Eetdagboek baby (6,5 maand)

Ik heb al verteld dat mijn kleine meid enorm van het knoeien is. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek want dat doen volgens mij alle baby’s wel. Ook vertelde ik al een klein beetje in de wist je datjes van Fay dat ze inmiddels al brood eet en alleen van warme melk houd. Omdat ik het zelf altijd erg leuk en handig vind om bij een ander te lezen wat hun kindjes eten en drinken besloot ik om een week lang een eetdagboek bij te houden.

De meeste dingen maak ik zelf, mocht ik iets niet zelf gemaakt hebben dan zet ik dat erbij. Bij de maandag zal ik heel uitgebreid echt het ritme vertellen, dit doe ik niet bij de andere dagen omdat het logischerwijs hetzelfde is.

Eetdagboek baby (6,5 maand)

Maandag

Als Fay wakker wordt krijgt ze van ons een papfles. We maken flesvoeding klaar 180 ml + 6 schepjes en doen daar 3 of 4 lepels rijstebloem in. Gewoon de naturel versie. Dan als tussendoortje krijgt ze fruit wat vandaag een halve banaan is. De banaan prakken we niet meer, ze kan dit heel goed zelf. Dan rond het middaguur krijgt ze weer flesvoeding. Ze krijgt tussendoor ook een hele boterham, waarvan wel de korstjes af zijn omdat ze dat nog niet kan doorkauwen. Er zit nog geen beleg op de boterham. Dan rond het avondeten krijgt ze een warme hap. Dit keer stoomde ik bloemkool met aardappel en maakte ik dit klein met de Magic Bullet. Na het warme eten krijgt ze nog een fles en dan rond 20uur ’s avonds krijgt ze haar laatste fles.

Dinsdag

Vandaag qua flessen weer precies hetzelfde ritueel. Echter eet ze als fruit nu appel/banaan/mango uit een potje. Dit omdat ik niet thuis ben en mijn man dit gegeven heeft. Verder eet ze wel weer een hele boterham en maak ik voor haar ’s avonds als warme hap sperziebonen met aardappel klaar. Dit vind ze dit keer echter niet zo lekker dus geef ik haar nog wat wortel uit een potje.IMG_8884

Woensdag

Qua flessen weer hetzelfde ritueel als maandag. Vandaag was Fay bij haar oma (mijn moeder) en at ze de mango die ik had meegegeven. Verder had ze een hele boterham op en zelfs een stukje soepstengel. Ze kreeg van oma ook warm eten maar dat at ze niet zo goed want opa kwam thuis…

Donderdag

Naast de standaard flessen had ze vandaag als fruit een gepureerde peer, een halve boterham en als avondeten wortel en rijst en vlees (potje, over van gisteren bij oma). Verder dronk ze ook een paar slokjes thee.

Vrijdag

Vandaag een kleine afwijking qua flessen. Want de eerste fles was geen fles maar echte pap. Uit een kommetje en met een lepel. Ze at toch zomaar de helft op, wat ik heel knap vind! Verder at ze een hele banaan uit het handje. Doe ze ook al erg goed. Een boterham ging ook naar binnen en verder maakte ik ’s avonds voor haar bloemkool met aardappel en stukjes kip. Wel gepureerd.

Zaterdag

De pap ging vandaag niet zo goed als gisteren dus gaven we ook nog een halve flesvoeding erbij zodat ze toch genoeg binnen zou krijgen. Verder at ze nog een boterham, een klein stukje banaan en verder gepureerde appel en mango. Ze sliep na de middag erg veel dus warm eten heeft ze niet op.

Zondag

Vandaag waren we een hele dag weg en omdat we ’s morgens op tijd de trein wilden halen kreeg ze een gewone flesvoeding. Verder at ze door de dag heen nog wat brood en zelfgemaakte appelmoes. Terwijl wij ons avondeten hadden at zij boerenbrood. Dat gaat er echt als koek in! Echt warm eten had ze niet op, de sperziebonen stopte ze wel in haar mond maar daarna belandden ze op de grond.

Is het eetdagboek van onze kleine meid ongeveer vergelijkbaar met wat jouw kindje op die leeftijd at?

9 reacties op “Eetdagboek baby (6,5 maand)

  • wat leuk om te lezen! wij hebben een hongerlap van bijna 6maanden hier… 5 x200+6 (forte) waarvan een papfles. bij het ontbijt een boterham, rond 10 fruit, 11u fles, 12u boterham, 15u fles, 17u groentehap en soms een boterham, 19u fles, 23u papfles en dan nog ’s nachts honger hebben… ga nu de 6mnd+ spullen proberen, hopelijk helt het. bij het cb weten ze het niet meer

  • Heel eerlijk….ik zou het echt niet meer weten. Enige wat ik weet is dat Tess al snel goed boterhammen at dit in tegenstelling tot Lars.

  • Leuk om te lezen. En ook wel een eye opener voor mij, mag wel wat meer gewoon in de hand geven. Pureer niet meer alles heel fijn maar hij wordt nog wel gevoerd. Snel maar eens veranderen zoals banaan kan hij makkelijk zelf eten.

    • Nicole (misseagles) zegt:

      Je moet doen wat goed voelt he lieve Whitney, niet omdat je bij een ander ziet dat ze verder zijn..

Reageren is niet mogelijk.