Eetdagboek dreumes 16 maanden

IMG_5942

Het is alweer zo’n 7 maanden geleden dat ik voor het laatst een eetdagboek schreef van mijn dochtertje. Ik had met 6 maanden en met 9 maanden opgeschreven wat ze at en dat kwam afgelopen week goed van pas. Via Twitter (volg je me daar al?) werd namelijk een vraag gesteld over het eten van brood en hoe je daarmee het beste kon beginnen zo rondom de 6 maanden. Ik ben toen direct gaan teruglezen en kon de moeder in kwestie daardoor snel helpen. Ideaal dus zo’n blog!

Nu is onze kleine spruit alweer eventjes 16 maanden, maar ik ga niet tellen in dagen dus we houden het hier gewoon even bij. Benieuwd naar wat zij allemaal eet zo over een dag?

Ontbijt

Wanneer mijn dochter beneden komt krijgt ze een rietjesbeker met melk. Ze zit dan niet in een stoel ofzo omdat ze alle diertjes nog moet begroeten. Deze beker heeft ze ook vrij snel leeg. Dan zet ik haar in de stoel en krijgt ze boterhammen. Soms met beleg maar vaak ook zonder. Of nou ja, het beleg krijgt ze dan ernaast of er na. Dit omdat ze anders alleen het beleg op eet en de rest op de grond gooit. Hetzelfde met gesmeerd beleg, dat sabbelt ze er dan vanaf en de boterham zelf eet ze niet op. Slim kind. Hoe doen jullie dat? Want ik wil dit wel gaan aanpakken!IMG_6048

Tussendoortje

Als tussendoortje krijgt ze in de ochtend eigenlijk altijd fruit. Ze at eerst vrijwel altijd een banaan, maar nu in de zomer worden die veel te snel viezig dus geef ik haar druifjes, aardbeien of meloen, maar ook ananas of een appel. Ze is helemaal gek op fruit dus dit kan ze blijven eten.

Lunch

Tijdens de lunch krijgt ze ook weer boterhammen, het ligt er dan aan hoeveel ze er in de ochtend heeft gegeten. Heeft ze bij het ontbijt 1 boterham op dan eet ze met gemak twee boterhammen tijdens de lunch. Ook maak ik wel eens een omelet of eten we restjes van de dag ervoor. Tosti vindt ze ook erg lekker of een pannenkoek. Maar dat laatste krijgt ze alleen als we bijvoorbeeld ergens gaan lunchen.

Tussendoortje

Ze krijgt niet altijd een tussendoortje omdat ze nog een uur of 2 tot 2,5 slaapt na de lunch. Dan vind ik de tijd tot aan het avondeten te kort. Meestal krijgt ze dan iets kleins zoals rozijntjes of een soepstengel. Heeft ze korter geslapen dan is het een rijstwafel of een cracker met worst ofzo.

Avondeten

Fay eet eigenlijk al best een lange tijd met de pot mee. En dan bedoel ik ook letterlijk alles. Eten wij pizza dan krijgt zij dat ook. Wij maken onze pizza namelijk zelf dus weten precies wat we erop gooien. Ook als het gaat om friet en frikandellen eet ze dat ook, we hebben namelijk een Airfryer dus er komt geen vet bij kijken. We weten wel dat haar lievelingseten groente is. Vooral rauwkost zoals tomaatjes en komkommer. Maar erwten gaan er ook met heel veel plezier in en boontjes ook. Hopelijk blijft dit zo!IMG_5942

Toetje

Wij eten eigenlijk niet standaard een toetje, maar soms hebben we vla in huis en dan krijgt Fay dat ook gewoon. Vindt ze ook enorm lekker uiteraard.

Nu ben ik heel benieuwd of dit een beetje overeenkomt met andere dreumesen van deze leeftijd en of jullie nog tips hebben voor het broodbeleg. Want ik heb sandwichspread geprobeerd en dat vindt ze dus echt vies en is het bijvoorbeeld stroop of smeerkaas dan eet ze dat er eerst vanaf! Of zouden jullie het gewoon zo laten zoals het is en het komt vanzelf goed?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Gerdien op 25 juli 2015 om 08:17

  Mijn dreumes is wel iets ouder, maar ik denk dat het goed overeenkomt. Qua broodbeleg blijft het lastig. Losse dingen zoals kaas eet hij van het brood. Smeerbeleg ook als hij de kans krijgt, maar ik ben hem aan het leren een dubbelgevouwen boterham in z’n geheel op te eten. Niet stiekem openklappen dus en kijk eens naar mama, zo moet het. Gaat steeds beter! Hier wordt overigens vaak pindakaas, kaas of appelstroop gegeten op brood en soms krijgt hij op een tweede boterham hagelslag. Feest is dat!

 2. Lifesabout op 25 juli 2015 om 11:08

  Haha hier wordt het beleg er ook afgesabbelt. Ik maak wel eens een broodje met alleen boter. Dat eet ze dan wel en ik leg er en dan soms een omeletje naast. Verder lijkt dit behoorlijk op het eetpatroon van Sarah. Alleen ontbijt Sarah met pap in plaats van brood. Fijn dat ze ook alles lust!

 3. Charlotte op 25 juli 2015 om 12:15

  Fijn dat Fay zo’n goede eter is! Hier wordt het beleg er ook vaak eerst vanaf gegeten/gesabbelt, maar daarna eet ze meestal wel de boterhammen nog op. Ook niet altijd, maar dan krijgt ze niks anders meer…

 4. Sonja op 25 juli 2015 om 13:27

  Fijn zo’n goeie eter. Gelukkig is het hier nog bijvoeding, maar meneer en mevrouw blieven allebei alleen maar brood. En tomaat. Punt :-/

 5. Laura - Dagelijkse hap op 25 juli 2015 om 18:40

  Wat fijn dat ze zo van groente houdt, dat hoor je niet vaak 😀 Ik was vroeger wel een moeilijke eter, maar dat is gelukkig bijgetrokken haha

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje