaakt met ei, banaan, havermout, kaneel en driekwart appel. De rest van de appel heb ik zo los opgegeten. Het is net een klein appeltaartje zo, dus dat gaat wel snel naar binnen.

Als lunch at ik een gevulde rode paprika met een tonijn/avocado en cottage cheese vulling. Het was een probeersel, maar wel eentje die echt heel goed uitgepakt is. Als tussendoortje at ik een haring en pakte ik een snack a jack. Ik had er goede dingen over gehoord maar vond hem dus niet lekker daarom besmeerde ik hem met kaassalade.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het avondeten was niet veel soeps, of eigenlijk wel alleen niet zo super gezond. Ik at namelijk een kroket en vissticks uit te airfryer op brood en at er nog wat komkommer naast.

IMG_0610

Dag 2

Dit keer besloot ik om voor de yoghurt te gaan, ik had nog een bakje staan met honing en walnoten van Optimel. Hier deed ik diepvriesfruit doorheen. Het fruit ontdooide heel langzaam dus deed ik erg lang over mijn ontbijt. Qua lunch at ik dus niet, omdat ik plots een migraine aanval kreeg en lang op bed heb gelegen. Wat een geluk dat het weekend was, anders kan dat dus niet met een peuter in huis. Toen ik wakker werd at ik even een haring zodat ik weer wat energie kreeg.

’s Avonds aten mijn man en dochter een zelfgemaakte pizza en ik ook, alleen maakte ik een pizza van een wrap. Dit is een stuk minder punten dan een gewone pizza. Ik belegde hem met champignons, paprika, ansjovis en geraspte kaas. Heerlijk!

IMG_0631

Dag 3

Vandaag had ik een tolvrije dag in verband met de verjaardag van onze dochter. Ik heb in de ochtend en met de lunch wel gewoon gegeten wat ik normaliter ook zou eten alleen niets gewogen. Als ontbijt had ik dus yoghurt met honing, walnoten en banaan. Dit gaat er altijd vlotjes in. Vind dat super lekker. Als lunch had ik een wrap gemaakt met zalm en rucola. Nog zo’n favoriet van me! Verder heb ik die dag nog een stukje taart op, je kunt toch geen taart maken zonder hem zelf te proeven 😉 En daarnaast nog komkommer, tomaatjes, stukjes worst en kleine stukjes wrap.

’s Avonds aten we bij mijn ouders en gingen we lekker naar de afhaalTurk. Ik pakte een donor kebab schotel en ooooohhh wat heb ik gesmuld hiervan. Alleen jammer dat mijn maag en darmen dit later op de avond minder leuk vonden. Waardoor ik ook wel een tweede keer nadenk een volgende keer.

Dag 4

Als ontbijt nam ik heel saai de Optimel winter yoghurt. Verder niets erbij, gewoon even heel mager. Daarna at ik heel wat fruit als tussendoortje. Ik had een bord gemaakt met vanalles erop. Smullen maar! Als lunch weer een wrap met zalm, dit was nog over van de dag ervoor. Zonde om niet op te eten! ’s Avonds probeerde ik de soep uit van Karen met de oesterzwammen. Ik had bij de Jumbo ernaar gezocht, echter vond ik ze daar niet. Bij de Lidl hadden ze deze gelukkig wel maar ze waren al beschimmeld. Na twee dagen. Echt slecht eigenlijk. Dus ik maakte de soep zonder de oesterzwammen.

Omdat ik hem niet zo heel erg vond vullen (waarschijnlijk door het ontbreken van de oesterzwammen) en ik nog wat punten over had maakte ik er nog een boterham bij met gebakken ei. Als toetje nam ik de 0% vanille vla. Smaakt bijna net zo lekker als normale vla.

IMG_0729

Dag 5

Het ontbijt veranderd niet zoveel, als in ik eet vaak yoghurt. Dit keer met muesli en een peer. De lunch probeer ik wel meer te variëren, zo had ik nog een restje van de soep van gisterenavond over en at ik daarbij een salade van hollandse garnalen en avocado. Ik had tussendoor een heerlijke fruitsalade lekker met aardbeien, druiven en watermeloen. Die waren afgeprijsd bij de Albert Heijn omdat ze tegen de versheidsdatum zaten dus had ik een goed excuus om ze allemaal op te eten. Natuurlijk deelde ik mijn bord met mijn dochter.

Als avondeten at ik de zeewier tagliatelle waar ik onlangs nog over verteld heb. Ik maakte zelf pastasaus, dat doe ik steeds vaker want uit een pakje vind ik niet zo lekker meer en is ook minder gezond. Ik mocht van mezelf een danoontje eten omdat ik toch nog genoeg punten overhad en ’s avonds pakte ik nog rosbiefrolletjes met cream spread als snack.

IMG_0728

Dag 6

Ik kocht gisteren bij de Albert Heijn Optimel vla in de aanbieding en at deze vandaag met banaan. Ik lunchte weer met een wrap, tsjah dit vind ik toch het allerlekkerste haha. En dit keer weer lekker met zalm en komkommer. Ik nam overigens tussendoor een cappuccino met suiker, het beste is zonder suiker maar zo ver ben ik nog niet haha. Als avondeten had ik een sushibowl gemaakt. Ik kocht namelijk bij de Lidl een sushipakket met 30% korting (ja je merkt het wel, ik ben een koopjesjager haha) en keek er al erg lang naar uit. Ik deed er zalm bij, surimi, wortel en komkommer. Fay vond eigenlijk alleen de wortel en komkommer lekker, haha. Als avondsnack pakte ik twee kleine stukjes raw chocolate.

IMG_0794

 

Dag 7

Je raadt het al bijna, ik ontbeet met yoghurt en muesli en diepvriesfruit. Dit keer het fruit heel even in de magnetron gedaan zodat het niet zo bevroren was haha. Blond he. Als lunch had ik 2 kleine afbakbroodjes met rosbief en carpaccio. De broodjes zijn best veel punten, maar het vleeswaren dus niet. Daarom kon dit makkelijk. Als tussendoortje at ik 2 crackers met rosbief. Dat is wel met dat vlees, zodra het open is kun je het niet lang bewaren. Gelukkig is het heel lekker haha. Het avondeten was ook weer heerlijk; varkenshaasje met pepersaus, mini krieltjes en komkommer met paprika.

’s Avonds durfde ik het aan om een klein bakje chips te eten. Nibbits chips. En dat terwijl ik de dag erop moest wegen..

IMG_0613

Na deze week viel ik 1,6 kg af. Een heel mooi resultaat dus 🙂

Wat is jouw lievelingslunch?

 

26 reacties op “Eetdagboek van een Weight Watcher

 • Heel leuk om te lezen en ik vind het echt zo knap dat je zo goed bezig bent!! Die mug cakes moet ik ook echt eens gaan maken daar hoor ik zoveel goeds over!

 • Goed bezig Nicole! Zelf mijd ik de magnetron op alle vlakken omdat je dan juist de belangrijke voedingswaarden kwijtraakt. Bevroren fruit kun je gewoon in een bakje op de verwarming zetten 🙂 En die bevroren stukjes zorgen er juist voor dat je stofwisseling op gang komt, dus soms is dat ook niet zo’n slecht idee.
  Maarre…. ik ben dus hartstikke trots op je. Ga zo door!

  • De verwarming staat hier niet aan en dan is het wel erg lang wachten, hou van snelle ontbijtjes 😉 Maar thanks! Ben ook best trots..

  • Ben niet echt aan het tellen om eerlijk te zijn, ben er in ieder geval niet veel mee bezig hoor 🙂
   Dus niet zo vermoeiend!

 • Goed bezig meid! Ik doe weer inspiratie op voor nieuwe WW-proof maaltijden. Een telvrije dag betekent alleen volgens mij dat je alleen telvrije/als ‘groen’ gelabelde producten eet tot je verzadigd bent (bijv. groente, eieren, kip, rijst etc.) en niet dat je zomaar een dag geen punten telt en eet wat je wil. 😉 Maar ik snap dat je op de verjaardag van je dochter gewoon lekker een taartje eet hoor! Gefeliciteerd nog!

  • Ik doe alleen online dus dat staat nergens aangegeven. Maar ik voelde me er zelf prima bij en dat is denk ik het voornaamste 🙂

 • Zeewier tagliatelle?? Dat lijkt me nou niet lekker. Verder ziet het er goed uit. Een mugcake mislukt bij mij altijd, zonde is dat. Goed bezig dame!

 • Ik WW niet, maar qua lunch kan ik altijd wel genieten van broodjes van de Lidl, met van die zonnebloempitten erop bijvoorbeeld. Of een tosti met mozzarella en pesto. Wel op een witte boterham, want dat roostert iets fijner tussen het tosti-ijzer.

  Mijn vraag aan jou he, n.a.v. dit blog: vind je het niet heel moeilijk om bij alles nu in punten te moeten denken? Ik heb hier dus zelf geen ervaring mee, maar ken mezelf goed genoeg om te weten dat zo’n manier van werken een soort obsessie zou worden. Dat ik eten alleen nog maar in voedselpunten ga zien en doorsla. Hoe pak jij dat aan of ervaar je dit?

Reageren is niet mogelijk.