Eerste week na de vakantie

eerste-school-week-na-vakantie

De eerste week na de vakantie vloog voorbij! Aangezien wij in het Zuiden wonen en we daar als laatste vakantie kregen waren we ook als laatste weer wat betreft het naar school gaan. Zag ik op social media en in blogs al allerlei back to school dingen voorbij komen was ik daar nog helemaal niet mee bezig. Maar ook hier was het dan eindelijk zo ver.

En ja ik zeg eindelijk omdat ik die zes weken best lang vond. Normaliter gaan we altijd nog een week of twee weg en heeft mijn man ook drie weken vakantie. Dit keer was dat echter niet zo. Mijn man werkte bijna de hele vakantie door en ik had mijn werk op een wel heel laag pitje staan met de kinderen 24/7 thuis. Ondanks het Hollandse zomerweer hebben we wel leuke dingen ondernomen en in de laatste week van de vakantie nam onze dochter Fay ook nog eens deel aan de jeugd vakantie week. Dat was wel een fijne afsluiting voor haar.

De eerste schooldag

Op de eerste schooldag brachten wij de kinderen samen naar school. Mijn man had de eerste week avonddienst zodat hij me fijn mee kon helpen in de ochtenden. Teamwork was dat hoor. Onze dochter stond ook echt te springen om weer naar school te gaan, groep 4 alweer.. wat een grote dame wordt ze al. Ze keek erg uit naar het zien van haar vriendjes en vriendinnetjes en heeft dit jaar ook een meester!

Onze jongste, Milo, had eigenlijk geen zin in school maar zodra we het schoolplein op kwamen was daar niks mee van te merken. Ik moest hem zelfs nog even terug roepen voor een knuffel. Alhoewel hij voor de vakantie al zes weken naar school is geweest als jonge kleuter vond ik het nu toch weer moeilijk. Stukje loslaten, ook omdat hij nu dus zindelijk is en ik het spannend vond hoe dat dan zou gaan op school.

Een fijne vermoeiende eerste schoolweek

Op vrijdag (en eigenlijk op donderdag al) kon ik beide kinderen opvegen en ook zelf vond ik het wel weer pittig. Ik ben aan de ene kant blij met het ritme wat er dan weer is, maar niet alleen school begint weer ook alle clubjes en afspraken met hulpverleners. Fay had weer trainingen van korfbal en ook de wedstrijden beginnen weer. Milo moest naar de revalidatiearts en ook de afspraak bij de logopedie staat alweer ingepland. En zo zijn er wel meer dingen die nu opeens allemaal weer moeten. Wat dat betreft is een vakantie dan wel weer fijn.

Toch kijk ik terug naar een hele fijne eerste schoolweek. Ik had weer alle tijd om aan mijn bedrijf te besteden en dat is sowieso erg fijn, ik ben namelijk dol op mijn werk. Ik laad daar echt van op en was dus ook erg blij dat ik op de eerste werkdag na de vakantie direct al coach sessies had staan. Het is zo fijn om anderen te helpen met iets wat mij makkelijk af gaat. En het is heerlijk om te zien hoe mensen groeien en leren. Daar komt dan toch de juf in mij naar boven. Niet voor niets ook dat ik mezelf insta juf noem.

Ook de kinderen hebben een fijne eerste week gehad op school, je ziet dan echt dat ze het contact met andere kinderen ook enorm gemist hebben. Plus dat ritme wat er toch meer in zit. Daar varen ze beide wel goed bij. Op dus naar de rest van het schooljaar met de herfstvakantie ook al weer in zicht haha.

Hoe was jullie eerste week?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje